Jump to content

Eksterna zvučna - halp!

lawl_

Recommended Posts

Dragi Rurovci,

nadam se da međ vama ima neki audiofil. Naime, treba mi neka eksterna zvučna kartica, do 60ak+ eura, i da po mogućstvu bude na USB. Razlog ovome je zato što sam dobio par  high-end AKG slušalica, pa kapiram da je ova obična integruša go kurac.

Ako grešim, ispravite me.

poz :v

Edited by lawl_

:v

Ja nisam bas nesto spec strucan u toj oblasti posto sam sluhista kao gluv top... Ali kapiram da su ti ovo najbolje opcije

http://www.itsvet.com/proizvod/creative-sound-blaster-x-fi-go-pro-usb-70sb129000002/comp_comp_soundcard/39/122

http://www.itsvet.com/proizvod/creative-sound-blaster-x-fi-surround-pro-5.1-usb-70sb109500002/comp_comp_soundcard/39/120

S tim da kapiram da mozes da uzmes ovu jeftiniju jer ti verovatno 5.1 zvuk ne treba za to sto ti hoces. 

Inace ako nekome treba imam ja relativno solidnu internu Terratec dmx 6fire 24/96 sa sve onim break-out boxom koja mi bleji unaokolo jer meni to ic ne treba, pa ako treba nekom od forumasa ono dacu je za neku simbolicnu cifru, tipa 10ak evra, glupo vec godinama skuplja prasinu... 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pa kapiram da zato nemaš bas, jer ne može integruša da tera profi sluške bez dodatnog pojačala, a verovatno ne može ni malo usb govno :)

Zwerko jel ovo drugo što si linkovao ima amplified output za sluške ? (Interesuje i mene između ostalog jer mi se takođe ne daju pare  [:D] )

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Kupi delove i nadji nekog da ti sklopi DA converter koji bi nabo u digitalni izlaz recimo na toj integrusi. Ovako bi dao 500e za zvucnu na kojoj DAC kosta 50.

Vidjao sam pre par godina i neke usb DACove koji su bili izmedju 100 i 200e al to bi morao preko da uzimas sve

krule, jel bi ovo http://dx.com/p/fiio-e10-usb-dac-headphone-amplifier-112917 bilo comparable po kvalitetu zvuka na nekim pristojnim sluškama? (znam da se ne isplati sa carinom i pdvom ali npr ima ga na amazon uk pa bi cimao ekipu iz london office-a firme kad ulovim da neko ide there and back i spario bi ga sa nekim Grado low end sluškama recimo - i onda bi to slušao jednom mesečno kad nema nikoga gajbi, makes perfect sense)

Otkud znam, nisam čuo lep zvuk sa kompa ne pamtim, poslednji put kad mi je nešto zvučalo kul je kad sam imao stari SB5.1 digital, već godinama nemam sluške skuplje od 15€ jer ih deca lome ko posni keks a muziku sam prestao da slušam jer nemam kad i nemam na čemu, ne osećam da mi fali dok ne čujem nešto kul onda mi bude žao :)

Kao prvo, za dobre slushalice (napisao si da su AKG, ali ne i koji model) ti treba:

a) dobra zvuchna kartica koja nije integrusha - analogni izlaz na integrisanim karticama je katastrofa shto se tiche shumova i obichno predaje sve shto se deshava u kompu na slushke i zvuchnike

b) pojachalo za slushalice - ovde si u problemu ako ne zelish da troshish pare, ali jedino ce pojachalo reshiti problem dobrog zvuka na dobrim slushalicama

Postoji josh jedan momenat - ako si navikao na mega basove i slichna sranja, te AKG slushalice ti mozda nece zvuchati onako kako bi hteo poshto se takve stvari obichno rade da budu neutralne po zvuku. To znachi da nema "BAM-BAM" preduvani bas i slichne gluposti.

• Upvote (+1) 1

А в чем сила, брат?

Sto se tice pojacala za slusalice, najjeftinija opcija ti je da ti neko to napravi ako vec nemas iskustva sa tim jer pristojno pojacalo je 100e minimum, a ti ga mozes imati po toj semi bez znaka firme za upola manje.

Seme pojacala (trafoe, kondenzatore, pcb ploce ili lampu ako hoces itd) ces lako naci na  internetu i cene su ti negde oko 40+e za sve u kompletu

i tu racunaj 15ak evra za ruke coveku koji ce to da spoji.

Njih ces pronaci na bilo kom audiofilskom forumu, , rumskom, muzickom forumu i slicnim, vrlo moguce da ljudi imaju na k/p spremne proizvode vec za prodaju. E sad, tebi jedino ostaje da istrazis po tim forumima i webu sa cime su ljudi imali najbolja iskustva, pa da znas sta hoces, ali obican search za "pojacalo za sluske" ti izbacuje odmah dosta infoa u kojima se spominje bas akg 701 i iskustva ljudi sta valja, a sta preskociti.

Ali iskreno, sa zvucnom i pojacalom za neki pristojan zvuk koji moze da izvuce "max" iz tih sluski, koje jesu "neutralne" tj ne boje zvuk nego studijske koje daju sto tacniji zvuk kao sto je zerbah rekao, mislim da neces moci da prodjes ispod 100 i kusur evra, i to da bude nategnuto...

Edited by C Y N I C
  • Upvote (+1) 1

"I think that gay marriage should be between a man and a woman."

Arnold Schwarzenegger