zexon Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Sinoc mi se odjednom sam restartovao komp, i smara sa porukom da izaberem boot device. Drndao sam nesto tamo po biosu, ali nema mu leka, crk'o hdd. Imao sam WD3200AAKS, SATA/16MB Cache. Zanima me sta mi preporucujete da uzmem kao neki best buy. Inace nisam neki manijak za brzine, samo zelim da mi zavrsi posao i da prodjem sto jeftinije, a opet da ne uzmem nesto sto ce da mi crkne za par meseci... I da napomenem da mi je hitno jer sam bez kompa, dok ovaj ne osposobim. Hvala unapred. Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Probaj da skines neki HDD Tool i da odradis Low Level Format, mozda ti on ispegla bad sector-e ;) A inace, s obzirom na veliku cenu, bilo sta sto je povoljno ce ti odraditi posao.. Ja sam uzeo polovnu Samsung F2 i radi lepo :) Mada, ako bi zeleo malo vise performansi, uzmes 2 hardica spojis u Raid0 - Stripping i da te Bog vidi :) Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 posto kazes da ti performanse nisu kljucne, uzmi nesto iz Samsung EcoGreen serije i bog da te vidi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Probaj da skines neki HDD Tool i da odradis Low Level Format, mozda ti on ispegla bad sector-e ;) A inace, s obzirom na veliku cenu, bilo sta sto je povoljno ce ti odraditi posao.. Ja sam uzeo polovnu Samsung F2 i radi lepo :) Mada, ako bi zeleo malo vise performansi, uzmes 2 hardica spojis u Raid0 - Stripping i da te Bog vidi :) /facepalm Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Pa kako si opisao, znači da treba da odeš u radnju i kažeš "Dajte mi novi hard disk, tog kapaciteta" :) jer ti nije bitna brzina, a trajanje ko trajanje, sve je to manje više isto :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 /facepalm Зато што? Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Slažem se sa SpC-om, evo ti još jedan predlog koji može da pomogne pre nego što uradiš LoW LeWel Format**. Uzmi običan produžni kabl i izvuci žice, sprovedi ih u HDD i uključi u struju. Neka stoji tako jedno 5 minuta da elektroni dođu u sve delove HDDa (em što je 320 GB, em što je struja slaba ovih dana, ima padova u naponuima). Posle toga ćeš sigurno moći da prepoznaš HDD u biosu, nemaš brige. Onda skini Hirena i odradi format i bog da te vidi. Имају и они фазони за замрзивач, нешто типа ставиш у замрзивач на не знам колико времена и он се као обрише :) Пробао ортак, али нисам сигуран колико успешно :) Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Frankenhards drive! Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Ma jok brate, ovo sa strujom radi provereno. Taman da digne HDD iz mrtvih pa onda BIOS, sigurica štos. А чекај, ја изводим обичне жичице из обичног кабла и качим их на шта ? На пауер конектор или ? На АТА диску и могу да га прикачим на оне пинове па да тражим комбинацију, а шта онда у С-АТА случају? :confused: Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted December 29, 2011 Author Report Share Posted December 29, 2011 Inace ovakav WD hdd mi je vec jednom crkao, ali imao sam garanciju pa su mi dali novi. A i jedan drugar je imao slicni problem sa WD. I nesto sam u fazonu da promenim proizvodjaca, a jos su mi neki predlagali samsung kao dobro resenje. Zahvaljujem na savetima, iscimacu se do gigatrona, winwina da vidim sta nude... Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 klanrur.rs/forum/b/ A šta je, da prostiš, bilo na tom hdd-u? :) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 a jesi proverio da ti nije taj wd u garanciji još uvek? jedno vreme su davali garanciju pet godina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted December 29, 2011 Author Report Share Posted December 29, 2011 Tad kad sam ga kupio pocetkom 2009te, dobio sam garanciju 2 god. Ali je taj preminuo posle 2 meseca, i dali su mi drugi. Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts