Jump to content

Free space na hardu


Cell

Recommended Posts

Sistemska particija mi je 3,5 GB imam instaliran na njega samo windows i drajvere za graficku a on skonta da imam samo 100 mb slobodnog prostora i

stalno me upozorava da promene koje napravim u windosu mozda ne budu

prihvacene zbog malo memorije.Uradio sam clean-up vise puta.Da li se tu isplati

raditi registry clean ili je nesto drugo u pitanju?

Neukrotljivi!

Link to comment
Share on other sites

proveri

C:\Documents and Settings\TvojUserName\Local Settings\Temp

i documents uopste... meni je neka sestrina glupa igra jednom napravila log od 1.5 giga u documentsu... a drugi put druga igra log od jebenih 15 giga (da petnaest) na drugoj particiji... odlepio sam

Ko je nub ne budi mu drug.

I mean you harm.

Link to comment
Share on other sites

Takodje, pogledaj i koliko mesta ti zauzima System Restore, posto ponekad zauzme vise nego sto mu je dozvoljeno (to je folder System Volume Information, prvo moras sebe da dodas u listu korisnika koji mogu da barataju njime; iskljuci Simple File Sharing, pa onda pogledaj properties od foldera).

A pokreni i Scandisk za svaki slucaj. Takodje, ako imas dosta stvari na Desktopu, to moze da bude uzrok, jer Desktop je po defaultu na C: drajvu (bas kao i My Documents).

Everything's just fine.

Link to comment
Share on other sites

A da pogledas koliko si dao prostora virtuelnoj memoriji? Ako je fiksan iznos na tipa 1GB eto ti gde je otisao prostor. Ja inace to resavam "peske" ... krenem kroz direktorijume i gledam. I da vidis kako se odjednom pojave 2-3 divxa u documents and settings / mydocuments (koji ne koristim).

Link to comment
Share on other sites

Da sve sam to probao i nije bilo nista od toga.Nego file sistem.Kako sam samo to

zaboravio nezanm ni sam.Kod instalacije nisam dozvolio da konvertuje sis particiju

u ntfs da bi dobio na vremenu.I eto to je bilo.Kad sam stavio na ntfs odmah sam

dobio 1.5 gb slobodnog prostora.

Ali bez obzira hvala svima sto su se bacali oko problema.

Neukrotljivi!

Link to comment
Share on other sites

meni je windows na particiji od 5 TB, zaštićen je šifrom od 24 alfanumerička karaktera (case sensitive), a računar se nalazi u trezoru narodne banke u koji se ne ulazi bez simultanog okretanja četiri ključa i numeričke šifre sa 6 cifara; matična ploča i ostale komponente se nalaze u kadi potopljene u transformatorsko ulje i p4 na 3 ghz je anderklokovan na 33 mhz da slučajno ne bi pregoreo..

jebo te.

Link to comment
Share on other sites

a shtace ti toliko ??? ja drzim win na 6 gb-a i nikad nishta nije zafalilo...

1. win-u treba mesta da se "razmashe" - ako imash 1 gb rama znachi pagefile ne treba da bude manji od ~1.5 gb + system restore

2. program files - u svakom sluchaju je glupo drzati programe na drugoj particiji

3. documents & settings - ovde se uvek nabudzi neko chudo koje moze da pojede i po nekoliko gb.

Znam da mnogi ljudi svoj komp odrzavaju cakum-pakum, ali ja nemogu svaki dan da odvaja po sat vremena za brisanje temp-a i optimizaciju prostora na hardu. Zato imam lepo jednu particiju 40-80 gb na kojoj su Win, ProgFiles i Games, a drugu od 40-120 gb za Work&Projects.

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

dobro, fort noks..

srbo, to da pagefile treba da bude fiksno 1.5 puta veći od fizičke memorije je jedna od onih zabluda koje su već na prvi pogled besmislene.. pagefile treba da bude velik onoliko koliko je potrebno dopuniti RAM da bi bilo dovoljno memorije za najzahtevniju situaciju u koju možeš dovesti svoj komp, tj. istovremeno pokrenuta gomila zahtevnih programa.. to je individualna stvar i većini je previše komplikovano da o tome razmišljaju pa je dobro ostaviti da windows to sam reguliše.. dobitak na brzini nije toliki koliko pričaju..

Link to comment
Share on other sites

Savet za one koji vole da trpaju stvari u my documents. Da bi izbegli smaranjem za spasavanje podataka pre nove reinstalacije, promenite tako shto desnim klikom idete na my documets i izmenite prechicu koja je po pravilu npr. C:\Documents and Settings\User\My Documents i stavite na mesto ocete da ubudce trpate fajlove.

Link to comment
Share on other sites

postoji razlog zashto se stvari stavljaju unutar documents and settings/username foldera, a shto se spashavanja podataka tiche, i to je uvek moguce..

problem su nestruchni papani koji ne umeju da koriste i nisu chuli za vecinu safety mehanizama u nt windowsima, pa svoje neznanje kompenzuju pravljenjem buke kako je to-i-to loshe resheno..

u caletovoj firmi su informatichari ubedili knjigovodje da excel ne ume da razlikuje pozitivne i negativne vrednosti jer nisu umeli da podese da se negativan bilans upisuje u jednu a pozitivan u drugu celiju.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...