Jump to content

Nova cena telefonske pretplate


Lucky

Recommended Posts

Ukoliko vam kao i većini ljudi fiksni služi samo da biste imali ADSL, imate priliku da "uživate" u novoj skupljoj pretplati koja vam donosi i besplatne minute razgovora koje nećete iskoristiti.

 

Ako ništa, prešli su sa obračuna impulsa (jel zna neko koje mu je uopšte trajanje? :) na minute:

 

Kompanija Telekom Srbija uvodi promene u fiksnoj telefoniji uz korekciju cena pretplate i načina tarifiranja.

 

Istovremeno, kako saopštava ova kompanija, BOX paketi će biti unapređeni i prilagođeni različitim potrebama korisnika.

 

Mesečna pretplata za fiksnu telefoniju od avgusta meseca iznosiće 659 dinara sa PDV-om, umesto sadašnjih 516 dinara (sa PDV-om), navode u Telekomu.

 

Ranije impulsno tarifiranje zameniće tarifiranje poziva po minutu. U mesečnu pretplatu će biti uključeno 150 besplatnih minuta za razgovore ka svim korisnicima fiksne telefonije u domaćem saobraćaju.

 

Umesto mesne i međumesne tarife, kao i tarifa za slabiji i jači saobraćaj, celokupna mreža fiksne telefonije predstavljaće, kako je navedeno, jedinstvenu nacionalnu zonu i pozivi ka fiksnim telefonima u Srbiji, bez obzira na pozivni broj, tarifiraće se po jedinstvenoj ceni od 1,2 dinara sa PDV-om po minutu razgovora tokom celog dana.

 

 

Ne mogu sad doduše da sračunam da li je nova cena 1,2 din sa pdvom zapravo skuplja ili jeftinija (ili makar ista) sa starim obračunom u impulsima, ali ovo spajanje u jednu zonu ne bi me čudilo da znači da je skuplje duplo nego u lokalu ali i jeftinije duplo nego međumesno, pošto opet, ni međumesno niko više ni ne koristi.

Link to comment
Share on other sites

ako neko koristi nešto malo fiksni, kontam da na kraju izađe isto, ovako platiš 660 din i ako ne uspeš da potrošiš 2 i po sata razgovora mesečno, samo toliko i platiš, a pre si plaćao taj razgovor + pretplatu.. šta znam, koga boli tuks za fiksnu telefoniju realno :D

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Zar nije i ranije bilo nešto "u okviru paketa" ? Tipa ako obavim 2 razgovora koji traju minut za mesec dana, ne plaćam ništa dodatno, odnosno to ulazi u tu osnovnu pretplatu od 500 din. Ovo pišem jer je čogly napisao da je bilo 500+ ono što potrošiš, a 99% sam siguran da nije tako bilo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...