SolidChief Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 Nedavnim dolaskom servisa Playstation Now na PC, mnogima su se otvorila vrata da konačno isprobaju neke od konzolnih ekskluziva bez potrebe da istu nabave. Doduše, PS Now pokriva samo Playstation 3 izdanja i zahteva barem 10Mbit konekciju jer je u pitanju streaming, ali je baza više nego impozantna sa čak 400 igara. Kada ste instalirali sve, povezali Dualshock 4 kontroler (obavezan za igranje) putem USB-a na PC ostaje samo da odlučite šta biste prvo da igrate. Mi smo prelistali sve što je u ponudi za evropski region na Playstation Now i imamo nekoliko preporuka. God of War serijal Namrgođeni Kratos je pravio giros od grčkih bogova prvo na Playstation 2 a zatim remasterovano i sa nekoliko nastavaka na PS3. Sve do sada objavljene God of War igre su dostupne kroz Now i definitivno odigrajte barem one sa brojevima u nazivu kao najimpresivnijim ”seckalicama” na Playstationu. Uncharted serijal Harizmatični Nejtan Drejk je imao čak tri igre u istoj generaciji Playstationa i sve tri ih možete odigrati kroz Now, obilazeći praktično čitav svet u lovu na blago. I dalje grafički impresivne, igre su bile skladna kombinacija ”filmski” režiranih scena napucavanja, platformisanja i humora. Asura’s Wrath Brojne DragonBall igre vam možda jesu davale da igrate kao Goku, ali je Asura’s Wrath nudio da se osećate kao premoćni Saiyanski ratnik koji jednim aperkatom lansira svoje protivnike do centra planete, a ako se baš iznervira izrastu mu dodatne ruke iz kojih ispaljuje lasere. Igra koju morate probati da biste se uverili koliko je epska. ICO Lagana i mirna avantura u kojoj će jedan dečak i devojčica imati avanturu svog života i koja će vas verovatno dovesti do suza a da niko od protagonista ne izgovori ni reč. Remaster sa PS2, ICO je briljantna igra koja sada grafički ne izgleda naročito impresivno, ali smo sigurno da na grafiku nećete ni obraćati pažnju kada vas uvuče u svoj svet. InFamous Ako je Asura’s Wrath činio da se osećate kao Super Saiyan, InFamous čini da se osećate kao superheroj… ili antiheroj, u zavisnosti od vaših afiniteta. Open world avantura sa zvanimljivom upotrebom moći glavnog lika i pričom koje se ne bi postideo nijedan Marvel strip Journey Usudili bismo se reći da je Journey ultimativna opuštajuća igra na PS3. Nigde ne morate da žurite, ceo svet je vaš da lagano otkrivate njegove tajne, klizite po pesku i uživate u pejzažima. Igru možete završiti za dva sata ili je nešto duže igrati. Zanimljivo je što vam se u svakom trenutku može pridružiti random online igrač kako biste podelili avanturu. The Last of Us Kako Naughty Dog napravi pauzu od rada na odličnom Uncharted serijalu? Tako što napravi odličnu zombi apokalipsu! The Last of Us je po mnogim mišljenjima najbolja igra na Playstation 3. Iako drugačije tematike od Uncharted, igra je odisala poznatim Naughty Dog šmekom i vrhunskom produkcijom, a pričom je bez problema parirala najboljim epizodama Walking Dead. Shadow of The Colossus Posle ICO, obavezno pređite na Shadow of Colossus, igru koja poput svog prethodnika postavlja jedan magičan i misteriozan svet na vama da ga istražite, ali ovoga puta sa zadatkom da potamanite gorostasne Kolose. Svaki od ovih džinova je igra za sebe, kompleksan niz platformskih i akcionih sekvenci koji je u akciji mnogo bolji nego što zvuči. Kraj vas, doduše, može razočarati, u zavisnosti od toga šta očekujete od finala priče. Heavy Rain Igre svojom grafikom još nišu dostigle nivo fotorealističnosti kakav su nam davni SF filmovi najavljivali, ali smo igrajući Heavy Rain bili ubeđeni da su ih dostigle i prestigle barem svojim zapletima i režijom. Vrhunac umetničke vizije autora Fahrenheit, igra koja je nudila nelinearni pristup rešavanju scena i zaplet iz najboljih trilera su bili zaštitni znaci ove avanture. Catherine Od svih igara sa liste, Catherine je nešto što možda nećete želeti da igrate pred ukućanima. Kombinacija seksi (ali nikad