FATA Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 citao sam nesto na netu i pise da ima opcija da se preko kabla prikaci na plocu. koliko je to izvodljivo i da li je bolje dodati jos malo i zameniti plocu? uzeo sam MSI 770-c45 na vudzijevu preporuku i odlicno me je sluzila, ali bih realno mogao da je upgrejdujem (USB 3.0 bi dosao samo kao plus). svaki savet dobrodosaoboljevasnasao :) Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Kupi ovo http://www.itsvet.com/proizvod/transcend-ts-pdu3-usb3.0-adapter/cableadapters/66/2634 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Ja samo da potvrdim da imam isti taj adapter i fercera super, ako neces da menjas plocu iz nekog drugog razloga ovo je sasvim ok resenje. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 27, 2013 Author Report Share Posted May 27, 2013 moze mala pomoc.. uzeo sam malo pre karticu i instalirao, ali izgleda da nesto ne radi kako treba.. prijavi on instalaciju i prepozna externi hard, ali brzina kojom kopira je ista kao i na obicnom usb-u Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Drajver ti je ok instaliran, mada ne vidim sta ti je tacno problem, po screenshot-u ti je brzina kopiranja 92MB/s, to je sasvim ok za USB 3, naravno zavisno i od fajlova koje kopiras i od diska na koji kopiras. A i ta brzina je svakako znatno veca od USB 2.0 jer isti ima teorijski maksimum od 480 Mbps, odnosno negde oko 60MB/s. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 27, 2013 Author Report Share Posted May 27, 2013 problem je izgleda sto mu je to pocetna brzina i onda spusti sve do 30mb/s i ostane tu ili pak drzi oko 50mb/s sto mu kako ti kazes dodje isto kao USB 2.0.. e sad, probao sam sa razlicitim fajlovima i tu ima razlike. max brzina koju sam uspeo da postignem prilikom kopiranja je 470mb/s kod jednog fajla i to prve 2 sekunde a onda je palo na 170 pa na 110 da bi zavrsilo na 60. probao sam sa hdd-a na desktop i ista prica se desava.. inace hdd sa kojeg kopiram i na koji kopiram je toshiba http://storage.toshiba.eu/cms/en/hdd/consumer_electronics/product_detail.jsp?productid=546 ocitava ga kao USB 3.0 a i obzirom da je usepo da postigne 470mb/s u jednom trenutku ne verujem da je USB 2.0. a sto se tice ocekivanja bio sam u fazonu da ce to biti nesto tipa instant :D Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Skini HD Tune Pro i pusti speed test na tom disku preko USB 3.0. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Cek, bre, pa na ovom linku ti je interni, SATA 2.5" disk? Jel ti on u nekom kucistu koje je USB 3? Mada s obzirom da je to neki disk verovatno za notebook i da je na 5.400rpm verovatno nije bas neki sampion brzine. A mnogo ti zavisi od tipa fajlova koje kopiras - tipa ja kad kopiram sekvencu slika od kojih svaka ima po 10MB mi je brzina negde u proseku oko 45-50MB/s. Kad kopiras jedan veliki fajl ce biti brze, otprilike kao ovo na screenshotu. S tim da treba imati u vidu da iste slike kada kopiram preko USB 2.0 mi je brzina max 10 MB/s, tako da jeste znacajno brze. A i to sto ti pokaze na pocetku kopiranja neku nenormalnu brzinu to se ne obaziri, nije win explorer bas toliko precizan u tim pokazateljima, pogotovu na pocetku kopiranja. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 27, 2013 Author Report Share Posted May 27, 2013 hd sentinel mi ga ocitava kao "toshiba MQ01ABC150" pa sam samo kopirao prvo sto mi je izbacilo, kad sam ukucao sifru sa kejsa v63700-f izbacuje sledece http://3bsystems.co.uk/15tb-25-toshiba-store-basics-ext-usb3020-hdd-p-12031.html mada to je prewiev ne vidim gde ima da se vide performanse.. @vudi pustio sam ga u benchmarku da readuje ceo test (ne znam dal je to speed test?) i dao je sledece: minimum - 51.9 mb/s maximum - 107.4 mb/s average - 84.9 mb/s access time - 17.8 ms burst rate - 120.0 mb/s cpu usage - 15.4% Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 To su ok brzine za eksterni hard, nije do USB-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 27, 2013 Author Report Share Posted May 27, 2013 zasto sam ja ocekivao da cu sa 3.0 100gb hd fillmova prebaciti za 30sekundi? :) ili bolje pitanje, kako mogu da iskoristim max performance tog USB 3.0 moze a i ne mora da bude u pitanju externi hard? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Tako sto gurnes spajalicu u njega ... 1 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 28, 2013 Author Report Share Posted May 28, 2013 usb spajalicu ili obicnu? mozes li da ostavis link od usb spajalice posto ne znam kako izgleda a ako si mislio sa obicnom, jel treba nesto da se spoji ili? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinja Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 ovo je usb 2.0 ili čak možda i usb 1.1 spajalica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Inače,USB 3.0 ima više data linija, al na konektoru postoji i običan par iz 1.1/2.0 zarad kompatibilnosti unazad. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 TIL Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts