Vlada_ Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Dok postoje taksisti, ne mozes da tvrdis takve stvari :) 1 "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 +1 ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 па ја сам живео у уверењу да су таксисти највећа гамад, али нису Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Konobare samo boli kurac, a taksisti su opasni po okolinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 (edited) Ма само прцај шта те боли курац! Ја само желим да кажем да су конобари највећи шљам овог друштва. Данас довозим 5 бурића никшићког пива од 50 литара у један кафић и треба да их истоварим скроз иза (значи имам да препешачим добрих 20 метара са препронама у виду степеница, столова и столица). Јављам се конобарима (њих 3 који стоје код шанка и блеја) да сам довезао буриће, излазим испред и чекам 2,3 минута како би неко од њих изашао. Наравно нико не излази, и ја полако крећем сам да се килавим да вучем она говна од 70кг. Односим сам 4 бурета и у том тренутку кад сам спуштао то четврто буре излази менаџер из канцеларије и нормално човек ме пита што носим сам и оде да позове конобара да ми помогне. Долази конобар до мене и каже: "Што ниси рекао да ти треба помоћ?" Хтедох да му се најебем миле маме што се прави мутав, као не зна колико је тешко буре јебеног никшићког пива. Рекох му: "Па сад ми и не треба помоћ, иди настави да блејиш." Однесем и сам то последње буре и после видим како му кења менаџер. Јебем их у уста лења Pa nisi u pravu, tvoj posao je da im odneses robu. Greska tvog poslodovca je sto te je poslao samog. Ja to mogu da tvrdim kao menadzer restorana gde mi stizu 5-6 razlicitih nabavki. Preko pica, mesa, voca, povrca i ostalih zajebancija. Zamisli kada bih cimao personal za svaku nabavku da nose. Kad ionako rade svaki dan kao konji. Tako da ne seri i vuci te burice. Jednom mi je lik koji nosi plinske boce prisrao nesto. Donosi plinske boce izmedju rucka i vecere, momci samo sto su su posluzili 180 ljudi, znaci corba, glavno jelo, salate, drkanje. Stali da odmore. Prolazi lik i onako na crnogorskom, [brdjanski]a muci jado vidju ruke mi otpadose, ocete mi pomoc[/brdjanski] Naravno nisam dao nikome da mu pomogne, sledeci put je boce ostavio ispred restorana. Okrenuo sam mu vlasnika i rekao. Da vidis kako je sledeci put cutke prosao i nosio. Drugo je kada u kaficu, vratis konobara po vodu sto ti nije doneo uz kafu a on ti odgovori [brdjanski] a nemam ti ja noge za bacanje[/brdjanski] Btw danas sam prso, otisao u neki big burger ili tako nesto kod staklenca. Covek mi je dao maltene pljeskavicu, pitam lika reci mi jel ovo juneci file, on da da provereno. A tamo fazon 70% svinjetine. Al sta da mu radim... Osim sto su izgubili musteriju. Edited October 5, 2013 by biss http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Не кењај молим те. Није ни мени посао кад ми стигну исти ти бурићи да помогнем овим ликовима што их истоварају, али им ипак помогнем, јер знам колика је то мука. Значи кад њих 3 стоје и блеје за шанком у празном кафићу и виде мене како се мучим са бурићима од 70 кг, могу да се договоре да један од њих гњидоликих одвоји 5 минута свог драгоценог времена и помогне човеку. Ја сам истоварио пун комби робе, само ми је требала помоћ око тих 5 бурића и нико није хтео да се понаша као ЧОВЕК и да ми помогне. Није ти ни посао да придржиш врата комшији на улазу, није ти ни посао да помогнеш неком од комшија кад их видиш да носе гомилу кеса на путу од куће до продавнице, није ти ни посао да помогнеш чистачици у улазу да очисти ћошак зграде јер не може да дохвати, али једноставно то урадиш јер ниси говнар и смрдљиви конобар, већ си човек 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mncu Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Nisam, stvarno se desilo. Uglavnom ne bi toliki haos nastao da je odmah primetio. Jednostavno, ona nije ovlažila, on je verovatno upro ko ludak. kako, zar mu nije rekla kako nikad ovoliko nije ovlazila :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 (edited) Tom logikom hoces da kazes da treba da treba da pomognu svakom ko donese robu? TVOJ POSAO jeste da odneses u restoran/kafic gde ti je receno! To se zove dobavljac! Edited October 5, 2013 by biss http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 ja sam ovde na štrokanovoj strani, ali to se kosi s onim što sam ja uradio s patikama i sad sam zbunjen. obrisao sam patike, zamenio, dobio lekciju, nastavio dalje sa životom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 U zivotu uvek imas dve strane, da si ti konobar kojim slucajem i da si upravo odradio konjski posao i razleteo se na sve strane, bolelo bi te bas dupe da pomognes tamo nekom liku ciji je posao da istovari burice gde mu je receno. Ili si strokan. Ja gledam objektivno, posto sam u tom poslu. I mogu neki put da se sazalim i ja da pomognem. ALI pomazem samo starijim ljudima koje je muka naterala da tegle gajbice i vidim da nemaju snage. Ali klincima me iskreno zabole da pomazem, pa makar isao 80x tamo i nazad. http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 (edited) Nema ovde strane, u pravu su i jedan i drugi, i Štroks je u pravu što su ovi blejali idle, i nisu mu priskočili u pomoć kod teških burića, pa su tako ispali nesolidarni ljaljani, ali u pravu je i biss da po nekoj obavezi nisu morali to da urade. Dakle ljaljani su, ali legit ljaljani. Štroks, gledaj to kao dobar treninig! :D Edited October 5, 2013 by Савовски У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Јел си сигуран да си менаџер а не конобар? Бурићи им стижу једном недељно. Ја ту робу треба да провлачим кроз кафић, па кроз ходник да би дошао на крај неког дела где они држе пиће. Пошто ја знам да пролазим кроз кафић и да њима креће гужва тамо негде око 14,15 часова, ја се трудим да дођем најкасније до 13 како не бих сметао гостима, и како њих не би цимао да прегледају робу у сред тог хаоса (иако ми никад нико није рекао да им треба роба раније). Значи кад сам ја толико свестан и трудим се да их испоштујем, па јебем му матер у пичку ако 1 (словима ЈЕДАН) конобар од њих 3 који ништа не раде не може да одвоји 5 минута свог времена и помогне ми да пренесем тих 5 бурића. Ја сам имао пола комбија да истоварим и нисам им тражио помоћ јер нећу да их цимам за оно што могу сам без проблема. Али они нерадници смрдљиви тешко им је да помогну значи у праву сам кад сам рекао да су конобари највећи шљам овог друштва јер само гледају да ураде оно што им се каже и боли их курац за све Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Da im odneses robu usred guzve, budi uveren da bi ti rekli instant da donosis ranije. Mogu da se slozim da su 90% konobara govna, i govna lopovska, posto svake sezone oteram par komada. Jedne godine sam otpustio 7 ljudi za 2 meseca. Kad smo kod njih, zasto se konobari ljube u celo??? Zato sto nemaju obraz! @cabke, nije bliss, biss http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Доносио сам им и робу у сред гужве јер су они заборављали да требују. И то пред сам крај мог радног времена и због њиховог заборављања ја сам остајао по сат времена дуже. Додуше не често, али се десило пар пута. Е да тад су ми помагали да унесем сву робу иако су имали пун кафић Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Jebi ga druze, ti si ovde jebana stranka i ne mozes nista da uradis povodom toga. Ali opet, to ti je posao za koji uzimas kintu. Mada po pravilu, sanker bi trebalo da ti pomogne oko istovara i da ti kaze sta i gde. Ali kapiram da im riba radi u sanku.Mene su iznenadili jedni dobavljaci sa kojima sam maltene na kraju sezone krenuo da radim. Dosla su tri momka i bukvalno svu robu ubacili u sank i pitali sta jos treba. E to se zove dobavljac. http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 (edited) Само хоћу да кажем кад ја могу њих да испоштујем и да им донесем робу након што ми се заврши радно време, могу и 3,4 пута месечно да одвоје по пар минута и помогну ми само око бурића па то је велика фирма, ја радим у малој породичној фирми и не можемо да приуштимо себи тај луксуз од 3 радника у комбију Edited October 5, 2013 by штрокан Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Radom se postize velika firma. Da vidis kako ce menadzeri restorana da te cene i nece menjati dobavljaca kada vide kako se lomis dok nosis. Pa brate ja bih ti dao medalju da vidim da istovaras toliko. Castio bih te klopu, pice, sta god svaki put kada donosis, pa bih te preporucio drugim restoranima/kaficima ( ako ste ok sa cenama ) ,...itd itd, ako bi kukao ne bi bilo dobro za tvoj posao. http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Па и нисам кукао него сам једноставно константовао да су конобари говна и да немају трунку људскости у себи. Не могу да скапирам да ти можеш да блејиш беспослен и гледаш неког како се мучи. А сигурно знам да пре тога нису имали посла нити ће имати посла наредних сат времена, тако да не могу да се ваде на умор никако. Не бих се љутио да сам видео да су заузети, него су блејали и боли их курац. Ја кад у некој фирми чекам да мени спреме поруџбину, помогнем овом лику што су му одвојили и што сам утовара. Што да му не помогнем кад већ ништа не радим.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 OK, ali možemo da ubacimo u celu priču i ove što voze tehniku i nameštaj i šta god i dovoze "do vrata" ali ne dalje od toga. I onda baba od sto godina koja je kupila frižider ima frižider koji bleji u ulazu zgrade a ne kod nje u stanu, montiran. Sa druge strane ima i onih koji ti donesu robu i otpakuju ali ostave na sred kuće a ima i onih koji montiraju. Samo hoću da kažem da mislim da je to i pitanje toga kako je neko definisao posao. biss evidentno svojim konobarima kaže šta im je posao a ne i da nose buriće, ovaj iz štrokijevog filma ima drugačiji pristup a opet zavisi i kako je štrokanov gazda definisao rad svojih vozača ili šta god. Kao što ovi što voze frikom ako rade unutar grada moraju i da vade sladolede i stavljaju pored zamrzivača itd a ovi što voze međugradski samo voze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПУТИН Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 nema vise solidarnosti kod nas. ljudi se ponasaju kao da su bez duse. da se vratim na onu situaciju sa vatrogascem i macetom. mislim da se to dogodilo kod nas, da bi ga fajarmen samo gurno pod krevet nogom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Вуду nsfw wiki page http://en.wikipedia.org/wiki/Frenulum_of_prepuce_of_penis brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 nema vise solidarnosti kod nas. ljudi se ponasaju kao da su bez duse. da se vratim na onu situaciju sa vatrogascem i macetom. mislim da se to dogodilo kod nas, da bi ga fajarmen samo gurno pod krevet nogom... Da ga Astora nadje, uzeo bi ga i poslao u svemir putem rur space shuttlea http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Вуду nsfw wiki page http://en.wikipedia.org/wiki/Frenulum_of_prepuce_of_penis lol, nisam znao da to ima svoj naziv :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 И назив, а богами и функцију, а чак има и ставку о цепању током цањапр! god's in his heaven, all's right with the world brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 serem se na beogradsku guzvu u saobracaju i vozace koji se parkiraju 2cm od vozacevih vrata vozila pored, a sebi ostave metar da izadju lajk a baus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts