Corey Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Мислим да је ово најбоља пилот епизода коју сам погледао. Врло напето, брутално, сурово. Режија и глума одлична, све то зачињено шмеком острвске школе филма. Искрене препоруке, не бих више да октривам како не бих спојловао, ал' ко хоће да ипак прочита нешто више: http://www.channel4.com/programmes/utopia/4od http://www.imdb.com/title/tt2384811/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 skida se Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
zytherius Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 Odgledao, obecava pilot i humor je odlicno uklopljen. Je l se zna nesto o nastavku serije? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted January 19, 2013 Author Report Share Posted January 19, 2013 У уторак нова епизода! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 vrh ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 (edited) riba crnac taliban i dete Edited January 19, 2013 by ˁ˚ᴥ˚ˀ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 jos uvek ne mogu da objasnim utisak... Podseca me na rubikon dosta, ali mracnije i teze. Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lw.TingoL Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Fenomenalna prva epizoda. Jedva cekam sledecu :) Quote legen... wait for it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 jasno mi je zasto je koriju ovo 'omg najbolja serija ikad' :D, ali ovo je bas, bas pretenciozno...nesto ne verujem da ce uspeti da se izbore sa onim sto su zapoceli. pogledacu jos par epizoda sigurno, ali ako i dalje bude bilo sve ovako misteriozno i cudnovato radi cudnovatosti, pppoe Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 Ово је још једна у низу британских мини серија, не би требало да буде више од шест епизода, дакле прича је заокружена и тешко да се може десити Lost ефекат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 ok, to daje nadu :) uplasio sam se da je to jos jedna serija gde scenaristi ne znaju sta ce sledece da se desi Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 ali pocetak ove trece mi je prebrutalan bio, sto rece neko na imdb tabli posle ovako necega bolje da imaju dobro opravdanje za ovakve masakre :D a arby je jeben jako, dugo nisam video tako zajebanog psihopatu u nekom filmu/seriji, ne znam savrsen je za tu ulogu sa ovim pogledom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 mene smorila treca :c Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 (edited) Mene je smorilo za ovog... Edited February 5, 2013 by JoeKerr Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 a dart vejder je lukov otac Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Nisam dao ni jedan komentar do sada, jer sam hteo da odgledam par epizoda pre punog utiska, ali sad mogu da kažem da je odlična serija jako, jedino smara muvanje crnje i ružne ribe, ali avaj, ništa nije savršeno. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Inače jedno zapažanje, sa kraja 4. epizode!!! Onaj direktor objašnjava kako rade prevaru, ide ovako: tako što ubace štetni protein u kukuruz, pa se onda preko životinjske ishrane širi dalje do krajnjih korisnika - ljudi http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=03&nav_id=665613 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=02&dd=20&nav_category=12&nav_id=688515 Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 zavrsio sam seriju i ono, mogu da preporucim da se pogleda. ako nista, cak i onaj kome nije interesantan taj trip zavera nece se previse smoriti jer kratko traje :D i mogu da kazem da se slazem sa The Network i Vilsonom! nesto mora da se uradi, a scenario iz serije, koliko god suludo zvucalo, meni deluje prilicno humano (kada se uzme u obzir sta ce biti ako se ne uradi to - naravno da nije humano per se, bezi dulio :D) Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Лепо су је завршили, оставивши простора за још једну сезону, коју могу а и не морају да сниме, господски. Пеја, Делује "хумано" и сулудо звучи, само ако прихватиш и њихову премису да залихе хране неће бити довољне за све (имамо ли их сада?), са чиме се тренутно не бих сложио. Као што ћемо још дуго третирати симптоме болести уместо њихове узроке, без упозорења од оператера прекорачивати постпејд пакет, тако и данас имамо гладне јер неко тако хоће. Само Немачка на годишњем нивоу баци неких 20 милиона тона исправне хране (податак са Шпигла) како би одржала цене, о којој онда цифри причамо на глобалном нивоу, а ово је само један аспект проблема, бацање "вишка", шта ли тек можемо да кажемо на тему производње и прераде? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 dobro, zamisli da zapravo pocnes da hranis sve i da lecis sve ljude, za koliko bi gustina naseljenosti bila 1000000/km2? :D Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 То је сад друга прича Бобо, и ти то добро знаш! : ) Ал' одговорићу! Човечанство на том нивоу свести би сигурно нашло решење које није геноцидног карактера. Која би то решења могла да буду можемо да измаштамо, и то би све био материјал за један СФ филм : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 mislim da nisi u pravu! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Шитбрикс изнад њене главе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 zavrsio sam seriju i ono, mogu da preporucim da se pogleda. ako nista, cak i onaj kome nije interesantan taj trip zavera nece se previse smoriti jer kratko traje :D i mogu da kazem da se slazem sa The Network i Vilsonom! nesto mora da se uradi, a scenario iz serije, koliko god suludo zvucalo, meni deluje prilicno humano (kada se uzme u obzir sta ce biti ako se ne uradi to - naravno da nije humano per se, bezi dulio :D) vilsonovo ponasanje na kraju je jako glupo i ne ide, nego kao ajde da mu damo neki edge, interesantan je lik. Cela serija je takva u neku ruku, nazor. Ljudi koji razmisljaju kao ti moraju da shvate da nisu bogom dani i jako je interesantno kako jedan prosecan serijal moze tako da oblikuje misljenje ljudima o necemu sto je jednostavno neispravno. 1 Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) pa nisam ja rekao da je ispravno, a nisam siguran ni da postoji ispravno resenje za dati problem (a da je ujedno i izvodljivo). samo kazem da je od meni izglednih scenarija ovaj najbolji. sto ne znaci da ne postoji bolji mislim lol, kori prica o nekom sveukupnom planetarnom stanju svesti, ali budimo realni, da li ce se pre desiti ta promena u svesti na celoj planeti, ili cemo se pre namnoziti do 20 milijardi? opet, ne kazem da je nemoguce da se desi neka korenita promena, ali ko sme da ceka da vidi? Edited February 25, 2013 by peja_ Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts