Neptune Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Pozdrav, Treba mi za neki seminarski primer igraca, koji je menjao klubove i nije igrao dobro sve dok nije promenio poziciju, ili dobio vise slobode u igri i sl, i onda je poceo da igra odlicno? Primera radi, neko ko je igrao kao levo krilo u svim klubovima, ali je onda presao u klub u kom ga je menadzer stavio na (polu)spica, i onda je postao car? Ili mu je jednostavno dao drugaciju ulogu u timu? Moze i neko ko je bio ok, i solidan igrac, a onda postao jako dobar posle te promene? Hvala! Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 geret bejl ti je najbolji primer za to.. decko je poceo na beku, pa onda krilu i zavrsio kao poluspic sinisa ti je poceo kao krilo a kasnije su ga u romi prebacili na levog beka pa je u sampi igrao stopera... ali ono, on je sabijao i na krilu i na stoperu :) u svoje vreme ofc kada se setim jos nekog primera, editujem post... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 messi? poceo je na krilu, gde je bio ubica, a onda je presao u sredinu i postao messi... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Фиго !! Игра је десно крила па лево ! и то промени у току текме !!:Д 2 Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Бане, који је "на силу" померен не место бека и од перспективног штопера постао један од најбољих светских десних бекова Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Luis Enrique. Igrao je sta mu se igralo i sabijao :D Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 (edited) sad je pirlu promenjena pozicija iz trequartiste u registu jer je omatorio. ista prica za recimo artetu. mada oni su uvek igrali dobro, al mozda ti nekako pomogne Edited November 29, 2013 by Diego Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUBE Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Thierry Henry, igrao krilo u juventusu, jako mlitavo, presao u Arsenal i poceo da igra spica. Dalje znas sam. Iako je cesto znao da i sa leve strane napada u Arsenalu, ali to je vise bilo "free roaming(?)" nego njegova pozicija. Fabregas je poceo kao klasican centralni vezni u tandemu sa Vierom(mada je rekao da je to igrao jos i u barsi kao klinja), iako je i tad igrao dobro, najbolje je igrao i najvise pokazao na tom nekom AMC-u. Koliko se secam, Kolo Ture je igrao zadnjeg veznog ili nekog wing beka kad je stigao u Arsenal, tu nista nije pokaozao i preporodio se prelaskom na stopera. Quote There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Thierry Henry, igrao krilo u juventusu, jako mlitavo, presao u Arsenal i poceo da igra spica. Dalje znas sam. Iako je cesto znao da i sa leve strane napada u Arsenalu, ali to je vise bilo "free roaming(?)" nego njegova pozicija. Fabregas je poceo kao klasican centralni vezni u tandemu sa Vierom(mada je rekao da je to igrao jos i u barsi kao klinja), iako je i tad igrao dobro, najbolje je igrao i najvise pokazao na tom nekom AMC-u. Koliko se secam, Kolo Ture je igrao zadnjeg veznog ili nekog wing beka kad je stigao u Arsenal, tu nista nije pokaozao i preporodio se prelaskom na stopera. Henry nije bas dobro poredjenje jer je on pre nego sto je dosao u Juve u Monaku bio klasican spic i sabijao je. E sad sto su tamo istripovali da je bolje na krilu ne znam, cim je vracen na spica nastavio je da caruje. Tako da nije "bio je ok dok ga nisu stavili na spica gde je eksplodirao" sto se u topiku trazi vec je varijanta bio j eodlican spic pa bulja krilo pa opet odlican kada su ga vratili u spic :) Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUBE Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Ne mogu reci da sam gledao Anrija u Monaku, ali na par strana sam procitao da je igrao tamo LW. Posto se ne mogu najjasnije setiti sta je igrao na svetskom 98', sad sam pogledao i tad je igrao LW, a te godine je otisao u Juve. No nebitno, preporodio se kad je presao na spica, iako je bio sasvim dobar i na krilu, ako izostavimo Juventus. :) Quote There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post nikola kralj Posted November 29, 2013 Popular Post Report Share Posted November 29, 2013 bentner, na spicu ne zna nista, ali zato sad na klupi(tribinama) caruje :D 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Zigic koga su prebacili u fudbal.. xD Stankovic je igrao sve moguce pozicije u veznom redu, pa chak maltene i nekog polu-shpica svojevremeno u Zvezdi, zatim dm-a u Laciju u pochetku, pa krila (prvo desno, pa levo), pa odatle polu-shpica i na kraju centralnog :) i opet su ga shetali u Interu :) chovek je jednostavno bio zmaj :) ali to ti mozda nije adekvatan primer eksplozije.. hajde ovako - RVP koji je igrao na mestu levog veznog (Fejenord), a onda levo krilo i na kraju shpica :) u principu i Zaneti (Havijer) je dobrih par godina karijere proveo u veznom redu, pre nego shto je postao legenda u poslu i poziciji beka na kojoj je od tada :) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 (edited) Ne mogu reci da sam gledao Anrija u Monaku, ali na par strana sam procitao da je igrao tamo LW. Posto se ne mogu najjasnije setiti sta je igrao na svetskom 98', sad sam pogledao i tad je igrao LW, a te godine je otisao u Juve. No nebitno, preporodio se kad je presao na spica, iako je bio sasvim dobar i na krilu, ako izostavimo Juventus. :) U Monaku je bio spic, on i Trezege. http://www.transfermarkt.co.uk/en/as-monaco/historische-kader/verein_162_1997.html Krila su bili Guily,Lamouchi etc edit: Sad bas pogledah po netu, stvarno na dosta mesta pise da je bio LW a i da je striker, e sad s obzirom da sam gledao njegove utakmice nije mi jasno. Mozda je to kao zvanicno LW, "povucen i udaljen" od klasicnog spica, ali svejedno nije imao spica na svojoj strani, bio je najistureniji. :D Mrzi me da crtam kako bi to bilo pozicionirano. Edited November 30, 2013 by ZOLA Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 luiz u celsiju ispao bolji zadnji vezni nego stoper,baptista je igrao zadnjeg veznog pa je prekomandovan u napadaca,alan smit je poceo kao spic pa je zavrsio u veznom redu,mozda ce i runi njegovim putem,primera je bas mnogo,skols je igrao kao ofanzivni vezni,cesto poluspic pa je drugi deo karijere igrao zadnjeg veznog,to je ono cega sam se setio u trenutku :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dULEYM4N Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 (edited) kompany - u belgiji igrao sredinu, cak je bio dosta i ofanzivan, kako je presao u city prvo zadnji vezni i sad je jedan od najboljih shtopera na ostrvu. maskerano - isto kao kompany. dusan basta :) kao klinac bio desni bek, malo po malo ofanzivni bek, pa klasican MR i sad igra desno krilo.. filip lam - ceo zivot igrao desnog beka u bajernu (u reprezentaciji nemacke ponekad i levog), a sad kod gvardiole igra zadnjeg veznog... javier zanetti - igrao covek gde je stigao :) bek, zadnji vezni, sredina :) gde god da su ga stavili on je sabijao :) samuel etoo - za njega mi je interesantno npr da je ceo zivot igrao klasicnog spica, a kod murinja u interu je igrao kao krilo i sabijao.. ako se setim jos nekog, pisem... poz Edited November 30, 2013 by dMan Quote radim iskljucivo po preporuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 (edited) Pa evo, od ovih 'mojih', Lucas Leiva (Liverpool) je trebalo da bude tipični brazilski AM - asistencije, driblinzi i golovi, sakovao opasno, i Benitez ga je poslao u teretanu, pa stavio na defanzivnog veznog. Nije da je nešto eksplodirao, mnogi ga i dalje ne podnose, ali postao je važan deo tima, i prema mišljenju menadžmenta i navijača. Bez njega Pul prima otprilike gol više po utakmici nego kad on igra - što jes', jes'... Edited November 30, 2013 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 (edited) Ne znam da li se slažete ali isto važi i za Runija, u zadnje vreme ume da ga stavi kao i AMF-a i mogu reći da jako sabije tu poziciju zato što em što vrhunski obavlja napadačke poslove, ali ujedno i iscaruje pa se vrati u odbranu i automatski pokušava da iz odbrane što brže prenese težište igre u napad i tako ostvari moguću kontru/polu kontru. Edited November 30, 2013 by Aleksandar. Quote "When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful". "Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power". Superbia in Proelio Link to comment Share on other sites More sharing options...
