Pekarman Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Ocigledno su pokusali da naprave kontrolnu semu koja ce dozvoliti fluidnost i preciznost u nameri igraca. Mirrors Edge, Assassins Creed ... . Ocigledno je i da su opasno podbacili Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 bro tip: dupli pritisak na spejs pred prepreku i šepke će samo da je preskoči, bez prethodnog zaklanjanja. uspevalo mi je u nekih 70% slučajeva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 http://ps3.ign.com/articles/122/1221273p1.html?utm_campaign=twposts&utm_source=twitter beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedniciiiiiiiiiiii Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted March 21, 2012 Author Report Share Posted March 21, 2012 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
K0baya Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 http://www.analoghype.com/video-games/playstation-3-news/amazon-offering-a-full-refund-on-already-opened-copies-of-mass-effect-3/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 kako pwnovanje :) Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 ja bih rekao preseravanje koliko su samo razmazeni danasnji gejmeri nemam reci igra je dobra kao i prethodni delovi, buhhuhu nema zavrsetak kakav je vecina zamislilia da ce da bude...ili je odjednom bitno sto developeri nisu uradili ono sto su rekli da ce uraditi (a prethodnih 3 miliona puta niko nije zarezivao) ... ajte molim vas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted March 22, 2012 Author Report Share Posted March 22, 2012 (edited) ja ne znam šta bih tačno rekao, ali je cela ova situacija klasterfakčina teška koliko sam ispratio. Ono, em gejmeri razmaženi ali kupuju, em EA su rešili da to iskoriste do krajnih granica i vide koliko može da uđe bez podmazivanja dok ne zaboli. Ima argumenata sa obe strane... ali ono što je laki postovao, onaj PR rasklop cele priče skroz pije vodu, opet, moraju i oni ljudi da zarade nešto ali ne na uštrb kvaliteta igre, i to ne bilo koje, već ono, igre u koju je uloženo bruka mnogo para i koja je hajpovana i prodata u golemom tiražu. Da je samo sranje, standalone igra, pa ajd, dešava se svaki dan, pa čak iako je plaćena koliko je plaćena. Ali je ovo, ono, zaključak trilogije i igračka/ emotivna investicija za gomilu igrača koji su pratili ME i igrali ga poslednjih pet godina. Ja prvu igru nisam igrao dok nije izašla druga jer mi je komp bio sranje, najzad kad sam odigrao, bilo mi je do jaja jer je bilo sve ono što sam očekivao i više. Kad sam počeo drugu, smetalo mi je jer je bila malo zglupljena ali sam se navikao, a i jebala me je sa gomilom bagova ali sam na kraju sve to rešio i bilo mi je i to iskustvo dobro naposletku. Ovaj treći deo neću igrati još, igram neke druge stvari, pa kad mi dođe na red. Ali sve ovo što sam video i čuo od drugih ljudi (praveći sebi mega spoilere usput) i ljudi koje znam da su obrnuli prve dve igre po pet puta u krug proteklih godina, koji kad kažu da se osećaju jebano, ja im verujem, vidim da je igra podbacila na dosta neočekivanih nivoa. I to mi je ok. Treba da ih igrači jebu jer nisu oni amateri koji ne umeju da naprave dobru igru, a reklamirali su je kao takvu. Opet, ovo sad što će kao "da saniraju situaciju nekako" ne znam šta da mislim dok ne vidim šta su smislili da rade. Ako će da naprave nov kraj u vidu DLC-a, ok, ima artističkog lufta uvek za takva poboljšanja, mada bi mi bilo draže da su do toga sami došli, a ne da su naterani na to jer je izbilo javno sranje. Već mi se čini da su bili iz EA u fazonu kad su završili igru - "Daj sranje, pa ako prođe, prođe. Ako ne, videćemo šta ćemo tada.". Ako planiraju da to naplate, treba ih streljati. O onom day one dlc-u koji se plaća ne bih ništa srao, ali mi deluje idiotski to što su napravili. Kada budem odigrao, proceniću najbolje da li mi je leglo ali za razliku od većine slučajeva, ovaj put moram da stanem na stranu mase, jer nisam video baš skorije da se ovoliko ljudi, različitih senzibliteta uzjebalo oko neke igre (i naravno oko toga da se baci Dark Souls i na PC) i svako ima svoju priču i razlog, te nije slacktivism u pitanju već pravo nezadovoljstvo. Mislim da je ok i treba pokazati malo izdavačima da su oni tu jer mi kupujemo te igre i da treba malo umerenije i manje da nas hrane govnima. Počevši od onog što mnoge igre danas ne vrede 49.99 evra kad izađu do toga da one koje vrede i opravdaju tu cenu onda. I tu imam na umu uglavnom najveće izdavače, EA, Activision, jer verujem da je tu prvi i najbitniji faktor hard, cold cash, a ne umetnički izraz developera igara. Te stoga, ako je već u pitanju proizvod, nek valja za tih 50-70 evra. Kao kad kupuješ lamobrghini, ne očekuješ motor od juga u njemu. Lično, nemam problem ako je kraj depresivan i nepovoljan po mog lika, super, diverzitet, ali ako je otaljan i napravljeno je sve preko kurca, e onda jebiga. Ono, "očekuj sranje, pa se nećeš razočarati" stav je ok i veoma realan, ali jebiga, mora čovek i nečemu da se ponada ponekad, pogotovo u situacijama kad je to sasvim logično, jer ipak Mass Effect 3 nije prirodna slučajna nepogoda već ručno napravljeno delo na koju je neko imao uticaja kako će ispasti. I ja sam čitao The Walking Dead od prve godine kad se pojavio i čitam i dalje, mega se obradovao seriji, a evo, gledam juče najnoviju epizodu i u fazonu sam već posle 20 minuta "Koji bre kurac, jer to lik umro jer nije zatvorio jebena rata od kombija kojim je planirao da uleti među milion zombija? I zombiji koji ispadaju iz čistog vazduha na glavu ljudima koji imaju jebene oči!" i slične retardacije, a o likovima da ne pričam, kao da su ih sve pomešali sa nekim desetim stripom. Ali opet, gledam i dalje, nadam se da će postati bolje, možda im je trebalo vremena, a evo, već je kraj i druge sezone. Tako da ima razočarenja, ali se opet čovek nada najboljem, sprema za najgore. E pa koliko vidim, ME 3 je za dosta ljudi tu izreku pretvorio u realnost. Hoću reći, da mislim da su iz EA dobro znali (ili bar dobrano sumnjali) da izdaju proizvod veoma sumnjivog kvaliteta ali su bili u fazonu "Ma opušteno, ne može toliko loše da prođe, teraj Miško.", pa kad ipak nije prošlo kako su očekivali, sad pokušavaju da se vade ful PR mašinom i veoma retardiranim i providnim izgovorima. Edited March 22, 2012 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 The sprit of Doolio is strong =))) Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Al Bundy Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 ali ne razumem cemu kao neko razocarenje kada se videlo u kom pravcu se igra razvija, kao i sama industrija bioware je popustio i pre nego sto ga je EA kupio, nakon toga je PR baljzeganje, lazno obecavanje i ostalo dovedeno na sasvim nov nivo, sto opet nije za razocarenje - jer ih je neko kupio to se stalno desava to sto se neki igraju od juce i nisu se nervirali ranije (ili na vreme ) i shvatili kuda sve vodi to je vec njihov problem... sto se mene tice sasvim logican razvoj situacije... prodali su bulju, sada ce da ih karaju ja pikam povremeno me3, nemam pojma arkadna avanturica kao i dvojka, pricica solidna opet isti sistem kao i u prethodne dve igre manje vise, ispizdeh jer je prvi nagovestaj romanse kroz dijalog bila gej opcija, i sto mi se lik nakon dijaloga zakucao u mestu par puta... i to je to... ne mogu da zamislim kakvi su ti likovi sto su igrali me po nekoliko puta, hc igranje, me mama, bioware bogovi.... lol za njih mi nije krivo sto su se smorili i treba da se smore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Ne prdi. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Al Bundy Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Pa dobro, ocekivao se PR bullshit ali ovo je vec preterano. Pogledaj ove izjave pre lansiranja igre. Official Mass Effect Website http://masseffect.com/about/story/ “Experience the beginning, middle, and end of an emotional story unlike any other, where the decisions you make completely shape your experience and outcome.” Interview with Mac Walters (Lead Writer) http://popwatch.ew.com/2012/02/28/mass-effect-3-mac-walters/ “[The presence of the Rachni] has huge consequences in Mass Effect 3. Even just in the final battle with the Reapers.” Interview with Mac Walters (Lead Writer) http://business.financialpost.com/2012/03/05/qa-mass-effect-3s-mac-walters-on-how-the-game-tries-to-reach-all-audiences/ “I’m always leery of saying there are 'optimal' endings, because I think one of the things we do try to do is make different endings that are optimal for different people “ Interview with Mike Gamble (Associate Producer) http://www.computerandvideogames.com/334598/interviews/mass-effect-3-weve-brought-back-a-lot-of-what-was-missing-in-me2/ “And, to be honest, you [the fans] are crafting your Mass Effect story as much as we are anyway.” Interview with Mike Gamble (Associate Producer) http://www.360magazine.co.uk/interview/mass-effect-3-has-many-different-endings/ “There are many different endings. We wouldn’t do it any other way. How could you go through all three campaigns playing as your Shepard and then be forced into a bespoke ending that everyone gets? But I can’t say any more than that…” Interview with Mike Gamble (Associate Producer) http://www.eurogamer.net/articles/2012-02-02-bioware-mass-effect-3-ending-will-make-some-people-angry “Every decision you've made will impact how things go. The player's also the architect of what happens." “You'll get answers to everything. That was one of the key things. Regardless of how we did everything, we had to say, yes, we're going to provide some answers to these people.” “Because a lot of these plot threads are concluding and because it's being brought to a finale, since you were a part of architecting how they got to how they were, you will definitely sense how they close was because of the decisions you made and because of the decisions you didn't make” Interview with Casey Hudson (Director) http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2011/04/28/casey-hudson-interview-mass-effect-3.aspx “For people who are invested in these characters and the back-story of the universe and everything, all of these things come to a resolution in Mass Effect 3. And they are resolved in a way that's very different based on what you would do in those situations.” Interview with Casey Hudson (Director) http://venturebeat.com/2012/03/02/casey-hudson-bioware-co-created-mass-effect-3-with-the-sometimes-cranky-fans-interview/ “Fans want to make sure that they see things resolved, they want to get some closure, a great ending. I think they’re going to get that.” “Mass Effect 3 is all about answering all the biggest questions in the lore, learning about the mysteries and the Protheans and the Reapers, being able to decide for yourself how all of these things come to an end.” Interviewer: “So are you guys the creators or the stewards of the franchise?” Hudson: “Um… You know, at this point, I think we’re co-creators with the fans. We use a lot of feedback.” Interview with Casey Hudson (Director) http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2012/01/10/mass1525-effect-3-cas5ey-fdsafdhudson-interviewae.aspx?PostPageIndex=2 Interviewer: [Regarding the numerous possible endings of Mass Effect 2] “Is that same type of complexity built into the ending of Mass Effect 3?” Hudson: “Yeah, and I’d say much more so, because we have the ability to build the endings out in a way that we don’t have to worry about eventually tying them back together somewhere. This story arc is coming to an end with this game. That means the endings can be a lot more different. At this point we’re taking into account so many decisions that you’ve made as a player and reflecting a lot of that stuff. It’s not even in any way like the traditional game endings, where you can say how many endings there are or whether you got ending A, B, or C.....The endings have a lot more sophistication and variety in them.” “We have a rule in our franchise that there is no canon. You as a player decide what your story is.” EDIT: Couple more interesting quotes I found, enjoy......or not. Mike Gamble (Associate Producer) http://www.nowgamer.com/news/1027650/mass_effect_3_reapers_can_win_bioware.html Mass Effect 3 will shake up the player's moral choices more than ever before, even going so far as allowing the Reapers to win the battle for Earth, according to BioWare's community representative Mike Gamble. In an inteview with NowGamer at Gamescom, we asked if BioWare was taking risks with Mass Effect 3's