Jump to content

CNN koristio slike iz Fallout 3/4 za vest o ruskom hakovanju SAD


SolidChief

Recommended Posts

CNN-Fallout.png?fit=450%2C365

Prosečan stanovnik planete na pomisao o hakerima i hakerisanju vidi sebi nešto izuzetno strano i nejasno, a delimično je za to kriva i pop kultura, pogotovo 80-ih i 90-ih, gde su hakeri uvek bili ljudi koji kao mahniti kucaju gomilu besmislenih stvari po tastaturi.

Zato i dan danas neki medij kada želi da govori o ovoj temi najčešće koristi slike nasumičnih nizova simbola, poput onih koje znamo iz legendarnog Matrixa. Ipak, čini se da je neko ko uređuje sajt CNN-a ovoga puta malo preterao, pa je za jednu tako ozbiljnu vest kao što je optužba američke odlazeće administracije upućena Rusiji za hakerske napade, na CNN-u osvanula slika “hakovanja” iz popularne postapokaliptične RPG igre Fallout, tačnije iz FO 3/4.

Ukoliko ste igrali ove dve igre, poznato vam je da se hakovanje u njima vrši na jedan veoma zabavan način preko igre reči putem nasumično razbacanih slova. Ovo zanimljivo i zabavno ingejm rešenje naravno nema nikakvih dodira sa realnošću i hakovanjem u stvarnom svetu, pa je izgleda baš zbog toga idealno kao slika koja ide uz vest o hakovanju.

Ipak, ljubitelji Fallouta su odmah prepoznali o čemu se radi i ubrzo je krenulo ismejavanje CNN-a zbog ovoga, ali i optužbe za korišćenje tuđeg vlasništva u svojim vestima. Slika je ubrzo skinuta, ali je ostalo sačuvano putem raznih skrinšotova Redditora, pa i sami možete videti kako je to izgledalo:

CNN-Fallout.png?resize=700%2C568fallout-hakovanje.jpg?resize=700%2C394

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...