vulgarne) vizuelne novele, enciklopedija o koktelima, egzistencijalni horor i puzzle, sve smućkano u ovaj otkačeni koktel. Igra koju je nemoguće dočarati rečima, jednostavno je morate zaigrati. Garantujemo da niste igrali ništa kao Catherine. Naravno, ovo nisu sve igre vredne vaše pažnje na Playstation Now, već mali isečak naslova koji nisu dostupni na PCu ni na jedan drugi način. Aplikaciju preuzmite putem ovog linka, registrujte nalog i isprobajte prvih 7 dana besplatno. Posle toga, ukoliko odlučite da produžite pretplatu, Now će vas koštati 20 evra mesečno. Pročitajte vest na PLAY! sajtu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 Dobar tekst. Inače je krajnje zanimljiva odluka Sonija da ovo dozvoli. Ne mislim nužno na to da su se pokenjali na ono što su pričali "nikad na PCju naše igre etc" ali me interesuje pozadina (u biznis smislu). Ne verujem da je prodaja kontrolera dovoljna kao ni onih 20evra mesečno. Sa druge strane, prosečan PC igrač bez želje da ima PS ali koji je "nameračio" par hit igara poput heavy rain ili the last of us, dobija priliku da za 20e obrne sve te željene naslove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 a jel mora kontroler ili je moguće mapirati komande na tastaturi i mišu? Pitam jer Uncharted i slične igre naravno nemaju mouse look na konzoli, jer se koristi joypad (mnogo sam pametan), i onda imaš auto aim i furaš desnu pečurku, što je preglupo I nije samo što su se ljudi nameračili, nego je taj princip streamovanja igara po meni odličan. Ja imam ultrabook bez diskretne grafike, i na njemu ne mogu pošteno da se igram, a na ovaj fazon bih možda i platio pretplatu po neki mesec i obrnuo neke igre. Koliko sam video, zahtevi su samo dovoljno jak CPU i RAM, bez grafike Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
3LANCER Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Moras da ubodes Dualshock 4. Doduse nisam istrazivao, ne znam postoji li neki program kao X360ce kojim mozes da fejkujes PS4 kontroler. Ako me pamcenje sluzi, Sony je davnih dana pazario ovakav servis koji se bavio strimovanjem PC igara (OnLive) koji je isto bio dobra ideja ali smo tada svi imali znatno slabiji net. Quote la estrella de la muerte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 On 8/27/2016 at 7:32 PM, Highl1 said: I nije samo što su se ljudi nameračili, nego je taj princip streamovanja igara po meni odličan. Ja imam ultrabook bez diskretne grafike, i na njemu ne mogu pošteno da se igram, a na ovaj fazon bih možda i platio pretplatu po neki mesec i obrnuo neke igre. Koliko sam video, zahtevi su samo dovoljno jak CPU i RAM, bez grafike super je princip, mi smo ga testirali odavno na nvidiji - ja sam probao stream na svoj MacBook Air :p i šljaka skroz OK - pikaš fifu 1na1 sa onim ko ima fifu na nekom jačem kompu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 znači ne ide bez joypada? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 nope - koliko su objavili mora dualshock4 kontroler. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 pih, onda me zabole kur Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 ne znači da vremenom neće da dođe do promene u smislu da neko napravi neko "zaobilaženje" :) a i generalno, dualshock je gotivan kontroler i za PC, kad je na nekoj akciji nije loša investicija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 imam ps3, nego mi se nije dovlačio u Nemačku. Normalno, pride imam i dva dualshocka, ali se nikako nisam navikao da igram FPS igre na tome. Tj, nije problem mog znanja, nego mi je preglupo da mi konzola pomera nišan sa jedne mete na drugu kad joj pridjem, tj da mi pomaže u aimu. Zato sam mislio da ovo može da bude zanimljivo, ali kara Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 A latenca? Zvuci neigrivo, uzimajuci u obzir da oni gedzeti za streamovanje po kuci kasne mnogo.. mogu da zamislim ovo preko neta kako ce ici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts