Jump to content

custom nalepnice (decals)

Recommended Posts

Da li neko zna gde bi mogli da mi odštampaju i iseku nalepnicu po vektorskom dizajnu koji sam napravim? U Copy Centru npr?

Nisam siguran ni koji tip nalepnice to tačno bio, verovatno bi morao da bude onaj što se "inverzno" lepi, tj. trebalo bi da nekako mogu da iseku negativ konture i odbace or sth ... dakle nalepnica nije klasična pravougaona, nego treba po ivicama konture seći.

Da li neko zna gde bi mogli da mi odštampaju i iseku nalepnicu po vektorskom dizajnu koji sam napravim? U Copy Centru npr?

Nisam siguran ni koji tip nalepnice to tačno bio, verovatno bi morao da bude onaj što se "inverzno" lepi, tj. trebalo bi da nekako mogu da iseku negativ konture i odbace or sth ... dakle nalepnica nije klasična pravougaona, nego treba po ivicama konture seći.

meni jedino copy centar i slična mesta (ima još neki tako lanac kopirnica/štamparija da sam video) pada na pamet

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Nema šanse, niko ti neće iseći po konturama nalepnicu osim ako nećeš ručno da ti seku makazama ...

Pravljenje štancne tj. "modle" (noževa) za opsecanje po nekom specijalnom obliku je skupo čak i za veće tiraže nalepnica a kamoli za komadnu štampu. Ako ti je oblik pravougaonik, krug, eventualno neka elipsa, onda to možeš da odradiš po štamparijama koje rade digitalu kao na primer Bizart, New Image, DPC, itd. Kopi centar seče samo pravougaonike.

Kažem ti, možda možeš da ih zamoliš da ti iseku makazama / skalpelom ali to onda nije to, možda bi bolje prošao da iscimaš nekog koga poznaješ a veštiji je sa time, tipa arhitekte i slično. Mala šansa je da hoćeš nešto što je već neko radio pa igrom slučaja ima štancnu, tipa, ne znam, logo Microsofta :)) pa onda treba da nađeš gde je to Microsoft već štampao, pa kao tako.

Najbolje da pošalješ preview toga šta ti treba pa da vidimo.

ne mora da znachi da je skupo, sve zavisi od oblika, uglavnom se takvi alati naplacuju po utrosenom vremenu tokom pravljenja, ostali idu po metrazi nozeva.

druga stvar, dizajneri uglavnom traze nemoguce stvari, tj da skratim sve je moguce ali..., pa se uglavbnom ide na uproscavanje oblika kako bi se postigla optimalna cena...

i trece, sam postupak pravljenja nalepnica od modli kako kaze lale;P se zove ricovanje, gde se proseca samo gornji sloj papira i predstavlja veliko drkanje za majstora koji radi na stanc masini pa sve to utice na zajebane krajnje troskove, sad ne znam zashto je to bitno ali eto;))

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

možda je glup predlog ali što ne uradiš pravougaonu nalepnicu i onda je isečeš makazama po konturi dok je još zalepljena na onaj papir i rešiš problem?

kapiram da je dosta jeftinije a efekat je isti ako se kocentrišeš da isečeš kako treba.

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

To radi dosta ljudi koji se bave farbanjem.

Ja znam dvojicu sa laserskim katerima kojima odneses samo vektorski fajl i oni ti odrade nalepnice i kontam jeftiniji su od kopi centara.

Ako ti treba kontakt dacu ti telefon.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

nasao sam neki kopi centar koji radi lasersko, al daj Mohi broj pa da ih iscimam. Inace upravo to mi i treba, transfer folija kojom bi naneo "negativ" vektora na podlogu, onda nekim auto-lakom or sth popunio prazninu i na kraju skinuo nalepnicu sa podloge tako da ostane samo ofarbani deo