Jump to content

Hipnoza


Trooper

Recommended Posts

Naleteh na ovo pa me nateralo malo na razmisljanje

http://www.nydailynews.com/news/world/hypnotist-unable-break-students-trance-school-performance-awry-article-1.1098514

jel imamo nekog psihologa / psihijatra na forumu? Ne bih da citam suvoparne wikipedia clanke, zanima me kako to zapravo funkcionise u praksi i jel se to koristi iskljucivo u terapeutske svrhe ili moze da se napravi i neka dobra zabava sa tim? :)

Tipa blejimo gajbi i u krug se menjamo ko je hipnotisan ili tako nesto?

Link to comment
Share on other sites

Nemamo mislim, ali imamo Dulija, on se valjda ozbiljnije zanima za te nauke ozbiljnije :)

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Може човек да се хипнотише, али ту има више левела. Ето, ја сам био хипнотисан на пар левела, али никад оно фул:) Али то је више до мене, јер имам емотивну баријеру коју мораш да растураш сто година. Чак и кад сам вољан, несвесно правим зид и онда је то зајебано и мора неком диверзијом да се изводи.

Можеш чак и сам себе, наравно, не у неки дип фазон, него онако, више као да контролишеш организам. Али, као и код дип хипнозе, мораш да опозиваш трипове, да ти не би остали после. Ја сам то једно време фурао, али пошто сам лења стока, никад нисам стигао даље од ситнијих трипова, типа мењање температуре једне шаке у односу на другу и те форе.

А имаш и транс, он је зезнут јер ако се не контролише, а ''субјект'' се превише ''да'', онда може да оде у курац и онда не знаш како да га зовеш назад, оно, заковрнуте очи, шамараш га, а он ништа. А њему је екстра, али му треба напор, тј. зајебан надражај да би се вратио, а у суштини неће, јер му је до јаја, а свесни, одговорни део мозга је негде тамо у ћошку.

Што се транса тиче, до њега се, упрошћено речено, долази тако што шутнеш разум у ћошак и то је то. Рецимо, то се и дешава јако кратко, за време оргазма, а интензитет и трајање директно зависе од тога колко си се дао у целу ту акцију - у преводу, колко си искључио аналитички апарат. Али свеједно, у тим десетинкама оргазма, он мора да се искључи јер то тако функционише, нема мултитаскинга. Е сад, кад би ти нпр. имао најбољи секс у универзуму и био толико зен да се даш скроз, ти би могао да ''останеш тамо'' и после оргазма и онда се треба враћати:) И то се дешавало људима, наравно, нико није ''остао'', али оно, практично shutdown на фазон три минута.

Тако да је оргазам нека врста cheat codea за транс:)

Наравно, неког невољног нећеш хипнотисати, нити сугестирати, нити убацити у транс, осим ако га не мекшаш некако сто година или га малтретираш ко у логору, али то је већ мало ван поенте, јелте:)

Чак и кад га мекшаш, то је обично зато што он оће, али ето, нуме, а не зато што неће или те изазива ''ај ти мене хипнотиши, а ја нећу да будем хипнотисан''.

У сваком случају, најбитнија ствар је фокус, као код медитације. Ти можеш себе да бацаш у стања, али наравно, не у сва јер, јелте, треба да имаш хипнотизера и хипнотисаног, а пошто си сам, ти како идеш у дубљи трип, ти ефективно убијаш хипнотизера и онда јебига. Као кад би пробао сам себе да задавиш, у једном моменту би или пустио, или би пао у несвест, па се пробудио кроз три секунде, па онда опет:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

koja je fora sa emotivnom barijerom? U fazonu podsvesno se plasis da ne izlanes nesto sto ti je negde duboko usadjeno kao mega-kompleks (ili, lupam, mracna tajna) za koji ne zelis da bilo ko zna, pa ne mozes da se opustis potpuno zbog tog straha? Ili si jednostavno nabijen emocijama u vezi milion stvari pa ne mozes da trenutno "ocistis um" i prestanes da razmisljas o njima kako bi se prepustio hipnozi?

Ima li kod nas neko ko to pouzdano radi? cela prica zvuci kao life-changing exp.

Link to comment
Share on other sites

Не знам ни за једног хипнотизера да је баш хипнотизер:) Мислим, то му дође процес, алат углавном, као и медитација рецимо.

Није то баш life-changing у том неком смислу, можда неки готиван транс може да буде, али ту је превише параметара. Као што, не знам, можеш да видиш птицу, ко сваки дан што видиш, али да се поклопи ко зна шта и да ''сконташ све'' преко птице. Али и не мора, јелте:)

Под ''емотивном баријером'' мислим просто на мод функционисања где ти аналитички ум, јер је преактиван, прави баријеру између тебе и свега осталог, па и између тебе и тебе:) И онда немаш неку genuine реакцију, фокус, однос итд.

Па ћеш тако да машиш слободно ако је битан тренутак, иако си цар за слободна или неће да ти се дигне курац пред премоћном рибом и тако те форе. А фокус и препуштање су увек ''неумни'', тако да, чак и ако се форсираш нон стоп аналитичким умом на сарадњу, од тога нема ништа, јер он није апарат за то. То је онај фазон ''немој да мислиш о слоновима'', а ти мислиш баш о слоновима следећих десет минута - јер оћеш да ''отераш'' слонове аналитичким умом, а то наравно не може јер ако си у фазону ''беште слонови'' ту су опет неки слонови:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

То је Коријев домен, не бих знао:)

Капирам да то искључиво зависи од тога у шта ти верујеш, као што зависи и став према сновима нпр.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Па и не баш : ) Псиџа који се специјализовао за такав вид рада са клијентима (регресиона хипноза), успева да регресира клијенте у време пре рођења у великом броју случајева. Људи свих религија, система веровања и неверовања су успешно спровођени кроз такав вид терапије, и непристрасно сведочили шта виде, и шта им се дешава. Историјску тачност података које су клијенти износили (од биографских до говора њима непознатог или чак изумрлог језика), су проверавали кад год је то било могуће, и добијали запрепашћујућа поклапања. Сада или јеси информисан о томе или не, прошао је воз утврђивања резултата у сврхе провере ефикасности методе. Источњацима ово није ништа ново као што знате, но глуви телефони и време су учинили своје, тако да данас имају гомилу виђења и тумачења бесмртности душе и законитости по којима се инкарнације дешавају, па коме се одмотава то клупко нека само изволи. Поред овога, имамо и случајеве људи који поседују сећања о другим животима без посредовања хипнозе или неке друге технике. Чувен је случај једне девојчице у Индији, чија се прича показала као тачна, од превеликог цимања по медијима и притиска јавности са свих страна је одлепила на крају. Иначе, није реткост да мала деца имају таква сећања, битно је не подржавати их у њиховом неговању, већ пустити да временом избледе док аналитички ум добија на снази и природно затвори та врата.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...