LESkOpoz Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Zar nije bio onaj lik u Partizanu sto je igrao stopera ceo zivot i onda u jednoj utakmici (cak mislim da je bio revans protiv Newcastle-a u kvaliju za LS) stavljen da igra spica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted November 30, 2013 Author Report Share Posted November 30, 2013 Hvala svima, iskombinovacu primere nekoliko igraca :) Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArktickaLubenica Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 (edited) Zar nije bio onaj lik u Partizanu sto je igrao stopera ceo zivot i onda u jednoj utakmici (cak mislim da je bio revans protiv Newcastle-a u kvaliju za LS) stavljen da igra spica? To je onaj iz Makedonije valjda, Milan Stojanovski , ali on je koliko znam bio i spic i half, tada se polako gasio taj tip igraca, igra odbranu dok sve ide fino, ako se juri rezultat prebacis ga u napad zato sto ima te odredjene sposobnosti, kao sto je Murinho stalno gurao Hutha u napad kao izmenu pri kraju utakmice i onda ga ovi samo gadjaju u glavu ... Edited December 2, 2013 by ArktickaLubenica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konfuzni Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 (edited) Micah Richards iz City-a , prvobitna pozicija mu je stoper to i cesce igra , zavisi od povreda igraca u timu , pa je jedno vreme igrao zadnjeg veznog pa sredinu pa iza spica na par utakmica koliko se secam :) bio nekada jedan od najtalentovanijih mladih igraca na svetu dok ga nisu povrede usrale Edited December 3, 2013 by KOНФУЗНИ Quote I wish that BACKSPACE works in life!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post gruja Posted December 4, 2013 Popular Post Report Share Posted December 4, 2013 ljudi,nemojte da pricate o likovima koji su carevali svuda i gde hoces.Mislim navodite primere Zanetija,Kompanija,Filipa Lama,Runija ili Tijerija Anrija:)Pa i da brane oni bi i dalje bili bogovi jer su bogovi fudbala i njihova promena pozicije nije im doprinela do eksplozije jer su carevali i pre toga.Onda navedite i Mateusa:) Ili navedete Alana Smita koji je bio spic,pa veznjak,a eno proslavio se u picku materinu na toj poziciji veznjaka. Pa Mesi,igrao na krilu,pa presao u sredinu,u jbt,kakva promena.Onda isto mozemo da kazemo i za Ronalda. Po meni najskolskiji primer trenutno je pomenuti Geret Bejl,jer je njega pijani Hari i busio jer nije igrao defanzivu,cim mu je dao slobodu da ne igra odbranu i gurnuo ga napred,decko je odlepio. Od ostalih igraca koji su se preporodili promenom pozicije naveo bih Kola Turea jer je lik igrao desno krilo kada je dosao u Arsenal i nije znao gde bije,a nakon prekomande u defanzivu, bio je jedan od najboljih stopera na ostrvu:) Mislim da treba bas da se drzimo "radikalnijih" primera tipa Musa Dembele i Aksel Vitsel,koji su od centarfora postali vrhunski ball suplajeri,ili Ešli Kol koji je bio centarfor(da li je uopste to neko znao),pa postao bek. Ali svakako da je jedna od najboljih prica ovog tipa vezana za velikog Horhea Kamposa,koji se smorio što je rezerva kada je poceo karijeru,trazio da bude spic,dao brdo golova u prvoj sezoni,bio u konkurenciji za najboljeg strelca prvenstva,i onda se vratio da brani :DDD Bog! 3 Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 a Vujadin Savić, koga je Zeman gurao u špic, sećamo se tekme protiv Apoela na Marakani Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Retko ko se seća da je Sergej Barbarez bio solidan na sredini a onda je postao špic i izdominirao.. Kasnije je u repki, i to čini mi se baš protiv nas u nekim kvalifikacijama, igrao i štopera! Walter Samuel je bio isto špic na početku karijere ali mu je neko posle objasnio da treba da se vrati pozadi i da bije.. Kivu je poceo kao levi bek, ali je u Romi pomeren u vezu, pa posle vracen u interu na stopera..bio je kao sada sto je Vertongen recimo.. ne mogu vise da se setim..ali mogu da se setim sigurno vise ljudi koji ne znaju nista ni na jednoj poziciji :), kao stefan savic, tomovic, krasic i slicni.. Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Kerik je sa pozicije srednjaka preša na štopera, prošle sezone. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts