Jump to content

Stellaris by Paradox

G!!!

Recommended Posts

ne znam da li ce dodavanjem kontenta ista promeniti, ako se to odnosi na dodavanje eventova u situation logov-a ( jer to pomaze samo u izucavanju novih tehnologija i ponekad dobijes novi brod na pocetku. Veoma cesto je nemoguce zavrsiti event jer nemas pristup u potrebni sistem, osim ako ne porobis sistem ali onda mozesh jednostavno samo da ratujes). Na primer, u poslednjoj partiji, nakon koje sam obrisao igricu, dosao sam u situaciju, da sam sto ratom, sto prostom ekspanzijom (na huge mapi) imao oko 70-80 planeta u roku od 5 sati igre. I partija je bila apsolutno dosadna u tom periodu - ok, svakih 30 minuta sam uletao u rat, ali to se svodilo na stancovanje flota koje sam slao u orbite i bitke koje su negledljive (veoma brzo dosadi, malo sta moze da se utice). Kada nije bilo ratova ( a posle nekog vremena i ratovanje je dosadno jer je mind numbing grind) praktichno nema sta da se radi (kada nabudzis space portove na svim planetama, sto se jedino moze menjati na planetama u sektorima) nije imalo skoro nista da se radi.

Mora mnoogo vise da se promeni od samog kontenta. Koncepcija igre postane veoma dosadna i repetitivna super brzo, kada udjes u mid game i zadovoljih onaj element nostalgije "uf, ovo je isto kao Master of Orion 3"

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Јбга, мрзим кад на прву погодим да је у бити игра испразна , тј цео жанр мислим да пати од превише "грандиозности" и пребрзог упада у лол-гле-што-ми-је-велика-империја. Свемир то не заслужује и мора да се постигне прогрес у игри сличан старом добром Deuteros-у.

Могли су далеко боље и другачије, али нису. Више среће други пут са неким следећим насловом из бранше.

Edited by brue

Igra je u potpunosti modabilna, tek će se pokazati koliki potencijal ima.

Video sam da već prave Star Wars i Star Trek modove :)

Nego, da ne ispadne da ja sad izigravam drvenog advokata za Paradox, ali ovo mi je omiljeni žanr igara i posle Master of Orion 2 i Sword of the Stars, ovo je prva igra iz tog miljea koja je u meni probudila onu groznicu koja me tera da zaglavim do ujutru, iako znam da ću posle da ispaštam zbog toga celog sledećeg dana. Definitivno su pogodili blizu mete njome i mislim da samo treba još malo da se doradi da bude baš kako treba.

Dandy [RUR]

capsule.jpg

We are proud to release the first major update for Stellaris. The "Clarke" update comes with various UI improvements and bug fixes, see changelog below for details.

Reveal hidden contents
Spoiler: Changelog

Stellaris Dev Diary #34 - Clarke Patch outlines some of the highlights.

With this update we also decided to provide following contents for free:
Platypus species portrait
Paradox empire symbol
Symbols of Domination

HW7T33r.png 

The next major update (Asimov) is already in the works and we hope to release it late this month.

Edited by Dandy

Dandy [RUR]

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 11 months later...

Malo da resujem thread :P

Moguce je igrati narodSku verziju sa svim DLCovima preko steama pomocu modifikovanog steamapi.dll-a, ali mora verzija igre da bude 1.6.1 ili ranija, je je u poslednjem patchu (1.7.0) za pristup multiplayeru u samoj igri trazen log-in na Paradoxov server :( Da napomenem da u 1.6.1 verziji ethics divergence je zabagovan i uopste ne radi, igrati spiritualiste je jako tesko jer ethosi popova lete na sve strane.

Pikam sa par ortaka, u glavnom igramo po nas dvojica vs the galaxy na Hardu sa Highly Aggresive AI-jem bez advanced startova.

Geeeneralno previse toga zavisi od spawna - ko su komsije,  i od random faktora - planeta u neposrednoj blizini, anomalija, pirata, da li je military isolationist fallen empire odma pored...itd.
MORA da se igra stekarski makar DO cruisera jer kompovi na hardu imaju +50% income na sve resurse (+100% na hardest) te overcapuju flotu jer imaju para da placaju maintenance. Samim tim u diplomacy screenu poredjenje fleet capacity-a je veoma neprecizno, jer ako pise da je equivalent, lupam ja imam 100, on ima 100, on ce graditi do 200 sto je i maksimum (2x current cap), i zbog toga ce uvek biti superiorniji u fleet poweru.

Endgame crisis moze da bude fun, osim ako se Prethoryn swarm spawnje u sred moje teritorije, u tom slucaju je instant gg.

Igru ocenjujem kao najkomplikovaniji simulator merenja ku**a koji postoji :) Beskonacno micromanagementa, techova, i gluposti da bi se na kraju uvek svelo na to ko ima vecu cifru nad flotom :)

• 8 months later...

pre neki dan upalih igru po prvi put ikada :)

koliko sam citao sa ovim 2.0 apdejtom igra je drugacije balansirana, i ja nemam pojma kako je nekada bilo ali ovo sto sada pikam mi je fenomenalno za sada... nemam pojma prvo igranje mi je pa tek istrazujem ko sta gde kako, ali ovo svakako ispunjava prazninu za igranjem grand strategije koju je civ 6 ostavio

fallout_table.gif