Jump to content

Napojnice u restoranima i kafićima

Recommended Posts

Hijao, to se zove auto-gratuity, po njihovoj logici smatra se da ako ima vise od 5-8 gostiju za stolom ( taj broj zavisi od restorana) da se kelner dodatno iscimao, kao nije isto doneti 3 tanjira i 15, pa moras da mu ostavis 18%.

To pise u samom jelovniku, nekad kao sitan print, nekad je bas bas naglaseno.

Nisam 'tio da vam pricam o tome da ne bi ponovo krenuo hejt, ali ljudi ne zastupam ja kelnerski kartel, samo pricam kako se to radi u USA [:D]

Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje.

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nije baš za ovu temu, ali mi je Dovla pričao juče o poseti zamkovima u Rumuniji ... i oni tamo naplaćuju baš sve :)

Prvo naplaćuju ako hoćeš da fotografišeš xy para.

Pa onda naplaćuju ako hoćeš da snimaš video xz*2 para.

Onda naplaćuju ulazak na spratove zamka, prizemlje jedna cena, prvi i drugi dodatno se plaća, treći dodatno itd.

brate mili :)

[roflmao] a to je znači caka.

a svi bili u fazonu "90 evra transilvanija? džaba!"

Hijao, to se zove auto-gratuity, po njihovoj logici smatra se da ako ima vise od 5-8 gostiju za stolom ( taj broj zavisi od restorana) da se kelner dodatno iscimao, kao nije isto doneti 3 tanjira i 15, pa moras da mu ostavis 18%.

To pise u samom jelovniku, nekad kao sitan print, nekad je bas bas naglaseno.

Onda uzmete dva stola, malo ih približite, za jednim 4 za drugim 4 osobe i to je to. problem? :))

a to je znači caka.

a svi bili u fazonu "90 evra transilvanija? džaba!"

Ako je za utehu, isto tako kaže dovla da je dosta jeftino po gradu, po lokalima i tako to.

Ali isto tako hotel (koji je zaista bio nov i super) nije bio u centru grada kao što je pisalo već 10 kilometara od centra :))

• 4 weeks later...

nije covek kriv...

verovatno mu nije pisalo nigde koliko baksisa treba da se ostavi. navikao se da na racunu stoji polje TIP, oznacenog sa * , pa se zbunio sad kod ovih italijanskih servera.

Edited by Mitch

Bjukenon Mitch

tradicionalna reputacija nalaže da Amerikanci po inostranstvu ostavljaju bogate napojnice, što se od njih ne očekuje kada su u svojoj zemlji.

mada su berzanski indeksi kolebljivi.

koji teletabisi rade po novinama jebo mater

Radio sam prosle god kao server na Marthas Vineyardu gde su svi ljudi preburzuji i verujte da ni tamo ne postuju 18%...

A sto se tice klijentele...

Blurovao sam podatke cisto da ne mogu da tuze za povredu privatnosti i ko zna sta :)

IMAG0052.jpg

Edited by JCR

Gotta learn the rules

so i can break dem properly!

Pa da , klijentela je bas opaka , a i oni se cigane za tip , a inace posto ta kompanija ima vise objekata u ovom objektu tip nije obavezan zato sto je satnica 20$/h pa kao... u drugom je auto-gratuity 18% i jako jako retko neko ostavi vise od toga.

Jesu to oni sto kontrolisu FED i ceo svet?

Da.

Gotta learn the rules

so i can break dem properly!