exile Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Mrzim ove nove laptopove Imam Asus x201e , koja je dosla na FRANCUSKOJ windows 8, i naravno hocu da je vratim na win 7 jelte To je ultrabook, te nema dvd pa ne mogu da butujem sa dvd-a Napravio sam butabilni usb ko i uvek, ali u biosu nece nikako da startuje zbog onog prokletog UEFI cuda Probao sam i razne win 7 imidze, 64 i 32 bit, nista nece Guglao sam ko degen na sve strane, nigde nisam nasao pravilno resenje, stavise svi se bas zale na isti problem koji i ja imam i to bas bukvalno na istom modelu lapa, ali nigde resenja nema Probao sam cak i ovo, ali onda je krenuo da mi se pojavljuje neki ERROR prilikom butovanja sa usb-a, kao fazon fali neki fajl iliti ne znam ni ja sta Sta raditi, kakvu posluku porati, spasavajte ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Disable UEFI Secure Boot. Press and hold Volume-Up and Volume-Down, then power up or reboot the slate. It should go into BIOS setup. In "Advanced Configuration", change "Attempt Secure Boot" to Disabled. Press Volume-Up and Volume-Down to exit, then "Save Changes and Reset". Power off the slate. Plugin USB drive to slate. Press and Hold Volume-Up button, then power up the slate. It should boot into USB drive now. sprobo ovo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 21, 2013 Author Report Share Posted April 21, 2013 Nece to da radi :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 kako si napravio taj butabilni USB coko? Ја sam drugaru instalirao sedmicu na jedan X201, prošlo bez problema Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 21, 2013 Author Report Share Posted April 21, 2013 dobijam ovaj error inace ako uopste uspem da pokrenem sa usb-a File: EFIMicrosoftBootBCD Status: 0xc000000d Pero, preko Win To Flash programa, radio sam to ranije sa caletovim lapom isti postupak, i radilo je sad ovo sve nece :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nogga Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Probaj da ga napravis sa programcicem koji se zove rufus. On ima i neka podesavanja za to. Trebalo bi da proradi. A i zavisi kakav ti je install. Ja do sada bas ni na jednom ultrabooku nisam imao problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 da probas da enablujes CSM u biosu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 a da jebeno ubodes externi dvd rom i instaliras sistem sa DVDa regularno lal Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted April 22, 2013 Popular Post Report Share Posted April 22, 2013 Obriši particije koristeći Parted Magic Live disk, napravi butabilan fleš za sedmicu koristeći UltraISO (Bootable -> Write Disk Image), butuj laptop sa USB-a tako što ćeš izabrati ne-UEFI varijantu diska koju će ti izlistati. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Ja sam skoro sebe zaglupeo pri instalaciji Wina na lap tako sto sam ubadao flash u usb 3.0 port na odvojenom kontroleru... Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Imam i ja jednu ideju, ali moguće je da nema veze sa mozgom :-) Prvo probaj sve ostalo pre ovoga, ako je ovo uopšte izvodljivo. Mislim da Win7 prvo sve potrebno raspakuje i kopira na hard, pa onda tera instalaciju. Ako je tako, Iščupaj hard i zakači na desktop, pokreni instalaciju, particioniši i pusti da odradi ono najduže, raspakivanje fajlova - valjda korak dva. Kad se restartuje, ugasi, i vrati hard u taj shit :-) Pusti da nastavi regularno instalaciju. Ako mu ipak treba cd u toku instalacije, kao na XP, onda ništa... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 rekao je da je nov lap, garancija i to Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 22, 2013 Author Report Share Posted April 22, 2013 Zasujte vudicu svim plusevima ovog sveta, proradio je njegov metod ! Vudu bog 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Pa ja ga ne bih u životu uzeo ako ne bih smeo da vadim hard, iskreno... A i nisam nešto viđao nalepnice na tom poklopcu... 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 mozda i gresim, ali mislim da svako otvaranje mora da radi ovlasceni serviser Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Ne mora, ne gubi se garancija u principu, ne znam eventualno da nije to nesto specificno za bas Lenovo. Veci je problem sto njegov metod ne bi urodio plodom :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 ne znam, ja sam na nekom starom asusu vadio tastaturu radi ciscenja (ima one kvacice lepo, samo iskoci, nikakve nalepnice 'void' i slicne gluposti) i kad sam ga kasnije nosio u servis lik kaze 'a, pa vi ste ovde dirali, je l' znate da nemate garanciju vise?'. e sad, meni je garancija tad vec bila istekla tako da to nije problem :D ali da njemu posle ne budu kuku lele! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 drugo je hard disk i memorija, a drugo tastatura Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Pa to stoji, sa druge strane zavisi i od stava naseg servisa/distributera, ne verujem da se krsi garancija necime ako ne postoji tako neka "warranty void if removed" nalepnica jer bi na zapadu placali velike penale ako je tako. Opet ako napravis neko fizicko ostecenje logicno je da ti nece priznati garanciju. Ali gledam sad bas nesto u uputstvu za upotrebu mog HP laptopa stoji kako promeniti hard disk ili memoriju, vidim da i u Asus uputstvima stoji isto, tako da to sigurno nije krsenje garancije. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 onda oket! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nogga Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 A reci ti meni jesi probao sa Rufusom? Ja sam bas juce pravio nov instal za neku legal 8icu, i sve mi je radilo 1/1, nista cackanje. Pitam jer sam ja isto tako imao problem pa iskopao taj softver i sve radi kao sat, cak je i najbrzi dok uopste pravi taj USB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 24, 2013 Author Report Share Posted April 24, 2013 Radilo je ono sto je vudu reko, tako da nista drugo nije trebalo dodatno da se radi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 DEFUSE.nogga 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nogga Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Ne kapiram sta si hteo reci kili? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts