Sinistral Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Kako resavate problem? Jel postoji neka tecnost za ciscenje? Ja sta god da sam uradio, samo sam napravio jos vece fleke... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 tek da vidis kako je zajebano kad ukapne u tastaturu Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan~ Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 (edited) Ja koristim eClean i lepo vrsi posao. Edited November 15, 2011 by Ivan~ Quote "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 blago vlazna magicna krpa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 taj rad, blago vlažna krpa i ne ostane ništa što se vidi kad je uključen monitor. ako hoćeš da bude bez vidljivih fleka i kad je ugašen, onda gl lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 NAJZAD!!! I ja nešto korisno da kažem. Elem, najbolji kombo koji sam ja izvalio i isprobao pedest puta do sada minimum i uvek se oduševim rezultatom, a važi i za LCD TFT monitore, LCD teveove, plazme, itd sa takvim ekranima. Lako je i brzo. Ukratko, trebaće da potrošiš 50 kinti. Možda 100. Ako već nemaš krpicu. 1. U bilo kojoj optičkoj radnji kupiš one fine krpice za čišćenje naočara koje ne ostavljaju dlačice i vlakna. Neke su mikrofiber, neke su bolje tj. neki mikrofiber beyond ali obe rade posao. Treba ti dva komada, može i jedan ali je ovako lakše i brže. Ja sam trenutno našao neke bele HOYA krpice, 50 din komad, savršene su. 2. Isključiš monitor da se ohladi ekran, treba mu minut, dva u proseku. Ako se ne ohladi, skupljaće prašinu dok čistiš što je kontraproduktivno. 3. Prokuvaš vodu do ključanja, mala količina, tipa šoljice za kafu. 4. Ostaviš da se ohladi baš. Ako te to smara, možeš da probaš i sa destilovanom vodom. 5. Jednu krpicu umočiš u vodu, iscediš ljudski i onda lagano sa čisto malo pritiska brišeš ekran, kružno ili pravolinijski, nije toliko bitno, mada je pravolinijski nekako meni bolje. 6. Onda kad si obrisao sve mrlje od kijanja i kašljanja na njemu, a to možeš da čekiraš tako što uperiš svetlo u njega i pogledaš malo iskosa na ekran. Onda suvom krpom lagano prebrišeš preostalu vodu i to je to. Inače, imamo mi na poslu i neki LCD CLEANER iz gigatrona, oko 250 din košta, mada sam ubeđen da je u pitanju isto neka destilovana voda, tako da je realno bacanje para ali ok radi posao i to. Bitna je krpa prvenstveno pa onda tečnost, ako brišeš bilo kojom običnom krpom, moguće da ćeš i zamrljati ekran, napraviti fleke, možda čak i izgrebati. A voda ako nije čista, kao destilovana ili prokuvana, ostaviće mrlje po ekranu. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Destilovana voda je mnogo bolja od prokuvane vode za to za sta bi je ti koristio. Destilovana nema nikakve cestice u sebi, prokuvana ima skoro sve iste cestice samo je sterilna tj nema bakterija itd. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Istina, mada kada se prokuva i ohladi, uglavnom sva štroka izađe na vrh, pa ono,odaspeš taj prvi sloj vode i kul je. Ja radim tako i super mi šljaka. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 mada realno kad neko prokuvava ili destiluje vodu da ocisti fkin monitor vreme mu je da se reorganizuje blago u glavi :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 pa kad to radiš u kuvalu i traje 2 minuta, nije strašno. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 Ma samo blago vlazan magicna krpa resava posao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 da hijackujem topik...cime cistiti plazma tv...keva car je kupila kao neku spec. tecnost za plazma ekrane i obrisala tv koji je sad muzgav samo tako...probao sam obicnom suvlaznom krpom da ga obrisem, al nista...probacu sa destilovanom vodom sto kaze mohi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 I ja sam bio uzeo nesto slicno, mislim da je Hamma proizvodjac i nikad gore sranje. Pritom sam ja imao problem sto je ekran bio pun otisaka prstiju (specifican tv). Najbolje ga ocisti obican papirni ubrus bez ista... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuDu Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Koristim ja taj Hama proizvod za ciscenje i bas lepo cisti, otiske, kapljice, prasinu itd. Uz njega sam dobio krpicu, ne ostavlja koncice tako da sam bas zadovoljan. Quote People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts