Jump to content

kinzu v1 i v2, mx518


TGY

Recommended Posts

Razlika izmedju kinzua v1 i v2 je u tome što v1 ima hrapava leđa, odnosno hrapavo naleganje na ruku, dok je v2 gladak. V2 ima teflonske nožice i lakše klizi po podlozi od v1. Jedini problem sa oba miša je to što ne podnosi šarene podloge, jer kreće da brljavi kad pređe sa crne podloge na podlogu u nekoj drugoj boji (tipa fnatic steelseries podloga)

Kinzu v1 ima u sebi ugrađenu akceleraciju, dok v2 nema. V2 je bolji.

Ja koristim v2 kinzu-a i prezadovoljan sam. Jedini problem je bio navićići se na veličinu miša pošto je stvarno sitan miš, pogotovo meni posle Razer Lachesisa koji je ogroman.

Ukoliko ti MX518 ne brljavi i ne pokazuje znake umiranja, čuvaj to. Ako ti se menja miš, uzmi V2.

Link to comment
Share on other sites

u suštini bilo koja podloga, a da nije šarena očigledno.

jedine razlike u tim podlogama su u veličini i nešto malo u materijalu (neke umeju da budu glatkije (glađe?) od drugih) i to je to. koju god da uzmeš garantujem ti da ćeš se prilagoditi za maksimum 2 dana.

postoje još jedino razerove control podloge (ne znam da li ima više od jedne vrste) koje fabrički hrapavije da bi miš išao sporije i da bi imao, navodno, veću kontrolu.

naravno, pričam o platnenim podlogama.

što se plastičnih tiče, one su uglavnom brže od platnenih. ja sam imao iskustva sa sp podlogom, i najveći problem je što jede glajdere.

dakle, jedini parametar pri uzimanju podloge je cena. najveća qck podloga je oko 1.5k dinara, i to je najviše što bi trebalo da daješ za podlogu. sve preko toga je bacanje para.

  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Posto vidim da niste zatvorili temu, pisacu u ovoj...

Uleteo mi je neki kes slucajno pa me zanima kakav je mis ss sensei i da li se isplati dati 90 eura za njega? Ima li kakve bagove kao kinzu sa podlogama ili nesto tako?

Molim vas sto prije da mi odgovorite posto trebam sutra-prekosutra da idem za bgd..

Link to comment
Share on other sites

prvo rascisti sa sobom kako drzis mis, jer nema nista gore od neudobnog misa i monitora koji iritira oci. realno, mis+tastatura+monitor+sluske su komponente sa kojima imas najvise interakcije i njihov kvalitet je veoma bitan. inace ce ti koren dlana najebati ko meni sto je sa raspalim logitech-om.

Overi ti i DeathAdder 2013, posto su utisci ljudi koji su koristili prethodne verzije pre ove poslednje dali samo pozitivne komentare. Cak i previse dobre. Lift off je smanjen na 1mm, senzor je i dalje opticki ifra red, oblik je ostao isti a skrol je pojacan i ima gumirane povrsine sa obe strane za bolji grip kad podizes mis. +jebeno prelepo izgleda sa zelenim diodama :D kako god, moj savet ti je da prvo gledas koji mis ti najbolje lezi u ruci, i koji god model da izaberes, insistiraj prvo da ga isprobas minut dva da osetis zver. da li iko zna razlog zasto je microsoft prestao da proizvodi intelija i presao na one raspade od miseva tzv. sajdvajndere?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...