Jump to content

Konfiguracija za Assassin Creed

DusanL

Recommended Posts

Kazu da to radi ok na GTX 980 SLI, tako da znas sta ti je ciniti :)

Ja sam u sustini uvek pobornik da se uzme vise RAM-a jer volim da imam gomilu programa koji jedu RAM otvorenih, s tim da sam nekako bio do sada ubedjen da je 8 za igrice sasvim dovoljno, ali naravno vremena se menjaju :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

• 2 weeks later...

Pa prvo nisi naveo koliko bi para hteo da das, sto je obicno najbitnija stavka. Ako gledas hardverske specifikacije za Assassin's Creed Unity kao reper onda ti treba bas jaka masina, recimo ovako nesto za ono sto je njima recomended:

Intel® Core™ i7-4790

Asus H81-GAMER

2x4GB 1600MHz Kingston HyperX 

1TB HDD

GeForce GTX970 Gigabyte OC 4GB DDR5 

Plus neko kuciste, napajanje i monitor. 

Problem je sto ti izadje sve to oko 1.000 eur bez monitora koji racunaj jos 200. Plus periferije tipa mis i tastatura koji mogu da idu od 20evra do 200 evra. S tim da sasvim opusteno moze recimo i5 procesor pa da se ubaci ssd da malo zivne sistem i to, ali sve je pitanje budzeta, tako da je to osnovno pitanje :)

Jos nista nisam uzeo, ali bih izbegao Gigabyte, evo i zasto.

Nije zezanje :D

Evo jos jednog dokaza da se radi o opasnoj prevari. Sad prodavca ne mogu da krivim u opste, jer sve te razlicite ploce, totalno drugacije, prodaju se pod istim BAR kodom, ponovicu istim BAR kodom. Prodavac treba da ima obuku svakih nedelju dana, da bi znao sta koja revizija Gigabyte ploca donosi i koliko su koga da prostis "naguzili"... vb_mad2.gif

GA_B85_M_DS3_H_sve_zajedno.jpg

GA_B85_D2_V.jpg

E hvala dobri ljudi,

bas ste me spasili upravo sam vratio jednu ovako osakacenu plocu. Zvao sam telefonom i trazio da li imaju GA-B85M-HD3. Kaze imaju. S obzirom da je cale isao po neku garderobu u Immo centar zamolim ga da mi pokupi. (Znam, znam nisam bas najuzorniji sin, al igra na sme da trpi zbog kupovine :))). Elem otvorim kesu - odusevim se, otvorim kutiju - smorim se. Naponska jedinica manja...a cena ko za celu GA-B85M-HD3 . Lepo odem tamo vratim, ljudi uvaze reklamaciju i vrate mi lovu. Pisem ovo kao upozorenje za druge kupce, moze da se desi da prodavci ne budu voljni da vrate pare ili zamene proizvod, a matori mi rece da je ovo u sustini prevara, tj prilicno razlicit proizvod. Tako da savetujem da ih izbegavata jer ako rade sve ovo sto citam ovih dana onda bi trebalo pazljivo da razmotrimo sta nam to prodaju? Tj kad poredite cene od nekoliko porizvodjaca, dobro pogledajte sta sve imaju navodno isti modeli...moze da vas kosta skulje nevljego sto mislite. Da ne bude zabune, mislim da cu ovaj post i na druge forume.

aj u zdravlje

Slike

IMG_0194_a.jpgIMG_0197.jpgIMG_0198.jpg

• 2 weeks later...

Evo i prvog ozbiljnijeg problema.

Tražeći rješenje za problem koji imam, naletio sam na ovu temu, pa vas molim za savjet. Ja sam prije nekih 6 mjeseci kupio GA-B85-HD3 i upario sa Core i5-4670K, i Cooler Master Eisberg 120L vodenim hlađenjem koje sam bas kupio jeftino, tj. sve povoljno na kupujem prodajem. Procesor je radio ultra stabilno na 4637MHZ s naponom 1.35V, s pik temperaturama od 72C. Evo je i moja ploča ispod.

IMG_0393.jpg

Onda nastaju problemi. Iz nekog razloga na ploči USB portovi na zadnjem panelu su prestali raditi. Odnesem moju ploču koja je revizija 1 (tad to nisam smatrao bitnim) na reklamaciju i kroz 8 dana sam dobio drugu. Došao kući i shvatio da sam dobio reviziju 2, koja je totalno drugačija, tj odbio sam totalno drugu ploču sa istim nazivom. Evo slika nove ploče.

image.jpg

Riješio sam da ne dramim i sve sklopim i onda kreće razočarenje. Ova ploča revizije 2 koja je totalno ogoljena, kako je i ovdje navedeno, grijala je procesor za nekih 20C više. Nakon bruka provedenog vremena da izvučem bilo kakve pristojne klokove, ostao sam na 4.42GHZ, s naponom od 01:35, koji zna da oscilira i za 0,01V, i temperatura koje u piku znaju da idu i do 86C.

Vidim da ste pokrenuli temu za ovakve slučajeve, ali ne vidim kako ovo riješiti i dobijem reviziju 1 koji navodno nema ni jedan distributer, jer revizija 2 je po svemu sudeći mnogo lošija, tj. u pitanju je druga ploča. Zvao sam radnju u kojoj sam uzeo ploču, oni kažu da ne mogu da je zamjene, da je to po nekom kodu ista ploča. Oni su navodno ploču koju sam donio vratili distributeru i ne mogu je vratiti natrag. Ja imam slike obje ploče, ali opet slaba vajda jer ne znam što da radim?

Jebiga sad, uzeo B85 ploču da overklokuje, svejedno nagurao ceo gigaherc preko stock kloka, nabio napon na 20 milivolti od deklarisanog maksimalnog funkcionalnog napona za Haswell, i onda se čudi što zajebava, ovo je sad već klasično sviranje kurcu.

Edited by Ivan^_^

• 3 weeks later...

Ja bih rekao da je covu sve radilo, i ako je sve radilo, zasto da se zadovolji sa nečim sto kao pride ne radi kako valja, a opet i nije isti proizvod :( Klasicno zavlacenje kupaca. Sa druge strane i Benchmark i PCAXE upozoravaju kupce, koji su ovi Gigaba šit prevaranti, znači ne verujem:

http://www.benchmark.rs/vesti/gigabyte_pomesao_oznake-54121

http://www.pcaxe.com/vesti/hardver/drama-oko-gigabyte-ovih-revizija

Ok, sad smo vec dosta otisli od konfiguracije za Assasin's creed :) 

U svakom slucaju poenta je i u zakljucku ovih sa sajta koji navodis:

we would like to stress that the delta between both boards are as good as negligible. No one can differentiate a 100 points difference in a 3DMark test run for example. 

Finally, one needs to consider the use-case scenarios of the boards – low and mid-tier boards are for mainstream DIY users and for OEM deployment.

Ok, realno su mogli da naprave drugi bar kod za reviziju ploce kao sto je uradio ASUS, ali u segmentu u kome prodaju ove ploce one i dalje zadrzavaju sve feature bez obzira na reviziju, ergo malo je nahajpovana prica sto cak i sam tvoj izvor komentarise. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

• 1 month later...