ImbaQQ Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Vozdra raja :D Ima li neko ko ozbiljnije poznaje bicikla i opremu da mi kaze par stvari posto planiram kupovinu jednog primerka koji bi trebao da bude, je li, najbolji bicikl na svetu za dinar dva, kako to obicno biva u nas srbalja :D Konkretno, kakva je Shimano RX100 oprema za drumski bicikl? Nista profi voznja, cisto ubijanje vremena i dizanje kondicije (znam da je sezona gotova ali svejedno ga planiram za sledecu godinu). U pitanju je polovna roba ali u jako dobrom stanju, bar sa mehanicke strane (nema rdje, zupci nisu izlizani itd) a nemam priliku da sednem i isprobam to :/ Pa cisto, ako je sve to ok da li se isplati uzeti posto je cena bagatela u odnosu na bilo sta drugo sto sam gledao po raznoraznim sajtovima kod nas, i novo i polovno? Ili ako imate neke druge preporuke u slucaju da je taj RX100 neko sranje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Cekaj da ti se jave spu ili vege i ko jos vec :) Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted September 30, 2013 Author Report Share Posted September 30, 2013 Roger that :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 dao sam ti plus jer nisi napisao bicikla, biciklo ili tako nešto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Ovako, s obzirom da imam zadnju kočnicu na kojoj piše upravo RX100 (sve ostalo je Tiagra, sem zadnjeg menjača koji je ultegra = frankenštajn), taman si me podsetio sad da istražim malo šta je to RX100 serija, pošto trenutna hijerarhija shimano grupa izgleda ovako: 1. Dura Ace 2. Ultegra 3. 105 4. Tiagra 5. 2300 i net kaže da je RX100 serija iz devedesetih, koja je ekvivalent sadašnje tiagre. Here's a breakdown of the Shimano lines from the mid-90's courtesy of Sheldon Brown: # Dura Ace 9-speed # Ultegra # 105SC # RX-100 # RSX Što je sasvim kul za to što tebi treba, pogotovo ako je u dobro stanju. Naravno pitanje je kakav je ram i ostalo, nisi nam rekao da li kupuješ sada samo tu RX100 grupu posebno pa ćeš to da sklapaš na neki ram koji kupuješ od drugog lika i tako te igrarije, ili ćeš da uzmeš bajs koji ima tu opremu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted September 30, 2013 Author Report Share Posted September 30, 2013 "Kul za to sto tebi treba" je ono sto sam hteo da cujem jer mi oznake nista ne znace, jedino bih po ceni mozda mogao da zakljucim sta je bolje :) Kompletan bicikl je u pitanju, ram je u odlicnom stanju i dimenzije mi odgovaraju, ali eto nisam imao priliku jos uvek da sednem i probam "kako ide" pa rek'o da pitam nekoga ko se razume u materiju :) Kupujem :) Hvala na pomoci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 i ja planiram na prolece da uzmem neki bajs, verovatno polovan, pa cu pitati tut mudrace za savet tada (inb4, vudu i komp:)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted September 30, 2013 Author Report Share Posted September 30, 2013 Ja cu ga kupiti sad da mogu da ga utegnem (ne ja licno ofc :D) ako postoji razlog za to, da bude spreman za lepe prolecne dane :) Radije bih ga uzeo sad jer mi se 'dja i na oko nego da blejim ponovo i trazim nesto samo zato sto "sad nije vreme za bicikl". Nece mu nista faliti da prezimi kod mene u sobi ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 E da, nisi nam napisao koliko para je to "jako jeftino" ? Jer velika većina prodavaca ima neki trip da preteruju sa cenama, bilo da se ne razumeju ili da znaju mnogo, ne zna se koji su gori kad bolje razmislim. "to sam ja platio 1000 maraka, nemoj da lupaš da to sad ne vredi ni 50!!! tvoj je za 200e ako hoćeš!" i tako ti tripovi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted September 30, 2013 Author Report Share Posted September 30, 2013 Mozda nisam dobro formulisao pitanje :) Evo ovako, razmisljao sam se da li da uzimam bicikl u delovima ili komplet. Za prvu soluciju sam mislio da prvo pazarim ram do nekih 150e pa ostalo do proleca da sklopim. Medjutim, imam ponudu za komplet bicikl po ceni od 230e sa kompletnom opremom koja je eto, zadovoljavajuca za ono sto meni treba. Kapiram da ostatak bicikla vredi tih 80e, pogotovu sto necu morati ja da se cimam da sklapam sve a necu ni morati da placam nekoga da mi sklopi. Nije da ne bih znao da izadjem na kraj s time ali bih za svaki deo morao da cimam ljude da mi kazu da li je to kompatibilno sa onim drugim... Ovako, i ako mu fali neko "podmazivanje" verujem da nece puno kostati a i svakako imam vremena da skupim pare za bilo sta sto zelim da promenim ili sto mora da se promeni. A ako ima nesto sto je potrebno zameniti, to samo znaci da ce cena ici na dole :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 Moja dva centa su ti da gledas stanje opreme i stanje rama. Model opreme ti nije toliko bitan jer nisi neki zaludjenik. Ja volim bicikliranje i posao mi radi Shimano 2200 i alu ram. Mozda mi je bicikl tezi 2 kg vise nego neki karbonski ram i dura ace/ultegra cije su komponente po 50-tak grama lakse ponaosob, ali je zato lak i jeftin za odrzavanje. Primera radi, 8-brzinski lanac kosta 700 din, a 9/10-brzinski po 2500/3000. A tebi te dve brzine ne znace nista verovatno jer nit' znas koja ti kadenca odgovara, niti ces da penjes Alpe pa da ti znaci proredjen izbor prenosa. Ako nemas oglas, daj info koji je ram, koji su tockovi i koja oprema. Mozes i na pm, ako neces da otkrivas ovde svoj super dil :) Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Ne znam gde drugo pa evo ovde. Danas kupio ovakav bajk, dao 80 eura. Uz bajk dobio: blatobrane, led svetla, brzinomer, rezervni sic, papire. Ja prezadovoljan bajkom. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Ka'ćemo neku RUR vožnjicu? :) 2 Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Ja sam za, samo da bude lepog vremena i ako nije frka nedelja da padne :) 069/137-24-86 (Zoran) :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEGE Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Slažem se, može neka zajednička vožnja. Dosta Rurovaca poseduje bajk čini mi se, a neki poseduju i leteću vevericu. :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Imacu od druge polovine marta vise vremena a u aprilu idem na drugi deo starog godisnjeg pa eto prilike da napravimo neki Tour de Serbia! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 http://sportforall.org.rs/2014/04/09/beogradska-coca-cola-biciklijada-18-maj/ Neko planira da prisustvuje ovom eventu? Nas par krece u 11h iz Indjije bajkovima do Bg-a. Planiran dolazak je oko 13.30h. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEGE Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Ja sam sutra na Velogradu a verovatno i na onom Orange ride-u. Na koki nisam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts