TGY Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Mozete mi reci koja je razlika izmedju kinzu v1 i kinzu v2, kakvi su misevi, je li neko imao problema sa njima, itd.. Trenutno imam mx518 pa me isto zanima da je li kinzu (v1,v2) bolji od njega? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TGY Posted January 10, 2013 Author Report Share Posted January 10, 2013 I ako nije problem da mi kazete koja je cijena ovih miseva (kinzu) u Beogradu i u kojim prodavnicama imaju da se uzmu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TGY Posted January 10, 2013 Author Report Share Posted January 10, 2013 niko nije imao iskustva sa ovim misem? molim vas sto prije da odgovori neko hitno mi je.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Ne mogu ti pomoći za utiske, ali cene možeš pogledati na http://itsvet.com/proizvod/steelseries-kinzu-v2-pro/comp_comp_mouse/739/1959 Imaj u vidu da su orijentacione cene, tačnu cifru nađi na sajtovima prodavaca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 ja bih uzeo logitech, a ne ove firme koje su nastale u poslednjih ~5 godina kad su marketing menadžeri shvatili da je dobar biznis prodavati sranja gejmerima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Значи ниси ипак на крају узео Steelseries слушке? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TGY Posted January 11, 2013 Author Report Share Posted January 11, 2013 Pa sta mislite, da li da uzimam logitech g400 ili neki od ova dva kinzu-a, koji je bolji po vama? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loshmee Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Najbolje bi bilo da nekako probas oba, pa da vidis sta ti najbolje lezi. Ipak, izbor misa zavisi od coveka do coveka, nema svako istu saku. Najbolje sam da procenis! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@pecagg Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Razlika izmedju kinzua v1 i v2 je u tome što v1 ima hrapava leđa, odnosno hrapavo naleganje na ruku, dok je v2 gladak. V2 ima teflonske nožice i lakše klizi po podlozi od v1. Jedini problem sa oba miša je to što ne podnosi šarene podloge, jer kreće da brljavi kad pređe sa crne podloge na podlogu u nekoj drugoj boji (tipa fnatic steelseries podloga) Kinzu v1 ima u sebi ugrađenu akceleraciju, dok v2 nema. V2 je bolji. Ja koristim v2 kinzu-a i prezadovoljan sam. Jedini problem je bio navićići se na veličinu miša pošto je stvarno sitan miš, pogotovo meni posle Razer Lachesisa koji je ogroman. Ukoliko ti MX518 ne brljavi i ne pokazuje znake umiranja, čuvaj to. Ako ti se menja miš, uzmi V2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serdawe Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 I obavezno zapamti ovo "jer kreće da brljavi kad pređe sa crne podloge na podlogu u nekoj drugoj boji (tipa fnatic steelseries podloga)" znaci nikako ne uzimaj podlogu koja nije crna :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TGY Posted January 11, 2013 Author Report Share Posted January 11, 2013 (edited) Hvala vam mnogo ljudi, imam samo jos jedno pitanje, je li puno manji kinzu v2 od mx-a? Edited January 11, 2013 by TGY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@pecagg Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 prezadnji kinzu v1, poslednji mx v1 i v2 imaju identican oblik osim sto je v2 gladak odozgo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vukashinp Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Ја никако нисам могао да се навикнем на кинзу, ако имаш већу шаку, узимај Г400, мој предлог. Г400 сам користио дуже време, и био сам презадовољан истим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TGY Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 (edited) Koja podloga najbolje ide uz ovaj mis? (kinzu v2) Edited January 12, 2013 by TGY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 u suštini bilo koja podloga, a da nije šarena očigledno. jedine razlike u tim podlogama su u veličini i nešto malo u materijalu (neke umeju da budu glatkije (glađe?) od drugih) i to je to. koju god da uzmeš garantujem ti da ćeš se prilagoditi za maksimum 2 dana. postoje još jedino razerove control podloge (ne znam da li ima više od jedne vrste) koje fabrički hrapavije da bi miš išao sporije i da bi imao, navodno, veću kontrolu. naravno, pričam o platnenim podlogama. što se plastičnih tiče, one su uglavnom brže od platnenih. ja sam imao iskustva sa sp podlogom, i najveći problem je što jede glajdere. dakle, jedini parametar pri uzimanju podloge je cena. najveća qck podloga je oko 1.5k dinara, i to je najviše što bi trebalo da daješ za podlogu. sve preko toga je bacanje para. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TGY Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Prota i ostali hvala na objasnjenju i izdvojenom vremenu. Mozete lock temu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TGY Posted January 18, 2013 Author Report Share Posted January 18, 2013 Posto vidim da niste zatvorili temu, pisacu u ovoj... Uleteo mi je neki kes slucajno pa me zanima kakav je mis ss sensei i da li se isplati dati 90 eura za njega? Ima li kakve bagove kao kinzu sa podlogama ili nesto tako? Molim vas sto prije da mi odgovorite posto trebam sutra-prekosutra da idem za bgd.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHMEKER Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Uzmi sensei,radice i na musemi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@pecagg Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 odlican je sensei, i ja bih ga uzeo - samo mislim da je mnogo izdvojiti tolke pare za misa, kad vec za upola cene mozes imati vise nego solidnog gaming misa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dGringoe Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 Bacanje para, preko 4 soma ne daj za misonju ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TGY Posted January 19, 2013 Author Report Share Posted January 19, 2013 Googlao sam malo mis i mnogi se zale na senzor tako da mislim da ga necu uzimati.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 Inace ko jos prodaje mx518 kod nas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 prvo rascisti sa sobom kako drzis mis, jer nema nista gore od neudobnog misa i monitora koji iritira oci. realno, mis+tastatura+monitor+sluske su komponente sa kojima imas najvise interakcije i njihov kvalitet je veoma bitan. inace ce ti koren dlana najebati ko meni sto je sa raspalim logitech-om. Overi ti i DeathAdder 2013, posto su utisci ljudi koji su koristili prethodne verzije pre ove poslednje dali samo pozitivne komentare. Cak i previse dobre. Lift off je smanjen na 1mm, senzor je i dalje opticki ifra red, oblik je ostao isti a skrol je pojacan i ima gumirane povrsine sa obe strane za bolji grip kad podizes mis. +jebeno prelepo izgleda sa zelenim diodama :D kako god, moj savet ti je da prvo gledas koji mis ti najbolje lezi u ruci, i koji god model da izaberes, insistiraj prvo da ga isprobas minut dva da osetis zver. da li iko zna razlog zasto je microsoft prestao da proizvodi intelija i presao na one raspade od miseva tzv. sajdvajndere? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TGY Posted January 22, 2013 Author Report Share Posted January 22, 2013 Probao sam deathadder-a ali mi ne odgovara, nemam velike sake.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts