Lucky Posted September 17, 2023 Report Share Posted September 17, 2023 Sve je sjajno u ovoj vesti: Радници који су реновирали поткровље кабинета премијерке Исланда Катрин Јакобсдотир, испод подних плочица пронашли су део људске лобање. Лобања је, према наводима исландских медија, највероватније припадала ситнијој жени и коришћена је као пепељара. ''Знамо да су лобање коришћене као пепељаре, а овде у нашој колекцији имамо такве примерке. Даље испитивање у будућности могло би да пружи више увида", истакла је Кристоферсдотир. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 17, 2023 Report Share Posted September 17, 2023 Zanimljiv je ovaj slučaj parizer... na mala vrata priznaje vlast da je inflacija van kontrole, iako "imamo najniže cene u Evropi". Vidim i drugi su krenuli da obrađuju tematiku: А најважније питање је да ли су креатори економске политике, акцијом „Боља цена“, заправо први пут признали да је инфлација и овде произведена, а не само увезена? Случај паризер заправо је признање да имамо проблем и на домаћем терену, када је о расту цена реч, као и да то није само последица чињенице да као увозно оријентисана економија лоше трендове увозимо споља. На први поглед, чини се да нема неке велике разлике у односу на истраживање РЗС. Међутим, као и увек ђаво је у детаљу. Јер у извештају НБС се наводи да су марже највећих трговаца током те три године повећане са 24,8 на 26,8 одсто. Трговци тачно кажу да маржа није чиста зарада, да представља разлику између продајне и набавне цене, као и да су ту укључени и трошкови, који су такође, током те три године значајно порасли. Али, шта је било са чистом зарадом? Порасла је. И то значајно. Јер, све се ово дешавало у време када је Агенција за привредне регистре објавила Извештај о пословању привреде у 2022. години. У њему се наводи како је највећи пословни добитак забележен у сектору трговина на велико и мало и то у износу од 274 милијарде динара, што је 22,2 одсто више него прошле године. Дакле, чиста зарада је за петину већа. Прва је да је Србија, која је у августу имала инфлацију 11,5 одсто, по расту цена трећа у Европи. Иза Турске (58,9 одсто) и Мађарске (16,4 одсто), као и да мању инфлацију од нас има Украјина (8,6 одсто), земља у којој букти рат. Друга је, да су цене хране код нас расле брже од укупне стопе инфлације. На крају 2022. године, како показују подаци РЗС, цене хране порасле су 24,3 одсто. Moram da primetim da su preko cene proizvoda sve izjednačenije sa ovima kod nas. Ono što je pre X godina bila situacija da neki proizvod u inostranstvu košta 50% više ili duplo više, sad smo bukvalno došli do toga da košta jednako, nema razlike kad odeš u prodavnicu preko i kod nas, čak i po zapadu evrope. naravno plate nisu za poređenje, a ove isplate 20k za decu, 100 evra za penzose ništa spec neće doneti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted September 18, 2023 Report Share Posted September 18, 2023 19 hours ago, Lucky said: naravno plate nisu za poređenje, a ove isplate 20k za decu, 100 evra za penzose ništa spec neće doneti. Neće doneti ništa, osim da penzioneri nastave da glasaju za ovog mamlaza.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted September 18, 2023 Report Share Posted September 18, 2023 On 9/15/2023 at 6:21 PM, toma said: Hide contents jel ovo zverko? jel stvarno ima ovu half lajf krabu na glavi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted September 18, 2023 Report Share Posted September 18, 2023 7 hours ago, AlexG said: osim da penzioneri nastave da glasaju za ovog mamlaza jer ovako bi glasali za nekog drugog pajaca. to je ta mentalna akrobatika. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 18, 2023 Report Share Posted September 18, 2023 10 hours ago, AlexG said: Neće doneti ništa, osim da penzioneri nastave da glasaju za ovog mamlaza.... penzioneri će uvek da glasaju za onoga ko provodi najviše vremena na televiziji 🙂 i to je AV doktorirao i onda kad na 5 televizija izađe i kaže "ja sam car" penzioneri kažu "av je car". i sve naravno varijante u međuvremenu tj. oko toga koje možeš da smisliš. da se tadić nije tripovao onomad kako je mnogo "urban i poš" pa se obraćao samo krugu dvojke, verovatno bi i on mnogo duže trajao. naravno i prosto u međuvremenu su taktike mnogostruko avanzovale pa AV ima veće znanje nego tadić tada - tipa botovi na primer koji su tek nešto kasnije postali "a thing". 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted September 19, 2023 Report Share Posted September 19, 2023 Ma neka bude ko hoće, samo da ne kradu ovoliko transparentno....reče Velja onomad ".....da kraduckate, pa da vas čovek razume" 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted September 19, 2023 Popular Post Report Share Posted September 19, 2023 dodju ljudi na vlast koji ne kradu i odluce da povedu srbiju u bolje sutra. Za 3 god ih svi mrze i ubiju. 1 4 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Neptune Posted September 21, 2023 Popular Post Report Share Posted September 21, 2023 čoveče šta je dobrih igrica u 2023.. mislim da svi treba da sednemo i razmislimo šta radimo sa životom i da li zaista želimo da nam život prođe a da nismo odigrali bar 90% dobrih naslova 3 Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 21, 2023 Report Share Posted September 21, 2023 a tek kolko ima starih dobrih! 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted September 21, 2023 Report Share Posted September 21, 2023 Good point. Baš se pitam, kad pomislite na igrice u poslednjih recimo pet godina, koje prve padaju na pamet? (po dobrom naravno) ja sam overinvestirao u Evropa Universalis IV pa nisam baš ispratio. 1 Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 21, 2023 Report Share Posted September 21, 2023 Sajberpanč 2077 Tiranny Pillows of Eternity 2 Doom Eternal Mortal Kombat 11 Pathfinder onaj drugi Stanley Parable Ultra Deluhe To bih preporučio ovako paušalno 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 22, 2023 Report Share Posted September 22, 2023 Zelda : breath of the wild Zelda : tears of the kingdom Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted September 22, 2023 Report Share Posted September 22, 2023 ako si casual ovo sto su ova dva casuala napisala gore ako si profesionalac (kao ja), samo dota 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted September 22, 2023 Report Share Posted September 22, 2023 zar nisi ti neki CS:GO pro reki, kakva dota sad blyat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted September 22, 2023 Report Share Posted September 22, 2023 istina 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted September 22, 2023 Report Share Posted September 22, 2023 kanter je postao prelak (vidi sliku iznad) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 23, 2023 Report Share Posted September 23, 2023 On 9/19/2023 at 8:49 AM, AlexG said: Ma neka bude ko hoće, samo da ne kradu ovoliko transparentno....reče Velja onomad ".....da kraduckate, pa da vas čovek razume" 😄 e pa jbg, krenu pomalo pa pojačavaju kad vide da nema posledica 🙂 On 9/21/2023 at 12:05 PM, Neptune said: Good point. Baš se pitam, kad pomislite na igrice u poslednjih recimo pet godina, koje prve padaju na pamet? (po dobrom naravno) ja sam overinvestirao u Evropa Universalis IV pa nisam baš ispratio. šta ga znam, možda the last of us prvi deo, until dawn... možda su se pojavile nešto ranije ali sam ih tad aktivno igrao pa su mi ostale na pameti. to ovako na prvu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 23, 2023 Report Share Posted September 23, 2023 On 9/22/2023 at 3:48 PM, toma said: istina CPU inace bila odlicna ekipa, Jagodinci i Nislije, WP! 🙂 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted September 24, 2023 Report Share Posted September 24, 2023 23 hours ago, Lucky said: e pa jbg, krenu pomalo pa pojačavaju kad vide da nema posledica 🙂 Kao i vozači nakon početka primene nekog novog propisa. Metar dana se poštuju, pa kad vide da to nije toliki hajp, nastave po svom. Bilo tako i za pojaseve i za sve.....i vraćamo se na osnovnu temu, lošu kaznenu politiku. Kako vlasti, tako i naroda 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 24, 2023 Report Share Posted September 24, 2023 10 minutes ago, AlexG said: Kao i vozači nakon početka primene nekog novog propisa. Metar dana se poštuju, pa kad vide da to nije toliki hajp, nastave po svom. Bilo tako i za pojaseve i za sve.....i vraćamo se na osnovnu temu, lošu kaznenu politiku. Kako vlasti, tako i naroda 🙂 normalno... ono kad je bilo kreće ograničenje 50kmh pola grada vozilo 40kmh max 🙂 i kao ono za žutu traku, bio hajp sa slanjem kazni na adresu onoliko, e sad dal' su ljudi naučili ili te kamere više ne rade, ali nešto ne vidim da neko to više pominje u toj meri. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 24, 2023 Report Share Posted September 24, 2023 Kad smo kod toga, je l radi ijedna kamera na pančevcu? Preksinoć sam išao na i sa neke svadbe, primetio sam da bukvalno jedini ja vozim po ograničenju a izbrojao sam 4 kamere u jednom smeru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 24, 2023 Report Share Posted September 24, 2023 "Na svim mostovima preko Save i Dunava ograničenje jeste 80 kilometara na čas" Sala je na tebi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 24, 2023 Report Share Posted September 24, 2023 To kaže Okanović Ali pančevac nije van naseljenog mesta, bukvalno pred most stoji tabla 50 i niko je ne jebe 2% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 24, 2023 Report Share Posted September 24, 2023 Skupi muda i stisni gas! Ali posle provozanih 13 zemalja u evropi i jednoj drzavi u americi, najveci zakljucak mi je da uvek treba da se vozi kao sto voze lokalne tablice 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts