Touche Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Hae, nije bilo odavnoTreba mi masina koja ne kosta preko 50k(preko toga ne mogu da idem, nazalost), 15.6" ne veci, bice koriscena za Autocad, Catia-u, Solidworks i naravno za gejming( dota2, neki rpg ili rts). Bilo bi pozeljno da ima odvojenu graficku, ali ne mora da bude tezak 5kg iako je to odlika kvalita :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Puno zahteva za malo para :) Ako ti je 50.000 bas maksimum onda nesto ovako http://www.gigatronshop.com/lenovo/laptop_racunari/lenovo_g580_core_i3_3110_-_59381760-25149 Samo je malo slabiji procesor, slaba grafika i za Acad ti treba jos 4gb memorije, realno. Ako mozes malo vise http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/Dell-Inspiron-3537-(i5_4200U,-6GB,-500GB,-8670M)-21281/ Ima i5 procesor i 6gb rama u startu, iako je i5 i dalje dual core. Ili http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/asus-laptop-x550vb-xo043d.html Jaca grafika, ali malo sporiji procesor. Isto treba u perspektivi dodati rama za tu primenu koju si naveo. Edited November 13, 2013 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Dobro sad, nije to nikakvo profi koriscenje datih programa, vise je za fakultetske potrebe( sto moze da bude i poluprofesionalno) i sopstvenu edukaciju, dok u igrama ne jurim very high kvalitet, cisto da igrivost bude na normalna. Aftermarket( poz trpy) dodavanje rama sam ionako planirao ako uzmem model sa 4gb, tako da to nece biti problem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 S obzirom da ćeš ga nosati tamo-vamo i da neće raditi u idealnim uslovima, bolje idi na integrisanu grafiku umesto neintegrisane (a s jačim procesorom), da ne bi završio na reballingu pre isteka garantnog roka. Ganjaj nešto sa i3 i HD 4000 ako ima za te pare. Obavezno dva modula memorije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Kolika je sansa da ce mi se sjebati grafika ako uzmem ovaj drugi sto je zverko predlozio( ili bilo koji drugi neintegrisani)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Nezanemarljiva, s obzirom da su lemovi uglavnom takvi da samo drze vodu, a to je standardni problem kad koristis BGA cipove... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Meni je tako riknula grafika na nekom Aceru posle 3 godine... Ali jebemliga, to je vec problematika. Ako ne juris s grafikom onda bolje idi na i5, svakako za Acad i sl ce znaciti, recimo ovako nesto http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/asus_x550ca-xx109_-25641 S tim da on ima samo jedan slot za memoriju, ali koliko ovde pise a valjda im je tacan opis taj jedan slot je vec slobodan jer je 4GB zalemljeno na plocu direkt. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 Sad ste me bacili u dilemu, ne znam sta mi je ciniti. Ja sam i dalje zagrejan na varijantu sa odvojenom grafickom, ali ako vudu ne aminuje onda nista :c Kakve performanse bih imao u igrama sa ovom intel hd 4000? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 (edited) Uopšte ne tako lošehttp://www.youtube.com/watch?v=tJ1nSv0zSPIS tim što u praksi uvek radi nešto brže nego na ovim snimcima, jer programi za snimanje malo uspore sve pošto troše procesorsko vreme na hvatanje slike, pakovanje u video, snimanje na disk itd. Edited November 14, 2013 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 Uzeo sam ovaj iz i5 iz bc groupa(dodao sam jos 4gb rama), ali sad krecu moje muke sa drajverima. Jedva sam i za mrezu instalirao, a vec mi pakao pravi graficka. Na zvanicnom sajtu imaju samo drajveri za win8, dok za win nigde ne mogu da nadjem. Onaj ati tool ne moze da prepozna graficku na kompu kao da je nema, skidam trenutno beta verziju ovih novih drajvera pa cemo videti sta ce biti. Vudu, ili neko, ima li nekakav magicni trik da ovo proradi ili sam osudjen na win8? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 Pa da glasam za njegove? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 meni i dalje nije jasno što se ljudi TOLIKO tripuju kada je win8 u pitanju. ako su ti svi drajveri pravljeni za win8, uzmi lepo instaliraj taj os, skini ovo ako ti smeta start screen http://www.pokki.com/windows-8-start-menu i to je to. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Možda ne vidi Radeona jer je Intel aktivan, vidi je l ima u BIOS-u da se forsuje samo neintegrisana pa probaj tako. Ako ne, onda guglaj. Mislim to je drugi problem sa svim novijim laptopovima koji imaju "neintegrisanu" grafiku, ona postoji kao DODATNA i redovna je zajebancija sa svičovanjem između dva GPU-a i prepoznavanjem kad koji treba da se aktivira, i to tako traje godinama. Ako ne prođe sa beta drajverima, probaj istu proceduru samo prethodno instaliraj drajver za HD 4000. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Problem je sto vecina laptopova sada ili dolazi samo s win8 ili s drajverima samo za win8. Pitanje je ako i uspes graficku da instaliras da li ce raditi sve funkcije, pogotovu neke malo specificne kao sto su neki dugmici, touch pad funkcije i sl. Sto kaze Doca mnogo ces lakse proci ako instaliras win8... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 Ovi beta drajveri prepoznaju radeon, ali on ne moze da radi zbog neke fantomske greske. Probao sam i ovo drugo sto je drug vudu predlozio, ali ni to ne pomaze. Vecina fn+dugmica ne radi, tako da sam poslusao docu i stavio win8 da se instalira. Hvala svima na pomoci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salejemaster Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Evo uzimam novi laptop (slichna situacija, mozda malo vishe para dao bi recimo najvishe 650 ojra) pa da malo osvezim ovaj topic, kakvi su utisci i da li josh uvek vaze iste preporuke :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts