Jump to content

Dva monitora, jedna ili dve grafičke karte?

manson

Recommended Posts

Vudu, i ostali 🙂

Planiram da uzmem još jedan monitor. Sada imam 27" 1440p, mislio da uzmem još jedan.

Jedan će biti za igranje, drugi za win, discord, yt i ostale gluposti, da ne moram da alt tabujem 🙂

Grafičke su 4070 super i integrisana u Ryzen 7600x.

Da li oba monitora prikačiti na 4070, ili jedan monitor po jednoj karti? Ako bih koristio dve grafičke, da li bi to imalo neke pozitivne efekte na perfomanse, tipa svaka grafička renderuje ono što se prikazuje na monitoru koji je povezan na nju, ili bi sve radila 4070, kao i da su oba monitora povezana na nju? Kako Windows to radi uopšte?

Windows 11 24H2 ako je bitno.

Nisam siguran da čak ni teoretski možeš da izbacuješ sliku sa dve grafičke kartice istovremeno, mada se iskreno ne sećam da sam to ikada probao, možda i može. Postoji razlog zašto 4070 pozadi ima 4 Displayport/HDMI izlaza - da bi ih koristio baš za to što ti hoćeš 😄 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Nećeš to primetiti... A sad ono ako igraš CS2 i treba ti 500+ fps u igri ali u isto vreme možeš da gledaš i YouTube moguće da će da ti smanji jedno 10fps, ali mislim da ti je to u tom slučaju najmanji problem u životu 😄 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Zaboravi na dve graficke istoremeno. To moze samo ako ces da pokreces virtuelnu masinu, pa radis GPU pass-through, ali da ne komplikujemo, samo zaboravi na to.

Jedna graficka -> igra u windowed modu na jednom monitoru -> ostatak sistema na drugom. I gledaj kako ces da zadrzis misa u prozoru igre. Po meni je to glup setup, al tvoj izbor. Alt-tabooj k'o sav normalan svet.

14 minutes ago, Dick Warlock said:

Jedna graficka -> igra u windowed modu na jednom monitoru -> ostatak sistema na drugom. I gledaj kako ces da zadrzis misa u prozoru igre. Po meni je to glup setup, al tvoj izbor. Alt-tabooj k'o sav normalan svet.

A zašto u windowed modu? Jer ako je full screen onda nema tog problema da će mu pobeći miš negde. Jedino što onda mora da alt-tabuje da bi došao na drugi prozor, ali kao kapiram da mu to je i jeste ideja - da ima otvoren Excel sa parametrima za Eve na drugom monitoru ili da pusti neki podcast ili nešto na drugom monitoru dok se igra, dakle ne nešto š čim će stalno prčkati. 

Heghlu'meH QaQ jajvam