Bahamut Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/320217/Zakljucali-goste-u-restoranu-jer-nisu-dobili-napojnicu Hijao, to se zove auto-gratuity, po njihovoj logici smatra se da ako ima vise od 5-8 gostiju za stolom ( taj broj zavisi od restorana) da se kelner dodatno iscimao, kao nije isto doneti 3 tanjira i 15, pa moras da mu ostavis 18%. To pise u samom jelovniku, nekad kao sitan print, nekad je bas bas naglaseno. Nisam 'tio da vam pricam o tome da ne bi ponovo krenuo hejt, ali ljudi ne zastupam ja kelnerski kartel, samo pricam kako se to radi u USA Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Nije baš za ovu temu, ali mi je Dovla pričao juče o poseti zamkovima u Rumuniji ... i oni tamo naplaćuju baš sve :) Prvo naplaćuju ako hoćeš da fotografišeš xy para. Pa onda naplaćuju ako hoćeš da snimaš video xz*2 para. Onda naplaćuju ulazak na spratove zamka, prizemlje jedna cena, prvi i drugi dodatno se plaća, treći dodatno itd. brate mili :) a to je znači caka. a svi bili u fazonu "90 evra transilvanija? džaba!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 4, 2012 Report Share Posted May 4, 2012 Hijao, to se zove auto-gratuity, po njihovoj logici smatra se da ako ima vise od 5-8 gostiju za stolom ( taj broj zavisi od restorana) da se kelner dodatno iscimao, kao nije isto doneti 3 tanjira i 15, pa moras da mu ostavis 18%. To pise u samom jelovniku, nekad kao sitan print, nekad je bas bas naglaseno. Onda uzmete dva stola, malo ih približite, za jednim 4 za drugim 4 osobe i to je to. problem? :)) a to je znači caka. a svi bili u fazonu "90 evra transilvanija? džaba!" Ako je za utehu, isto tako kaže dovla da je dosta jeftino po gradu, po lokalima i tako to. Ali isto tako hotel (koji je zaista bio nov i super) nije bio u centru grada kao što je pisalo već 10 kilometara od centra :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/325912/Nije-ostavio-baksis-u-restoranu-u-Rimu-vlasnik-iznenadjen o/ Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 (edited) nije covek kriv... verovatno mu nije pisalo nigde koliko baksisa treba da se ostavi. navikao se da na racunu stoji polje TIP, oznacenog sa * , pa se zbunio sad kod ovih italijanskih servera. Edited May 30, 2012 by Mitch Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Sta kuka, dacu mu ja 5 eura za napojnicu. On bi hiljadu za racun od 32? E kurac. Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 tradicionalna reputacija nalaže da Amerikanci po inostranstvu ostavljaju bogate napojnice, što se od njih ne očekuje kada su u svojoj zemlji. mada su berzanski indeksi kolebljivi. koji teletabisi rade po novinama jebo mater Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted May 30, 2012 Author Report Share Posted May 30, 2012 Kelnerski kartel mu je vec za petama! Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Radio sam prosle god kao server na Marthas Vineyardu gde su svi ljudi preburzuji i verujte da ni tamo ne postuju 18%... A sto se tice klijentele... Blurovao sam podatke cisto da ne mogu da tuze za povredu privatnosti i ko zna sta :) Edited May 31, 2012 by JCR Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 ne kapiram sta si hteo ovim da kazes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 valjda je fora sto je na ime rotsilda racun :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 pa ja dole vidim da pise da tip nije obavezan? Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 valjda je fora sto je na ime rotsilda racun :) Jesu to oni sto kontrolisu FED i ceo svet? Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 ne kapiram sta si hteo ovim da kazes? http://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Robert_de_Rothschild Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Jesu to oni sto kontrolisu FED i ceo svet? ne to su oni koji ne ostavljaju baksis !:D Edited May 31, 2012 by Kal1mero Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Pa da , klijentela je bas opaka , a i oni se cigane za tip , a inace posto ta kompanija ima vise objekata u ovom objektu tip nije obavezan zato sto je satnica 20$/h pa kao... u drugom je auto-gratuity 18% i jako jako retko neko ostavi vise od toga. Jesu to oni sto kontrolisu FED i ceo svet? Da. Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts