Pesma-mrtve-dece Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 SW je umetnost... hahhahha maddoxe kralju :) ali mi se i dalje svidza :P Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 maddox carina:)) Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paja Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 bio bi veca carina kad bi apdejtovao cheshce od jednom mesechno, ali i ovako mu ljudi dolaze na sajt u neverovatnim kolichinama :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 E konacno odgledah i ja E3 kao sav normalan svet.I mogu reci da je FENOMENALAN. Glumacka ekipa je odlicna Samuel Jackson i Gregor su fenomanalno odradili posao jedino Portmanova glumi ko da je pala sa kruske u celu tu stvar sa Star Wars-om. Dijalozi koje svi tako spominju, da su losi mislim da nisu nego nekako kao da nisu uskladejni sa tematikom filma.Film je mnogo mracniji od Epizode II a dijalozi su bas na nivou E II. Prelazak na mracnu stranu nije brz i traje kroz ceo film.Poceo je kad Palpatin kaze Anakinu da ubije Dookua.Pa onda jos u tri cetri runde mu je punio glavu raznim bubama. Specijalni efekti su fenomanalni kao i koreografija koja je za medalju pogotovo borba Yoda vs Sidius i naravno Kenobi vs Vader. Ali pored svih tih pokreta,eksplozije,jurnjave i price film bi po meni bio savim prosecan da nema tih emocija koja znaju jako da menjaju raspolozenja gledalaca tokom filma.Recimo momenat dok Anakin klizi u lavu a Kenobi mu prica stvarno je emotivankao da je Sekspir osmislio ili kad Klonovi ubijaju dzedaje Jodin izraz lica i muzika koja ide u pozadini stvarno teraju coveku suze.Pa onda kad sastavljau Vedera nogu po nogu to je bas zastrasujuce skoro pa horor. Sve u svemu ovaj film je bolji od svih prethodnih mracniji je uzbudljiviji i zatvara ciklus nakon cega mozemo da slozimo kockice sta se kako desilo. E sad valja uzeti svih 6 delova na DVD-eu i odgledati pa onda reci misljenje o celom serijalu. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 kako nije brz prelazak na dark side.. u jednim trenutku anakin preti da ce izdati palpatina councilu sto i uradia posle 3 min filma dotrchava i spase ga.. posle 30 ces pogubi sve klince... ovaj... to je bzvze (mada generalno konachan prelazak je kada vejder patetichno vrisne nooooooooooo) portmanova je cool skroz.. ona zapravo glumi.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 nisam bash siguran za natali - iako je gotivim, mislim da nije neshto odglumila. Izgledala je kao da uopshte ne shvata shta se deshava sa njenim muzem. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Mislim da ni Lucasu nije jasno shta se deshavalo sa Anakinom, te se njoj mora progledati kroz prste... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xomi Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 nisam bash siguran za natali - iako je gotivim, mislim da nije neshto odglumila. Izgledala je kao da uopshte ne shvata shta se deshava sa njenim muzem. ← ne ne...to ti je onaj fazon da roditelji zadnji saznaju da im je dete narkoman...:) Quote ...hopes need smashing!_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 E da, i ja sam uspeo konachno da bacim pogled na film. E sad, pre nego shto neko iskochi i pochne da pametuje kako, shto, poshto, da odmah naglasim da sam fan SW serijala. Fan ne znachi fanatik vec neko kome se svidja data ideja, zamisao, pricha... Film je jak. I dok sam donekle pokushavao da pratim prvu trecinu fima nikako nisam prozhiveo, niti mogao. Isuvishe dinamichna i prebrza za moja shvatanja. To Grieveous ima meksichki akcenat tu i tamo donekle smeta. Akcija je neverovatna i verovatno tu prvu trecinu mogu opisati samo kao neku ludu vozhnju na ringishpil zavrzlamama. E sad dolazi druge dve trecine koje su, bar kako sam se postepeno uzhivljavao, i emotivne i dovoljno duge da ostave snazhne utiske. Obi je maher (poprima neke osobine svog uchenika), Palpatin je shubler (par njegovih ratnih uzvika mu donelo datu titulu) i previshe naivan a Anakin toliko glup da ne mozhe da odluchi shta ce izmedju njih dvoje - shto ponavlja, jelte, u VI delu. Ali ako izuzmemo cele te filozofije "linija manjeg otpora" i "ocu jare i pare" koje se tichu Anakina, film je dobar i na malo drugachiji nachin prikazuje strahote rata i izdaje gde, kako u ovom filmu a tako i u drugim (LOTR...), kao i uvek stradaju kako nevini tako i najharizmatichniji likovi koji se nalaze pored junaka(?) u fimu. Verovatno najjache scene za mene su bile kada biva nalozhena likvidacija dzedaja kojima bukvalno pucaju u ledja. Zatim slede scene koje su uz malo vishe realizma i bolje glume/sinhronizacije mogle da budu mnogo "jache": - na kraju duela kada Obi posmatra svog uchenika u najgorim mukama, znam da adrenalin mozhe da potisne bol ali onakve bolove, sumljam; - paralelne scene na operacionim stolovima kada se radjaju Luk i Leia i kada nastaje Dart Vejder kakvog svi znamo, mnogo bi bile bolje da su vrisci uradjeni za obe strane dok ovako Anakin vrishti a u sledecoj sceni Padme lezhi k'o da je na Bahamama, daje utisak loshe montazhe. Sve u svemu jak film, za one koji se uzhivljavaju. Muzika koja prati ova deshavanja je za medalju, znachi da skroz odgovara scenama i radnjama. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimasti Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Mislim da nikako nije na mestu pravdati film kako je los zbog toga sto je navodno pravljen za decu, pa tom i dzeri su za decu ali su oni meni i danas do jaja:) Mozda ja primer malo drastican ali kapirate sta ocem da kazem. Inace mi smo posle filma dosli do zakljucka da ovi koji su pravili druga 3 dela izgleda nisu licno gledali prva 3:) Ne ozbiljno, samo je neka kao opna ista prvim I drugim delovima ali u biti to su totalno razlicite stvari Quote "Ako putnik ne naidje na boljega od sebe ili na sebi jednakoga, neka se cvrsto drzi svoje osamljene staze jer nema druzenja sa budalom." Dharmapade [5] Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 film je patetichan zbrzana radnja koja se svodi na one linere do sledece scene fajta. sve deluje povrshno, banalno.Gluma ochajna, Yoda je delovao bolje kao lutka jer u Cg verziji kao da sija. Zaista treba biti veliki fan pa smatrati ovaj film najboljim do sada ili najboljim sto je mogao biti. Empire Strikes Back je ipak u serijalu filmova na prvom mestu. Star Wars bajka je okonchana. Mozda i prekasno Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 ^Kako volim da čitam Igzove postove. Uvek se nađe neki jak zaključak poput ovog. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Razocharenje ovim filmom je plod velikih ochekivanja i mashtanja o "Velikom padu" Anakina Skywalkera na tamnu stranu sile... Gorki ukus istine - Holivud je odavno pao najnize na polju dobrih scenarija. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger21 Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Sve u svemu vredi pogledati Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 Kao prvo sasvim je normalno da ovaj film i ako se od njega najvise ocekivalo pokazao ne tako popularnim kao 4,5,6 epizoda.Kao prvo jer je onda film sa takvom tematikom i tim efektima za to doba preveliki uspeh.A danas kad u svakom filmu sve prsti od efekata,vise ni nema price nego je film postao kolekcija efekata nekog slinavog americkog rezisera kome je neka budala dala pare da se izivljava sa kamerama. A zamislite recimo Episode III u bioskopima 1992. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 Previshe bre glorifikujete 4,5 i 6. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 Aj ne lupaj i ovako samo bud Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noodle Posted June 8, 2005 Report Share Posted June 8, 2005 Meni se film svidja. Nikada ranije nisam gledao SW pa sam pre gledanja epizode 3 u bioskopu odgledao epizodu 1 i 2 na DVD-u. Sada cu lepo da odgledam i ostale delove na DVD-u i da kompletiram pricu. Inace, skroz sam se nalozio na ceo fazon SW-a! Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xomi Posted June 8, 2005 Report Share Posted June 8, 2005 Previshe bre glorifikujete 4,5 i 6. ← sve je stwar ukusa...ali objektivno je da su ti filmovi stvarno dobri u svim segmentima...od glume do efekata... Quote ...hopes need smashing!_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted June 8, 2005 Report Share Posted June 8, 2005 Da. Pogotovo je sjajno to kako Luk reshava situaciju kada ga Dzaba baci u rupu sa chudovishtem (6). Ono sa koskom... briljantno. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 9, 2005 Report Share Posted June 9, 2005 to shto mu je bilo pod rukom ;) Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts