Jump to content

Vivendi nastavlja svoj pohod na Ubisoft


SolidChief

Recommended Posts

vivendi ubisoft

Nakon preuzimanja potpune kontrole nad studiom Gameloft, gigant Vivendi je nastavio sa svojim ulaganjima u Ubisoft, dugogodišnju partnersku kompaniju Gamelofta.

Iako i dalje navode da ne žele da preuzmu Ubisoft, njihova dela govore potpuno drugačije. Naime, svega nekoliko dana nakon završetka E3 sajma, Vivendi je povećao svoj udeo u Ubisoftu na 20%, naizgled nedovoljan procenat da nije jedne bitne stavke. U Francuskoj, odakle je i Ubisoft, postoji stavka da ako kompanija postane vlasnik 30% neke kompanije da mora da s enapravi javni tender.

Mnogi smatraju da je promena vlasništva nad Ubisoftom neminovna i da je naklon koji je cela ekipa na kraju E3 konferencije napravila možda i poslednji koji će napraviti zajedno. A koliko bi Vivendi koštalo da kupi ceo Ubisoft? Po trenutnoj vrednosti akcija, oko 3.7 milijardi evra.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Totalno mi je zanimljivo ovo tržište tj. ekonomija berze i berzanskog poslovanja, o kojoj ne poznajem toliko (skoro zapravo ništa ne znam) a ne mogu da kažem da nije "zanimljivo" kada imaš ovakve situacije da jedna firma hoće na ovaj način da preuzme drugu, a druga se kao ne da ali ne može ništa da učini tim povodom.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...