manson Posted April 24, 2005 Report Share Posted April 24, 2005 http://www.imdb.com/title/tt0403358/ Bas sam gledao ovaj film i iznenadio se, u pozitivnom smislu. Jedina razlika u odnosu na neki holivudski film je sto na pocetku ne pise new line cinema, ili nesto slicno, i sto pricaju na ruskom. Ostalo je sve na visokom nivou, pogotovu cgi efekti, nista nisu losiji od ILM ili slicnih. Dosta podseca na francuske filmove, bar ove novije, po efektima, kamerama, akciji... Prica je ok, i napokon nije smestena u neki od americkih gradova :) Vekovna borba dobra i zla i odrzanje balansa izmedju njih, koji se na kraju narusi malo u koristi tamne strane, ali se kaze da ostaje nada :) i koliko vidim po netu, ovo je tek prvi film iz trilogije. Jedva cekam nastavke. Sve preporuke za ovaj film. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 24, 2005 Report Share Posted April 24, 2005 ima i dnevna straža, i oba filma mi je preporučila drugarica, ali nikako da ih navatam.. mada, nije ni da sam probao :) definitivno bi trebalo overiti šta se kuva u rusiji, kao deo anti-holivud kampanje :) kako se zvaše onaj horor sniman u moskvi o kome je srba pričao? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 24, 2005 Report Share Posted April 24, 2005 odlichan je pisac, imam veccinu njegovih knjiga na ruskom, a film je skroz kul za rusku kinematografiju, ja sam bio vrlo prijatno iznenadjen.. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 24, 2005 Report Share Posted April 24, 2005 nisam znao za dnevnu strazhu, ali nocna je odlichna ako se uzme u obzir da je rusko chedo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 O "nocnom dozoru" je bio topic pre 9 meseci :) Sada se snima "nocni dozor" 2 koji ce se pojaviti u Rusiji u avgustu. A do tada mozete da pogledate josh "Tureckiy gambit" od istih tih likova koji su pravili dozor, mada sasvim druga tematika. Inache efekti u "gambitu" su po meni josh bolji nego u "dozoru". I da, radnja "gambita" se odvija za vreme rusko-turskog rata u Pljevni Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 da secam se da si ga i tada hvalio,poshalji neku kopiju iz majke rusije;)) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 nikako da dodjem do tih filmova. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 26, 2005 Report Share Posted April 26, 2005 Bedak je shto dvd verzija koja se prodaje u Rusiji nema prevoda... Ali nishta, Fox ce skoro da pusti film u Americi pod nazivom "Night Watch (NOCHNOI DOZOR)" Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 O "nocnom dozoru" je bio topic pre 9 meseci :) Sada se snima "nocni dozor" 2 koji ce se pojaviti u Rusiji u avgustu. A do tada mozete da pogledate josh "Tureckiy gambit" od istih tih likova koji su pravili dozor, mada sasvim druga tematika. Inache efekti u "gambitu" su po meni josh bolji nego u "dozoru". I da, radnja "gambita" se odvija za vreme rusko-turskog rata u Pljevni imam gambit na dvdu :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted April 28, 2005 Author Report Share Posted April 28, 2005 heh, ladno rusi i igru prave, neki takticni rpg http://www.nival.com/nightwatch/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted May 3, 2005 Report Share Posted May 3, 2005 Ma film je sabio i sa efektima i sa kamerom i sa prichom...skroz je drugachiji...ali u odjavnoj shpici videcete da je post produkcija radjena u L.A. tek onako Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Kako jadno... a nisam ni chitao ove vashe hvalospeve pre nego shto sam ga gledao. Sve vreme gledanja film je odavao utisak - "kako smo samo iskasapili neku knjigu". Vidi se da tu ima nekih finih ideja, ali sve nabacano i nepovezano. Scenarista - ubij se. Svidja mi se gospodjica Tigar. Te plave Ruskinje... zajebale su i shvedjanke. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted May 20, 2005 Report Share Posted May 20, 2005 Kako jadno... a nisam ni chitao ove vashe hvalospeve pre nego shto sam ga gledao. Sve vreme gledanja film je odavao utisak - "kako smo samo iskasapili neku knjigu". Vidi se da tu ima nekih finih ideja, ali sve nabacano i nepovezano. Scenarista - ubij se. Svidja mi se gospodjica Tigar. Te plave Ruskinje... zajebale su i shvedjanke. Film je u principu pravljen kao dokaz da Rusi umeju da odrade efekte na nivou Holivuda. Ko nije chitao knjigu nece shvatiti 90% tripova u filmu. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted May 20, 2005 Report Share Posted May 20, 2005 Film je u principu pravljen kao dokaz da Rusi umeju da odrade efekte na nivou Holivuda. Pa to je onda jako, jako jadno sa njihove strane. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 A shta si ochekivao - sovetski film u doba ruskog kapitalizma? Ono shto valja u Nochnom Dozoru je to shto je snimljen drugachije od holivudskih sapunica... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 Ono, ochekivao sam film, a ne: "Harharharhar. you stupid Americans, witness our maaaad skilz with teh computars!!!" Moglo je mnoooooooogo bolje. Dzaba ti efekti ako ostalo nema veze sa zivotom. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 videh juče trejler za američku distribuciju, izgleda baš baš dobro, i dolazi u naše bioskope na jesen, tako da super.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Aha ... jel si se i ti primio na trejler? Pisao sam u onom topicu oko Land of the dead, trejler je odlican. I kako su se svi isprepadali na pocetku kod one scene sa liftom, uzas :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 videh juče trejler za američku distribuciju, izgleda ba Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 je li neko mozhda gledao 'brat'? prvi ili drugi deo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 dobro sad, aj mi dajte naziv i autora knjige/-a, jer pocinjem polako da se nerviram unapred. demotivisete me... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 je li neko mozhda gledao 'brat'? prvi ili drugi deo? ← oba, imam ih na video kaseti, ali bez prevoda jbg... pa ako ti treba... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 9, 2005 Report Share Posted August 9, 2005 imam ja dvojku na divxu ako tebi treba interesuje me jer mi je recheno da se pricha nadovezuje pa gledam da li da skidam i odgledam prvo keca.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted August 9, 2005 Report Share Posted August 9, 2005 ivane, hmmm zar nije "nochnoy dozor 2" = "nochnoy dozor 2: mel sudby" aka "day watch" (International: English title) = "dnevna stra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 9, 2005 Report Share Posted August 9, 2005 Nope, knjige su: Nochnoy Dozor, Dnevnoy Dozor i Sumerchniy Dozor. Film je snimljen po prvoj knjizi - Nochnoy Dozor, medjutim ne po celoj knjizi. Zato sada snimaju Nochnoy Dozor 2... Autor knjige je Сергей Лукьяненко iliti Sergej Lukjanenko. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts