Jump to content

Skrill ili Paypal?


Recommended Posts

11 hours ago, Milan_ said:

Da li znate da li postoji neki tracking od strane banke koliko sam para u godini primio na račun iz inostranstva, da li postoji neki limit?

Jedna devojka mi je rekla da ona iz tog razloga posluje preko Skrilla, jer oni ne trackuju transakcije. Takođe, rekla mi je da sume preko 2000 evra na godišnjem nivou stižu na naplatu sledeće godine zbog poreza. Ja poslujem preko Paypala i interesuje me koliko je sve od ovoga tačno.

Postoji i zove se izvod racuna :D

Sve se trackuje i sve NBS zna.(banka obavestava nbs) Narodska prica je da ispod 10k godisnje ne moras da brines, ali to moze da se promeni. (pricam o fizickim licima)

Edited by primo
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, tortky said:

Uh, odličan!

Podeli i ovde da se iskida ekipa

 

 
 

Koliko si ti besan na svet. :D

Hvala, Primo.

Edited by Milan_

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster, for when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you." - Friedrich Nietzsche

Link to comment
Share on other sites

Pazi, verovatno ni nije do Skrill-a. Taj servis radi godinama stabilno i bez problema. Veca je sansa da se domace ili MasteCardove intermediary banke pokrivaju nekim privremenim merama prema engleskim karticama. Funte ili euri na racunu? Srecom sam podigao sve za svaki slucaj, pre ovog referenduma, bas javi molim te sta ti kaze suport.

Link to comment
Share on other sites

Nisi jedini, ortak mi se zalio danas, posto sam silver VIP :tf: mogu im sibnem na mail da ih pitam, verovatno ce brze da mi odgovore nego tebi, odvratan im je support dok si smrtnik :DDDDDD

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

Na 99d forumu nasi ljudi kazu da su placali juce. Inace skrill NE RADI bas tako stabilno, vec nekoliko puta su imali ozbiljnih problema bar sa 99d. Meni su ako se dobro secam blokirali podizanje novca kada sam promenio sifru 2x u roku od nedelju dana i morao sam da ponovo verifikujem acc. Takodje ne mogu da verujem da su sve banke i prodavnice blokirale skrill, nismo mi Svajcarska :)))))
Plus kako razlikuje skrill od ostalih Master Card-ova? (da li je to moguce?)

fml

Link to comment
Share on other sites

Ne verujem da se sama Skrill kartica razlikuje od drugih MasterCardova ali banke mogu da blokiraju placanje preko neke banke za koju dobiju sugestiju da je problematicna, pretpostavljam od NBS. Dakle ne blokira se na nivou prodavnice, nego na nivou banke koja obezbedjuje procesiranje kartica za tu prodavnicu. Nazalost nase banke su dosta revnosne u tim stvarim, tipa ne mozes vise ni na jednom stranom sajtu za kladjenje da placas karticama domacih banaka kojima sasvim normalno placas sve ostalo na netu jer pobogu od cega ce da zive domace kladionice [:D] 

  • Upvote (+1) 2

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

On 6/25/2016 at 6:13 PM, Zwerko said:

 Nazalost nase banke su dosta revnosne u tim stvarim, tipa ne mozes vise ni na jednom stranom sajtu za kladjenje da placas karticama domacih banaka kojima sasvim normalno placas sve ostalo na netu jer pobogu od cega ce da zive domace kladionice  

 

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

Iskreno ne kladim se lično na stranim sajtovima ali sam se s tom tematikom upoznao pre otprilike nešto više od godinu dana kad je došao da mi se žali ortak kako više ne može da uplaćuje opklade na stranim sajtovima karticom Raiffeisen banke. I onda ja cimnem drugara koji radi u nekom odeljenju za sprečavanje pranja novca u Societe banci i on mi objasni kako će to biti u novom zakonu o igrama na sreću gde eksplicitno stoji

Quote

zabrana omogućavanja da se izvrši plaćanje uloga preko banke u Republici Srbiji korišćenjem platnih kartica čiji izdavaoci imaju sedište u Republici Srbiji, ili omogućavanje na drugi način uplate uloga u Republici Srbiji, radi učestvovanja u igrama na sreću koje se priređuju u inostranstvu.

zabrana omogućavanja da se izvrši plaćanje uloga preko strane institucije elektronskog novca radi učestvovanja u igrama na sreću koje se priređuju u inostranstvu, oglašavanja i reklamiranja igara na sreću bez dozvole, odobrenja ili saglasnosti za priređivanje, kao i reklamiranja priređivača i igara na sreću bez obaveštenja o zabrani učestvovanja maloletnih lica.

E sad on mi je rekao da pošto još nije stupio na snagu taj zakon postoji neko da li uputstvo ili kako se to već zove NBS koje bankama "sugeriše" da to već krenu da sprovode i oni su svi krenuli u tu proceduru. 

Nevezano za to mi je pre neki mesec kukao drugar koji radi u Intesi (ne znam šta tačno ali radi tamo u centrali) da su mu ukinuli mogućnost da tom karticom koja je nešto posebna i kojom je do sada plaćao na nekom sajtu tipa Bet365 gde je igrao live kladjenje na Djokovića pa sad pizdi i njegovi su mu rekli da prosto to više ne smeju da dozvole. 

Ako ti znaš neki način da se to zaobiđe de budi drug pa podeli. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Definitivno je zabranjeno u korist domacih kladionica, jer od relativno skoro (~1 godina) postoji mogucnost online kladjenja na domacim kladzama. Kao da se samo cekalo da se zabrane uplate na strane sajtove. 

Jedan od nacina je da otvoris nalog na Netteller-u, uplatis kes preko domace kartice i placas Mastercard Neteller karticom kladionice, poker i ostalo. 

Link to comment
Share on other sites

stopirane su uplate sa gambling kodom sa virtuon kartica, ali zato postoje skrill i neteller.

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

Gde sam ja pomenuo Virtuon? Ja pričam o svim karticema - Visa, Master card, Amex, Diners, you name it, na nivou banaka.

I verujem da postoji workaround kao što si naveo i ti i MikacNS ali je moje uopšte pominjanje te situacije bilo u kontekstu koliko je država i razni lobiji (konkretno ovde kladionicarski) spremni da utiču na platni promet da bi zaštitili svoje interese. Ako jednog dana zaključe da su im ti servisi za plaćanje konkurencija kao što su im konkurencija online gambling sajtovi uopšte ne sumnjam da će da zabrane i transakcije prema njima što je i bilo inicijalno Sukijevo pitanje vezano da li je moguće to za Skrill. I kao što se vidi na već pomenutom primeru za to je dovoljna samo instrukcija NBS, čak ni zakon nisu usvojili.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ajde što si maliciozan kao i uvek te ti zato inače i ne odgovaram, ali ovde moram da dam pojašnjenje pošto ti nemaš pojma o čemu pričaš. Dakle nisu blokirane "internet" kartice, kao što sam odgovorio i Gruji. Blokirane su sve kartice za plaćanje, debitne, kreditne, sve, to je bila suština. I kad kažem da ortak ima "neku posebnu" karticu nisam govorio o internet kartici već o nekoj varijanti "vip" kartice koju on ima kao zaposleni, nisam ga pitao tačno koja je vrsta jer nije bitno za raspravu - blokirane su sve kartice. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ja nisam nigde tvrdio da ne postoji workaround, već da ako hoće država može da blokira plaćanje nečemu, u teoriji i Skrillu, kao što su blokirali plaćanje online gambling sajtovima. A što se tiče toga što pet puta kvotuješ moj post suština je bila da nisu blokiranje SAMO "internet" kartice već sve, što se da i zaključiti, ali ne bih više raspravljao s tobom, prijatno i doviđenja ionako sam već previše vremena potrošio na tebe. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...