plot, including a negative ending in which the Reapers win. Gamble simply said, "Yes". We asked him again to confirm what he had just said and he said, "Yes". Mike Gamble (Associate Producer) http://www.nowgamer.com/features/1229983/mass_effect_3_developer_interview_shepard_coop_story_details.html "Of course you don’t have to play multiplayer, you can choose to play all the side-quests in single-player and do all that stuff you’ll still get all the same endings and same information, it’s just a totally different way of playing" Casey Hudson (Director) http://gamescatalyst.com/2012/03/casey-hudson-kinect-the-future-of-interactive-stories/ “The whole idea of Mass Effect3 is resolving all of the biggest questions, about the Protheons and the Reapers, and being in the driver's seat to end the galaxy and all of these big plot lines, to decide what civilizations are going to live or die: All of these things are answered in Mass Effect 3.” Casey Hudson (Director) http://www.computerandvideogames.com/336331/interviews/mass-effect-3-we-cant-go-on-holiday-our-dlc-is-really-good/?page=2 “There is a huge set of consequences that start stacking up as you approach the end-game. And even in terms of the ending itself, it continues to break down to some very large decisions. So it's not like a classic game ending where everything is linear and you make a choice between a few things - it really does layer in many, many different choices, up to the final moments, where it's going to be different for everyone who plays it.” Ray Muzyka (Co-Founder of Bioware) http://penny-arcade.com/report/editorial-article/the-doctors-from-bioware-discuss-the-old-republic-launch-ending-a-trilogy-a “I just finished an end to end playthrough, for me the ending was the most satisfying of any game I’ve ever played….the decisions you make in this game are epic,” “The team has been planning for this for years, since the beginning of the Mass Effect franchise. Largely the same team, most of the same leads have worked on this for years and years. They’ve thought about [the ending] for years and years. It’s not something they’ve had to solve in a week or a month even, but over the course of five or ten years.” Za mene je ovo pravi kraj. James Vega pobedio :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Ne prdi. oh, pekare nisi valjda siljio pisicu na ME ? :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Ne ili bar ne kako ga ti siljis za svaku igru koja nije Fallout 1/2 .... Cisto da ti neko kaze da si krenuo da preterujes i da stav koji si zauzeo, elem "Ja Bog Otac RPG naslova, pusite ga komani, plebovi i seljaci, niste elita i hardcore jer se palite na igre koje nisu Fallout 1 i 2" smara. Jer ono, nikad ali nikad vise nece biti igre kao sto su bile te jer ti vise nisi taj lik koji ih je igrao pa da se napalis na neki novi naslov i da ti se svidi kao te stare igre. Razlika izmedju nas seljaka i komana i tebe starog prdonje i mudraca je ta sto mi ipak mozemo da nastavimo dalje i da se radujemo novim igrama ocekujuci da se zabavimo necim novim dok ti i dalje posle koliko godina svaku igru koju instaliras uporedjujes sa one 2-3 koje si igrao kao mlad i sa setom se secas tih dana. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 @G Slazem se sa Pekarom, preterujes sa Fallout 2 (iako ne ga ne spominjes direktno, zna se sa kojom igrom poredis sve ove nove) U igrama najvise cenim kad izmame neko osecanje u igracima, hej kad ti kompjuter namami osmeh na lice/rastuzi te. Mass Effect trilogija prsti na sve strane sa tim momentima, jos u prvom delu postedeti Rachni Queen ili ne, sad u trojci Tuchanka i Rannoch, pa srce mi je zastalo u nekim trenucima. Lupam, ono sto je za raniju generaciju bio Dune ili Odiseja, za nove generacije je to Mass Effect, a to je vrhunski SF. Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 auuu koji lol Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Prećera ga Mass Effect je vrhunski SF jedino ako se gleda produkcija, inače ovako pršti od klišea i deja vua Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Ne ili bar ne kako ga ti siljis za svaku igru koja nije Fallout 1/2 .... Cisto da ti neko kaze da si krenuo da preterujes i da stav koji si zauzeo, elem "Ja Bog Otac RPG naslova, pusite ga komani, plebovi i seljaci, niste elita i hardcore jer se palite na igre koje nisu Fallout 1 i 2" smara. Jer ono, nikad ali nikad vise nece biti igre kao sto su bile te jer ti vise nisi taj lik koji ih je igrao pa da se napalis na neki novi naslov i da ti se svidi kao te stare igre. Razlika izmedju nas seljaka i komana i tebe starog prdonje i mudraca je ta sto mi ipak mozemo da nastavimo dalje i da se radujemo novim igrama ocekujuci da se zabavimo necim novim dok ti i dalje posle koliko godina svaku igru koju instaliras uporedjujes sa one 2-3 koje si igrao kao mlad i sa setom se secas tih dana. buhuhu neko se nasao uvredjenim jer sam opljuvao igricu mu koja je poslala nikad grdje mediokretsko sranje odmah posle prvog dela a sad ozbiljno, omasio si poentu - pazi kad ti to kazem ja bog otac rpg naslova bla bla bla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted March 22, 2012 Author Report Share Posted March 22, 2012 Pa onda sam i ja promašio, jer sam i ja razumeo G-ja kako u kontekstu kaže "Ja kad sam sekao vene na igre, tada su igre bile vrh i nikad više neće biti, ovo je sad sve malo drndaš i batališ." Kontam da ni ti ne igraš igre niti ih doživljavaš onako kako si ih igrao i doživljavao pre 10-15 i više godina i da ti noviji naslovi prosto nisu toliko bitni niti ćeš se nešto udubiti u njih kao pre, opet, neko eto nije takav i raduje se novim igrama i naravno da će da se smori kad nešto sa toliko potencijala podbaci, a kojeg je mass effect imao. Igre se menjaju, a sa njima se i rađaju novi trendovi, realno ima materijala i za kukanje danas oko problema u gejming industriji, a bilo ga je i kad je izašao Fallout 2 samo su neke druge stvari u pitanju bile tada. Imam ortaka koji je isti taj fazon koji primećujem u ovoj prepisci, on gleda šta mi igramo i u fazonu je da iz svakog komentara neke nove igre možeš da skapiraš između redova da on čovek kaže "E ne verujem kakve gluposti vi paori igrate, ja znam šta valja, moj SC i Dota, vi nemate pojma, ložite se ko majmuni na neke efekte, kridove i gluposti." Jeste Mass Effect ovo što vudi kaže ali to ne znači da je loš SF serijal. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Prećera ga Mass Effect je vrhunski SF jedino ako se gleda produkcija, inače ovako pršti od klišea i deja vua Taj rad. Dosta toga su ukrali, a dosta usrali americkom patetikom/propagandom. Kec je dobra igra generalno u skoro svim aspektima, dvojka i trojka su muza novca, ko i Terminator 3 i 4 filmovi. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Nisi ti G!!! pljuno na igru nego na one koji je igraju a smeta im zbrzan i nelogican kraj, bez nekog klimaksa i velicine. Jer, ti si to vec video u najavi pa ti cudno kako i zasto se drugi nerviraju jer se to vec sve moglo naslutiti bla bla bla bla ... pardon, prd prd prd prd prd prd prd ... Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Borba u kecu je djubre , u dvojci su malo poboljsali. Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Vidis, meni je bilo bas smor da kao specijalac za snajper(infiltrator) moram da koristim submachine gun 90% igre, jer potrosim metke za snajper posle 10 neprijatelja a spawnuju se njih 50 per combat. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Nisi ti G!!! pljuno na igru nego na one koji je igraju a smeta im zbrzan i nelogican kraj, bez nekog klimaksa i velicine. Jer, ti si to vec video u najavi pa ti cudno kako i zasto se drugi nerviraju jer se to vec sve moglo naslutiti bla bla bla bla ... pardon, prd prd prd prd prd prd prd ... naravno da sam pljunuo i one koji su dizali u nebesa budaletine koji su patentirali romansu kao najbolji feature rpg-a (ili ne - gej romansa! omg) pa sad nisu zadovoljni zavrsetkom, mozda bi ih neki gengbeng na mrtvom reaperu zadovoljio pa video sam da bioware postaje sve komercijalniji, i ono pljuvao sam ih zbog toga i mnogo ranije nisam znao da spadas u usa style herpaderpove pa da te sve to pogadja tipa me1 sam kupio oridjidji, bio je stvarno ok space avantura... ovo posle je sve kao DA2 posle DA:O ili jos i gore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts