Jump to content

Nvidia 950M o/c

Neptune

Recommended Posts

Planiram da pazarim ovo:

http://store.hp.com/us/en/ConfigureView?storeId=10151&catalogId=10051&langId=-1&catEntryId=960658&quantity=1

No, 950M je tek nesto brza od 850m. Zaostaje 15-20% na benchmarku za 960M. Nisam siguran koliko ima prostora za o/c ? Moze li se po specifikacijama reci koji gain bih mogao da dobijem?

Hvala

Born in trust sentenced to dust born in sin come on in

Na tom laptopu ja ne bih ni razmisljao o overclocku, prosto nije pravljen za to. Skoro sam probavao Asus UX501JW, koji doduse mozda jeste malo tanji, ali je isti koncept laptopa samo sa 960m grafikom. To kada se igras se toliko zagreje u gornjem delu da bude skoro pa neprijatno drzati i na kratko prste na tom delu, otprilike kao da ti je ruka na radijatoru. I verovatno je on predvidjen da jedno duze vreme moze tako da istrpi, ali mislim da kada bi ga overklokovao bi se to vreme eksponencijalno skratilo do odlaska u servis zbog pregrevanja, cak i da koristis one neke dodatne kulere i to. U svakom slucaju laptop prvenstveno nije bas napredna igracka masina, a jos manje je masina za overklok. Ako ipak bas tako nesto trazis mislim da su ROG modeli najbolji za to jer imaju najbolje reseno hladjenje (ili ako mozes da nadjes MSI gaming modele isto deluju vrlo solidno), a cenom su tu negde. Sad naravno nisu toliko fensi kao ovaj, ali jbg ne ide bas sve... 

Edit: Vidi citirao me Kili :)

Edited by Zwerko
  • Upvote (+1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

thx. ROG su mi preglomazni, i sta znam, bilo bi me blam da ga izvlacim u nekom poslovnom okruzenju. Imam stariju generaciju Envy-a , 3270nr, na njemu sam dobio 5-6 fps sa o/c, pa sam mislio da moze i ovaj. nista, hvala u svakom slucaju, bicu svestan ogranicenja ako odlucim da ga pazarim. 

Born in trust sentenced to dust born in sin come on in

Gejming laptopovi realno i ne idu u paru s poslovnim okruzenjem :) Jedan jos podatak koji ti je dosta bitan, ovaj Asus koji sam ja koristio je bio potpuno pasivno hladjen, dakle nigde ventilatora niti izduva. Sad ne znam kakva je situacija s ovim Envy 17t, ali mi po slikama deluje slicno, ovaj tvoj stariji Envy je ipak ima standardni kuler pa je verovatno mogao lakse da se izbori s toplotom. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

ako ces vec da se igras, kupi dodatno postolje tipa coolermastera, da ti hladi laptop od dole, a usput ti odigne latop u visinu ociju

to bih preporucio generalno za laptopove, jer im je najveci ubica toplota (ako iskljucimo polivanje, udarce i padove)

• Upvote (+1) 1

fallout_table.gif