Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

13 hours ago, SATAN said:

Овај период ми је баш турбулентан (кад боље размислим последње две године јесу). Елем укратко, нисам постовао ни на топику за летовање ни нигде, само прогоним Верка и Лакија (као прави Чворовић!) Бејах на Бељаници током викенда, на трци, ко не зна ево:

https://beljanicatrail.org/

А ево и мог успеха (омашио сам трасу па сам се враћао 2+ км додао себи)

https://www.sports-tracker.com/workout/lazar20/64f47e7cbc9f2b7957c86e6d

64f48031f688ba0f6dadf547.jpg?width=2000&height=2000&fit=true

Bravo Stano!

Ovih dana pokušavam i ja malo da vidim kako da se vratim na trčanje, pa ako uspem da malo kolena sredim, vidimo se na nekoj od sledećih staza 🙂

• Like +1 1

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

12 hours ago, togFU said:

Bravo Satana, da sam zensko (ili transgender) dao bih ti picke!

Понуђен к`о почашћен!

9 hours ago, f4ts0 said:

Ovako mu dajes kurac, jel?

Понуђен к`о почашћен! 😥

1 hour ago, absolute said:

Bravo Stano!

Ovih dana pokušavam i ja malo da vidim kako da se vratim na trčanje, pa ako uspem da malo kolena sredim, vidimo se na nekoj od sledećih staza 🙂

Хвала!
Ајде ако те пусти жена :tf: дођи на ово:

https://vinskatrka.rs/

То ми је следећа дестинација. 

Елем, никад вам нећу опростити што ме нисте позвали на Аду, да попијемо пиво. 😢

• Like +1 1

Svenevideći

16 minutes ago, SATAN said:

Ајде ако те пусти жена :tf: дођи на ово:

https://vinskatrka.rs/

То ми је следећа дестинација. 

Елем, никад вам нећу опростити што ме нисте позвали на Аду, да попијемо пиво. 😢

Ahaha...ovo Duleta da zoveš 😄

Igor je kriv, njegova senilnost je zarazna...

• Like +1 2

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

naravno ovih akcijskih proizvoda nigde neće biti niti će iko moći da ih kupi :))

ali najjeftinije u Evropi!

Министар појашњава да ће јогурт који је коштао око 150 динара, од среде бити 105, док ће цена дечјег шампона од 200 милилитара, која је, у једном трговинском ланцу 107 динара, сада износити 69.

"Наравно, нису још све цене формиране, неопходно је да се свако у овом ланцу, и трговци, и произвођачи, одрекну дела зараде. Како би изашли у сусрет, заштитили стандард грађана, за владу су то грађани, за трговинске ланце и произвођаче су то клијенти и купци, али имамо заједнички интерес", наглашава Момировић.

Прецизира да ће сваки трговац обезбедити минимум један производ из те категорије. Он преговара са својим произвођачима и они морају да се одрекну дела зараде, па ће онда ће бити јефтиније цене.

Указује и да постоји опасност од извесних злоупотреба, али да Влада то неће дозволити и да ће контрола бити ефикасна.

Акција "боље цене" до Нове године
"Ја позивам људе да то озбиљно схвате, позивам грађане да искористе ову акцију, да обрате пажњу и да тамо где виде овај натпис, 'боље цене', буду уверени да су то најјефтиније цене у Европи за ових 20 артикала. Од среде стартује акција, она ће трајати до Нове године и то ће бити заиста један велики напор наше привреде и наше владе", поручио је Момировић. 

Ne mogu da nadjem gde je onaj topic sa kupovinom robe online, Aliexpress i sl, pa aj ovo ovde, možda bude nešto korisno od toga:

https://www.politika.rs/scc/clanak/570936/posta-pismo-carina

Пошта Србије и Управа царина пронашли решење за пошиљке из иностранства

Пошта Србије и Управа царина потписали су данас мемоморандум о унапређењу пословне сарадње који ће решити досадашње проблеме са приспелим пошиљкама из иностранства. В.д директора Поште Србије Зоран Ђорђевић је подсетио да је не тако давно дато обећање грађанима да ће Пошта Србије пронаћи решење за робу која долази из иностранства, која се не евидентира и о којој купци немају информације.

Како је рекао, нарочито постоји проблем са робом која долази из Кине, за који се нада да ће бити решен. Ђорђевић је истакао да ће у наредном периоду захваљујући Организацији за међународну сарадњу ГИЗ и Управи Царина пакет након доласка у Србију добити број који ће бити доступан корисницима, и путем ког ће добити информацију да је пошиљка стигла у Србију. Он је нагласио да је пројекат „од првог новембра у тесној фази, а од првог маја у пуном капацитету”.

„Од тог тренутка Пошта преузима одговорност да пошиљка стигне на адресу корисника”, истакао је Ђорђевић, преноси Танјуг.

Како је рекао, овим је решено питање „где је пошиљка и да ли је стигла”.

„Питање свих пакета и писама које до сада грађани нису могли да прате покушаћемо да решимо. Пакет чим прође контролу добиће број којим се потврђује да је пошиљка стигла у Србију, како не би било недоумица. Све што дође у Пошту Србије проћи ће кроз контролу и биће евидентирано. Пошта ће све пакете и писма, за које до сада грађани нису знали да ли су ушли у Србију сада решити”, рекао је Ђорђевић.

Такође, он наглашава да је у обостраном интересу да пошиљка што брже буде испоручена. Данашњи меморандум је круна пројекта „Обрада података пре приспећа поштанских пошиљака у Србију”, на ком су радили последње две године експерти из Поште и Царине.

Програм спроводи Алијанса за трговинске олакшице који у Србији спроводи ГИЗ. Директор Управе царина Бранко Радујко је истакао да је царинска администрација дужна да поједностави и убрза процедуре доставе пошиљки, те да је стога и кренула у поступак дигиталне обраде података о пошиљкама пре њиховог приспећа. Како је рекао, само у августу месецу ове године царина је имала двоструко више пошиљки него у истом месецу прошле године. „Радимо на развоју софтвера који ће омогућити размену електронских података пре приспећа пошиљки у земљу. Радимо на прибављању опреме и развоју решења за управљање ризицима”, рекао је Радујко.

Он је нагласио да фактор контроле пошиљки неће бити запостављен, као и да ће систем управљања ризиком бити доста ефикасан. Директори су нако обраћања обишли магацин Поште и успознали се са његовим могућностима.

• Downvote (-1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Директор Управе царина Бранко Радујко

hahaha, baš sam se pre neki dan pitao gde je ovaj lik završio :)) 

dobro, posle telekoma u upravu carina, nije loše! :))

11 hours ago, Zwerko said:

Како је рекао, нарочито постоји проблем са робом која долази из Кине, за који се нада да ће бити решен. Ђорђевић је истакао да ће у наредном периоду захваљујући Организацији за међународну сарадњу ГИЗ и Управи Царина

pazi, ako pomogne makar malo, biće uspešno.

ovako stvarno više nije imalo smisla sa svim izgubljenim i vraćenim paketima ili paketima koji ti stignu posle šest meseci.

Ovi su bre ludi 🙂

https://pitchfork.com/news/grimes-and-elon-musk-reveal-third-child-techno-mechanicus-in-new-biography/

In the new biography Elon Musk, written by Walter Isaacson, Elon Musk revealed that he and Grimes have had a third child. Named Techno Mechanicus, or Tau for short, their new child’s existence was kept private until now. Musk and Grimes similarly waited months to announce their second child, Exa Dark Sideræl Musk, in 2022. Their first child, X Æ A-12, or X, was born in 2020.