SavKe Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Dobro, ja ne računam svaku situaciju, ovo je priča svakodnevnog regularnog dana koju se trudim koliko toliko da ispoštujem. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 i od kijevskog kotleta iz chikenera! samo plava traka! :) Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 izgnjecim bananu u ciniji, napunim je jogurtom, dodam meda, hijao.. cao kupovnom vocnom jogurtu Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Metalna ili bilo koja kašika ne narušava bilo šta u medu. Nije mi jasno kako je uopšte nastala ta zabluda i da li je moguće da je lobi drvenih kašika tako moćan!!! Nešto je tu čudno, pričali smo već o tome, možda su prosto stvaraoci meda (pri čemu ne mislim na pčele) odlučili da mnogo pre nego što su zapadnjaci postavili pojam "vezane prodaje" još nešto zavaljaju uz taj med što prodaju, pa kao "evo i drvena kašika direktno od drveta iz naših predivnih krajeva i onda med i dalje bude zdrav" pošto lakše prave kašiku od drveta nego od metala :) Šalu na stranu, pričali smo sa čovekom koji pravi med i bavi se time i on kaže da je to sa kašikama čista zabluda jer oni kad izvuku med stavljaju ga u metalne neke posude, nalik onima za mleko na primer. znaci sta hasate kad ustanete ili sta hasate kao pomoc jacem imunitetu,tipa sto pijete bas te i te sumece tablete,sto pijete beviplex i kad,sto pijete C vitamin pred spavanje i slicno...ja sam npr. cirkao svako jutro kad ustanem casu vode sa kasicicom jabukovog sirceta pomesanu sa kasikom meda for example...i cime da zamenim junk na poslu,jel kul da uzmem recimo kilo nekog voca svaki dan i da hrsam kroz celu smenu(al bojim se da cu ostati gladan):)?Akcije da napravim nesto od gajbe ne piju vodu jer em me mrzi da pripremim,em me jos vise mrzi da ne daj boze nesto nosim u rukama:) Ja sam krenuo da tražim nešto alternativno prvenstveno zato što me je sve nešto smorilo da se bakćem sa tim doručkom i sad furam sve zrnevlje na planeti koje možeš da nađeš u prodavnici (naravno ono ne prženi slani kikiriki već badem, ovas itd itd) pa to sve u blender i onda dobiješ neku masu, pa stavim dve kašike toga i oko 1,5dl jogurta i kašiku meda i to doručkujem. To mu dođe kao neki "musli" ali nije ovaj kupovni pa znaš šta je u njemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Ja sam recimo pre godinu ipo dana, pet godina unazad, konstantno nesto trenirao jewnyh pls znaci sta hasate kad ustanete ili sta hasate kao pomoc jacem imunitetu,tipa sto pijete bas te i te sumece tablete,sto pijete beviplex i kad,sto pijete C vitamin pred spavanje i slicno...ja sam npr. cirkao svako jutro kad ustanem casu vode sa kasicicom jabukovog sirceta pomesanu sa kasikom meda for example...i cime da zamenim junk na poslu,jel kul da uzmem recimo kilo nekog voca svaki dan i da hrsam kroz celu smenu(al bojim se da cu ostati gladan):)?Akcije da napravim nesto od gajbe ne piju vodu jer em me mrzi da pripremim,em me jos vise mrzi da ne daj boze nesto nosim u rukama:) Dok sam radio na pijaci i u lokalnoj piljari, svako jutro gomila voca, paradajza, luka, itd, bareni celeri, sargarepe, pecurke (u kuvalu), imali smo i mesaru u blizini i prodavnicu. Tako da smo zdrali i pastete i sve moguce dzank preradjevine. Svakako, posle su mi rekli da prevelike kolicine voca, pogotovu kad su grcke pomorandze u sezoni (one sto su ogromne i sto se lako ljuste), nisu bas zdrave zbog ogromne kolicine secera. A mi smo znali da bacamo u mesari ananas (kad krene da radi) i te iste pomorandze preko svinjskog vrata sa kackavaljem i da pravimo tako neke perverzije. Jes da se dosta radilo, ali sam nabio preko stotke. Sad radim kao sisata operaterka, doruckujem kafu i cigare, pijem vodu tokom celog dana, popijem jos jednu kafu na poslu i popusim 1-2 pljuge, spao sam na devesetak kila. Kad dodjem kuci, obicno bacim neke pecurke luka i jaja na tiganj ili kadkad skuvam domace supe i sosa sa batkovima. Jebem li ga, skupo je hraniti se zdravo sad... Sad je i keva ostala bez posla, pa se onda i ona malo bakce i ekonomise. Svakako, ako te bas mrzi da kuvas nesto konkretno, kupi neke pecurke, brokolije, zelene banane, tikvice, paradajz, luk, mleveno meso, virsle, stagod, se svodi na stavis tiganj, provuces nesto pod cesmu, seckas i bacas na tiganj (uglavnom dodas i malo jogurta, mleka ili pavlake) i mesas mesas mesas i gotovo. To ti je oko 15-20 minuta posla, sa sve pranjem sudova, a i zabavno je. Ima jedna sjajna knjiga, tj kuvar, "Tinejdzerski vodic za prezivljavanje", zaista gomila relativno zdravih gluposti koje ce te drzati na nogama, a do jaja lako se spremaju. Sto se tice vitamina... Uglavnom samo vitamin B pred spavanje. :) Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Verujem da nemas predstavu kolko je godina proslo od kad smo isli zajedno po turovima? :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Verujem da nemas predstavu kolko je godina proslo od kad smo isli zajedno po turovima? :-D zezam se malo, mada, ne mogu da se setim koliko je proslo :) mogli bi se videti neki dan sa maretom i kompanijom, nisam te video 300 godina, drz se! :) Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Pa 6 godina ima od kraja 2006 do sad jelte. :-) Ja sam za. o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts