Jump to content

Window 7 na lapu opet :(

exile

Recommended Posts

Mrzim ove nove laptopove

Imam Asus x201e , koja je dosla na FRANCUSKOJ windows 8, i naravno hocu da je vratim na win 7 jelte

To je ultrabook, te nema dvd pa ne mogu da butujem sa dvd-a

Napravio sam butabilni usb ko i uvek, ali u biosu nece nikako da startuje zbog onog prokletog UEFI cuda 

Probao sam i razne win 7 imidze, 64 i 32 bit, nista nece

Guglao sam ko degen na sve strane, nigde nisam nasao pravilno resenje, stavise svi se bas zale na isti problem koji i ja imam i to bas bukvalno na istom modelu lapa, ali nigde resenja nema

Probao sam cak i ovo, ali onda je krenuo da mi se pojavljuje neki ERROR prilikom butovanja sa usb-a, kao fazon fali neki fajl iliti ne znam ni ja sta

Sta raditi, kakvu posluku porati, spasavajte ?

Disable UEFI Secure Boot.

Press and hold Volume-Up and Volume-Down, then power up or reboot the slate. It should go into BIOS setup.
    In "Advanced Configuration", change "Attempt Secure Boot" to Disabled.
    Press Volume-Up and Volume-Down to exit, then "Save Changes and Reset".
    Power off the slate.

Plugin USB drive to slate. Press and Hold Volume-Up button, then power up the slate. It should boot into USB drive now.

sprobo ovo

kako si napravio taj butabilni USB coko?

Ја sam drugaru instalirao sedmicu na jedan X201, prošlo bez problema

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Imam i ja jednu ideju, ali moguće je da nema veze sa mozgom :-) Prvo probaj sve ostalo pre ovoga, ako je ovo uopšte izvodljivo. Mislim da Win7 prvo sve potrebno raspakuje i kopira na hard, pa onda tera instalaciju. Ako je tako,  Iščupaj hard i zakači na desktop, pokreni instalaciju, particioniši i pusti da odradi ono najduže, raspakivanje fajlova - valjda korak dva. Kad se restartuje, ugasi, i vrati hard u taj shit :-) 

Pusti da nastavi regularno instalaciju. Ako mu ipak treba cd u toku instalacije, kao na XP, onda ništa...

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

ne znam, ja sam na nekom starom asusu vadio tastaturu radi ciscenja (ima one kvacice lepo, samo iskoci, nikakve nalepnice 'void' i slicne gluposti) i kad sam ga kasnije nosio u servis lik kaze 'a, pa vi ste ovde dirali, je l' znate da nemate garanciju vise?'. e sad, meni je garancija tad vec bila istekla tako da to nije problem :D ali da njemu posle ne budu kuku lele!

The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars!

drugo je hard disk i memorija, a drugo tastatura

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Pa to stoji, sa druge strane zavisi i od stava naseg servisa/distributera, ne verujem da se krsi garancija necime ako ne postoji tako neka "warranty void if removed" nalepnica jer bi na zapadu placali velike penale ako je tako. Opet ako napravis neko fizicko ostecenje logicno je da ti nece priznati garanciju.

Ali gledam sad bas nesto u uputstvu za upotrebu mog HP laptopa stoji kako promeniti hard disk ili memoriju, vidim da i u Asus uputstvima stoji isto, tako da to sigurno nije krsenje garancije.

Heghlu'meH QaQ jajvam

A reci ti meni jesi probao sa Rufusom? Ja sam bas juce pravio nov instal za neku legal 8icu, i sve mi je radilo 1/1, nista cackanje. Pitam jer sam ja isto tako imao problem pa iskopao taj softver i sve radi kao sat, cak je i najbrzi dok uopste pravi taj USB.

• 3 weeks later...