Jump to content
Sign in to follow this  
FATA

problem na stomatoloskom fakultetu

Recommended Posts

Situacija je sledeca. na preporuku drugara promenio sam zubara pre 6g i od tada ga nisam menjao (devojka je u pitanju), bas sam zadovoljan tretmanom a i uslugama koje pruzaju. Prosle godine sam resio da izvadim 3 umnjaka i receno mi je da je hirursko vadjenje 100e po zubu, ali obzirom da jedan umnjak viri (gornji), vadjenje njega ce biti 50e (ukupno 250e). Da ne ulazimo u to da li je preskupo i da li sam imao negde drugde jeftinije, odlucio sam da pocnem sa usamljenim umnjakom pa kad budem imao para izvadim i druga dva. Operacija se oduzila i iskomplikovala obzirom da devojka nema puno iskustva u oralnoj hirurgiji i posle 2.5h drljanja i kopanja nazvala je stomatoloski i organizovala da me njen profesor zavrsi. Lik dosao, izvadio ostatke za 5min oko kojih se devojka mucila 2.5h i to vadjenje na stomatoloskom me je izaslo 1.100 RSD. Kad sam dosao na kontrolu i skidanje konaca kod moje zubarke, pitala me je da li sam platio nesto na stomatoloskom i kad sam rekao da jesam, rekla mi je da je to to i da nista ne dugujem za njene usluge racunajuci da nije zavrsila operaciju (sto je i fer, mada kontam da bi neki drugi zubari trazili bar delimicnu naknadu za to sto su uradili).

Elem, ovde godine sam resio da odradim preostala 2 u istom naletu. Kako se opet ne bih zajebavao i patio 2.5h, resio sam da odem direktno na stomatoloski i zakazem kod istog lika. Bio sam 21.03. gde su mi zakazali za danas 11.04. moram da napomenem da se nisam odmah raspitao za cene jer sam kontao da je sigurno jeftinije nego u privatnoj ordinaciji (u medjuvremenu sam saznao da je hirursko vadjenje na stomatoloskom oko 7.000 RSD). Danas kad sam predao knjizicu informisali su me da su promenili cene od 31.03 i da je hirursko vadjenje 10.000 RSD na sta sam pristao. Dosao na red, seo u stolicu, i donji koji je bio problematican prosli put, profan je uspeo da isece, otvori, istruze i zasije sve za 20min max... Pogleda potom ovaj gornji sto viri i prokomentarise da ce ovaj mozda moci i bez secenja... Uzeo silo, krk, krk i izvadi ga za 30sec. cak mu je trebalo manje vremena nego za ostatke koje mi je vadio prosle godine.

E sad, ovde pocinje da postaje interesantno. Kad sam otisao da primim dexason protiv otoka i da uzmem izvestaj, pitao sam zensko koja je asistirala i pisala izvestaj, sta je radjeno i koliko ce me izaci operacija na sta je ona odsecno odgovorila da ne zna. Posle petominutne rasprave gde sam joj rekao da je neprofesionalna i neodgovorna i jedan od losijih asistenata koji mi je radio zube, uvredila se i odgovorila da to nije njen posao i da pitam na salteru. bacio sam oko na izvestaje i primetio da su identicni. Na moj komentar "zasto su mi naplacene 2 hirurske intervencije kad je jedno vadjenje bilo obicno?", pravila se blesava i bezobrazno odgovarala da ne zna... Kada sam pitao kakav je to nacin, branila se da joj je doktor tako rekao i usput prokomentarisala da je radjeno zasivanje rane... Na moj komentar "dobro, znaci konac naplacujete 10.000 RSD?", nesto je promumljala i dobacila "znate, ovo je hirurska sala" gde sam ja vec poceo da se smejem i pitao je "dakle i iznajmljujete salu za 10.000 RSD?". Tog trenutka sam vec bio iznerviran i samo sam joj rekao da ne govori nista i otisao.

Bila je guzva na salteru i bar 15 njih u redu pre mene, pa nisam ni hteo da cekam kako bih se raspravljao sa salterusom koja uopste nije kriva. Zvao sam odeljenje za zdravstvenu zastitu i izgleda da se niko ne javlja ili pak rade do 15h. Sutra idem na kontrolu  i da uzmem knjizicu te razmisljam koje opcije imam. Da ispadnem budala i platim 2 hiruska vadjenja ili da se drzim svoje price i trazim da mi naplate 1 hirursko i 1 obicno vadjenje? Napomenuo bih i da sam nezaposlen, pa ne znam da li imam nekih povlastica konto toga. Slicna iskustva, neki predlog, savet?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam iz priče stekao utisak da je profesor ok lik, i da će razumeti ukoliko se njemu direktno obratiš. Ukoliko ne bude imao razumevanja, onda pristupiti vađenju i primeni gorepomenutog ručnog alata tipa šrafciger.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20.000? Брате могао си да направиш РУР окуп да ти извадимо сва 4 за две гајбе пива (и још неки бонус за џ јер си нам друг). :tf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...