Jump to content

Bicikl


ImbaQQ

Recommended Posts

Vozdra raja :D Ima li neko ko ozbiljnije poznaje bicikla i opremu da mi kaze par stvari posto planiram kupovinu jednog primerka koji bi trebao da bude, je li, najbolji bicikl na svetu za dinar dva, kako to obicno biva u nas srbalja :D Konkretno, kakva je Shimano RX100 oprema za drumski bicikl? Nista profi voznja, cisto ubijanje vremena i dizanje kondicije (znam da je sezona gotova ali svejedno ga planiram za sledecu godinu). U pitanju je polovna roba ali u jako dobrom stanju, bar sa mehanicke strane (nema rdje, zupci nisu izlizani itd) a nemam priliku da sednem i isprobam to :/ Pa cisto, ako je sve to ok da li se isplati uzeti posto je cena bagatela u odnosu na bilo sta drugo sto sam gledao po raznoraznim sajtovima kod nas, i novo i polovno? Ili ako imate neke druge preporuke u slucaju da je taj RX100 neko sranje :)

Link to comment
Share on other sites

Ovako, s obzirom da imam zadnju kočnicu na kojoj piše upravo RX100 (sve ostalo je Tiagra, sem zadnjeg menjača koji je ultegra = frankenštajn), taman si me podsetio sad da istražim malo šta je to RX100 serija, pošto trenutna hijerarhija shimano grupa izgleda ovako:

 

1. Dura Ace
2. Ultegra
3. 105
4. Tiagra
5. 2300

 

i net kaže da je RX100 serija iz devedesetih, koja je ekvivalent sadašnje tiagre.

 

 

 

Here's a breakdown of the Shimano lines from the mid-90's courtesy of Sheldon Brown:

# Dura Ace 9-speed
# Ultegra
# 105SC
# RX-100
# RSX

 

 

 

Što je sasvim kul za to što tebi treba, pogotovo ako je u dobro stanju. Naravno pitanje je kakav je ram i ostalo, nisi nam rekao da li kupuješ sada samo tu RX100 grupu posebno pa ćeš to da sklapaš na neki ram koji kupuješ od drugog lika i tako te igrarije, ili ćeš da uzmeš bajs koji ima tu opremu?

Link to comment
Share on other sites

"Kul za to sto tebi treba" je ono sto sam hteo da cujem jer mi oznake nista ne znace, jedino bih po ceni mozda mogao da zakljucim sta je bolje :) Kompletan bicikl je u pitanju, ram je u odlicnom stanju i dimenzije mi odgovaraju, ali eto nisam imao priliku jos uvek da sednem i probam "kako ide" pa rek'o da pitam nekoga ko se razume u materiju :) Kupujem :) Hvala na pomoci.

Link to comment
Share on other sites

Ja cu ga kupiti sad da mogu da ga utegnem (ne ja licno ofc :D) ako postoji razlog za to, da bude spreman za lepe prolecne dane :) Radije bih ga uzeo sad jer mi se 'dja i na oko nego da blejim ponovo i trazim nesto samo zato sto "sad nije vreme za bicikl". Nece mu nista faliti da prezimi kod mene u sobi ;)

Link to comment
Share on other sites

E da, nisi nam napisao koliko para je to "jako jeftino" ?
Jer velika većina prodavaca ima neki trip da preteruju sa cenama, bilo da se ne razumeju ili da znaju mnogo, ne zna se koji su gori kad bolje razmislim.

 

"to sam ja platio 1000 maraka, nemoj da lupaš da to sad ne vredi ni 50!!! tvoj je za 200e ako hoćeš!" i tako ti tripovi :)

Link to comment
Share on other sites

Mozda nisam dobro formulisao pitanje :) Evo ovako, razmisljao sam se da li da uzimam bicikl u delovima ili komplet. Za prvu soluciju sam mislio da prvo pazarim ram do nekih 150e pa ostalo do proleca da sklopim. Medjutim, imam ponudu za komplet bicikl po ceni od 230e sa kompletnom opremom koja je eto, zadovoljavajuca za ono sto meni treba. Kapiram da ostatak bicikla vredi tih 80e, pogotovu sto necu morati ja da se cimam da sklapam sve a necu ni morati da placam nekoga da mi sklopi. Nije da ne bih znao da izadjem na kraj s time ali bih za svaki deo morao da cimam ljude da mi kazu da li je to kompatibilno sa onim drugim... Ovako, i ako mu fali neko "podmazivanje" verujem da nece puno kostati a i svakako imam vremena da skupim pare za bilo sta sto zelim da promenim ili sto mora da se promeni. A ako ima nesto sto je potrebno zameniti, to samo znaci da ce cena ici na dole :) 

Link to comment
Share on other sites

Moja dva centa su ti da gledas stanje opreme i stanje rama. Model opreme ti nije toliko bitan jer nisi neki zaludjenik. Ja volim bicikliranje i posao mi radi Shimano 2200 i alu ram. Mozda mi je bicikl tezi 2 kg vise nego neki karbonski ram i dura ace/ultegra cije su komponente po 50-tak grama lakse ponaosob, ali je zato lak i jeftin za odrzavanje. Primera radi, 8-brzinski lanac kosta 700 din, a 9/10-brzinski po 2500/3000. A tebi te dve brzine ne znace nista verovatno jer nit' znas koja ti kadenca odgovara, niti ces da penjes Alpe pa da ti znaci proredjen izbor prenosa.

Ako nemas oglas, daj info koji je ram, koji su tockovi i koja oprema. Mozes i na pm, ako neces da otkrivas ovde svoj super dil :)

Everytime I cross the line

I push the boundaries out a little...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...