reiser Posted November 13, 2011 Author Report Share Posted November 13, 2011 (edited) Ovaj subtle troll sa kiflicama :D Enivej, izgubio mi se recept za sos za spagete/makarone Za dvoje, potrebno - 1 tomatelo od 250g - 200g onog kajmaka u zelenom pakovanju (ima da se kupi u svakom maxiju, veru itd) - 200g sunke - 2 cena belog luka - pola manje glavice crnog luka - zacini (vegeta, secer, persun, origano, bosiljak, biber) - crno vino, 0.05 deci Priprema Iseckati beli i crni luk na sitne komade i uprziti na ulju, dodati zacine po zelji i 0.05deci vina, uprziti to jos malo, zatim dodati ceo tomatelo i 2-3 prstohvata secera da ubije ukusa kiselosti u paradajzu, sacekati da se to zagreje, zatim dodati sunke i kajmaka, sve to mesati na umerenoj vatri dok se ne dobije homogena crveno-roze () smesa, om nom nom Inace, osvezavacu prvi post kad god stignem, ako neko doda novi recept Edited November 13, 2011 by reiser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cetonx Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Slane/Slatke kiflice Potrebno - 250ml mlakog mleka - Pola kockice kvasca - 250ml mlake vode - 1 soljica zejtin - 1 kasicica so - 1 kasicica secer - 1 margarin - 800gr brasno. - sir (po zelji) ili marmelada (po zelji), zavisi da li hocete slatke ili sa sirom :) Pocetak pripreme: Kvasac staviti u mleko da nadodje zatim dodati: 250ml mlake vode 1 soljica zejtin 1 kasicica so 1 kasicica secer 1 margarin 800gr brasno. priprema: Umesenu smesu podeliti na 16 kuglica (2 dela)(po 8 kuglica) Kuglice razvuci u obliku tanjira Razvucene kuglice mazati margarinom sa gornje strane. Tako uraditi i sa sledecih 8 kuglica. Razvucite 1 kup i iseci na 8 dela i staviti sir / marmeladu Ostaviti da odstoje 1h, zatim ih pecite i pojedite :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 pfffffffffffff :) Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko m Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Ae drugari da uletim sa pitanjem, posle cu pokusati da nadomestim receptom :) Jel ima neko da zna da pravi srneca ledja(kolac ovaj put), da baci na pm neki pametan savet :) Internet recepti ne deluju teski tho... Evo ti za srneca ljedja recept. Mrzi me solo da pisem ako ti nije jasno nesto napisis pa cu ti objasniti. http://www.coolinarika.com/recept/710481/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko m Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Laki pravio sam danas one tvoje truglove. Ne da sam ti sve pos spisku dok sam ih pravio. :). Nikako da ih lepo uvijem pa sam morao da pravim rombove ali ok lepo je ispalo. Ty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Preterano je ovo sa receptima, u sustini svaki recept moze da se nadje, eventualno sa nekim izmenama. Fora je da ono sto napisemo, uradimo i slikamo.A ne, e brate 200gr maslaca, 150gr kikirikija, kuracpalac, ko zna kako ispadne )) Napisemo, uradimo, slikamo! JEDEMO! Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko m Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 OK slike trouglova ( tacnije mojuh rombova) ce biti veceras Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Laki pravio sam danas one tvoje truglove. Ne da sam ti sve pos spisku dok sam ih pravio. :). Nikako da ih lepo uvijem pa sam morao da pravim rombove ali ok lepo je ispalo. Ty 0 Haha, jeste, to je problem :)) Ali na kraju ipak ispadnu ok, taman kad pomisliš "bože dragi, na šta će ovo da liči kad se isprži!" :)) Preterano je ovo sa receptima, u sustini svaki recept moze da se nadje, eventualno sa nekim izmenama. Fora je da ono sto napisemo, uradimo i slikamo.A ne, e brate 200gr maslaca, 150gr kikirikija, kuracpalac, ko zna kako ispadne )) Poenta je zapravo u tome da skupimo recepte za stvari koje svako može da napravi ako želi. Naravno da postoji gomila sajtova sa receptima, ali em dobar deo zahteva nekakav skill, pa onda gomilu sastojaka, vremena i novca. Ovde su "studentski" i oni malo iznad tog nivoa recepti. Mislim, pašteta od sardine i fete. Meni to nikad ne bi palo napamet a eto, jednostavno je. Ili bilo šta tome slično. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 al svejedno ne bi škodilo da se okače i slike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Što da ne, što da ne. Evo ja ću okačiti kad sledeći put budem pravio, osim ako Belgarath ne okači pre, onda nema potrebe! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Ja neam fotoaparat Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Salata od paprike i sira Paprika crvenih (mada mogu i zelene, pa i žute) za 1 pleh u rerni Sir - stari pod obavezno, ništa oni mladi što imaju ukus kao pasta za zube. Beli lik - 1 glavica, a i to po izboru malo peršuna Veoma je jednostavno: - staviti paprike da se peku u rerni - izgnječiti sir (staviti koliko god, po želji, a srazmeno broju paprika koje pečete. u biti treba da sira ima malo više, nije 50:50, kako bi smesa bila malo tvrđa... ne preterati, normalno) - oljuštiti i iseći beli luk - isitniti peršun... osim ako nije iz kesice Kada se paprike ispeku, oljuštiti ih, a zatim iseći u "šnite" - ono podužno, ali da ne idecela dužina paprike, već tipa iz 3 dela. Zamešati sa sirom u nekoj činiji. Dodati beli luk i peršun. Najbitniji deo: činiju sa salatom ostaviti da prenoći u frižideru! Salata otkida od pola leta do jeseni.. tj. kada paprike ima najviše i kad srpska/šopska malo dosadi. Ko je ostavio papriku u zamrzivaču, može da proba da napravi ovu salatu bilo kada. minimal effort required. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 Evo je rejvenova portugalska salata :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruko Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 (edited) kupio sam neki smrznuti kineski miks (soje, bambusovi izdanci, crne peckurke, mahuna mladog graška, sargarepa, praziluk, crvena paprika, crni luk), ali mi se nije dopao, pa sam resio da ga pomesam sa jos nekim stvarima, i zapecem u rerni. kineski miks 3-4 srednja krompira 2 velike sargarepe 0,5 kg pileceg belog dve velike zelene paprike 2-3 crna luka 2 jajeta saka pirinca pola kisele pavlake zacin c, biber, i ostale pizdarije po zelji - krompir sitno iseckati i obariti u usoljenoj vodi - sargarepe isto, dodati joj mirodjiju i skuvati je sto vise da bude socna i slatka - piletinu sitno iseckati i izdinstati sa malo bibera i slatke paprike da dobije lepu boju - paprike sitno iseckati i dinstati dok ne omeksaju i postanu slatke - crni luk sitno iseckati i dinstati dok ne pocne da se cakli kao staklo - obariti pirinac al dente (moze i malo sochnije, sve se ionako osusi dosta u rerni) dodati svemu pavlaku, izmucena jaja, i sve pomesati u vatrostalnoj ciniji. peci na 200, na kraju mozete i neku mocarelu ili kackavalj da nabacite gore ako volite. na momente je sladunjavo zbog mirodjije i bambusa, pa preporucujem nesto kiselkasto kao protivtezu, tipa kisele krastavcice, mada ih ja ne volim. Edited November 21, 2011 by Kung Lao Quote Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Ufff što ovo zvuči dobro, i deluje da ga mnogo ima kad se spremi 1 mera Ja tu kinesku obično samo za makarone koristim, prejaka mi je da bude "jelo", probaću sa krompirom mada deluje kao no-brainer da će skrob da je ublaži odlično :) In other news... Meksička mešavina, pileće belo na kocke i neutralna pavlaka su imba kombinacija, svaki put mi žao da prestanem da jedem Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruko Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 (edited) pa jeste, taj miks ima neku bas jaku aromu, krompir ga lepo smeksa. inace, ovo je napravljeno po principu sta je ostalo u frizideru, kao i uvek :) okacicu ovih dana jos neku bachelor frog reciklersku majstoriju od nepojedene hrane ili polupraznog frizidera, uvek ispadne nesto gotivno. a mislim da mi je i preostalo malo ovog china shita da slikam :) Edited November 21, 2011 by Kung Lao Quote Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Inače kupujem već neko vreme onaj "Preliv sa renom" Dijamantov, prilično zanimljiv preliv. I ne znam šta mi bi, kad vidim i pored njega "Preliv za meso sa roštilja, sa aromom dima". I valjda mi ovo "sa armom dima" bilo smešno i ja kupim (koji sam konzjumer). I probam, kad ono - prilično dobar barbecue sos. Praktično je identičan kao onaj iz Meka ili kao onaj što ide u Grander u KFC-u. Pa ako neko gotivi taj sos, eto mu preporuke. Pakovanje je ljubičasto-crvenkasto, na slici su neke kobasice i mislim da piše velikim slovima "Roštilj" na njemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Mislim da niko nije pokrio, a lako je ... jedino vam treba mikser odnosno blender. GASPAĆO ------------ 600g paradajza jedna paprika jedan krastavac (malo veći, poz zwerku) 3 čena belog luka 1 crni luk 4 parčeta belog 'leba 1 kašika sirćeta 3 kašike maslinovog ulja sok od jednog limuna so, biber, tabasko pola litre 'ladne vode. Oljuštite paradajz i odstranite mu semenke. Oljuštite krastavac, crni luk, beli luk. Iz paprike takođe izdvojite semenke. Iseckate povrće i ubacite u blender. Potom ubacite hleb, ulje, sirće, sok od limuna, hladnu vodu, nekoliko kapi tabaska, so i biber. Uključite blender :) i blendujete jedno pola minuta otpr. I to je to :) Nije baš za zimu, ali ja gotivim da napravim kad imam sastojke, mada sad je sve teže naći paradajz itd. Kad budem pravio iznova ufotkaću. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 (edited) @Kruko gde ima taj kineski miks? edit: zaboravila sam da napisem recept lol ovo sam juce probala kod komsinice i jednostavno je i ukusno krompir feta ili tako neki sir malo mleka brasno izrenda se krompir i feta pomesa sa mlekom (ako nemate slucajno moze i voda) i doda se brasno sve to izmesate i napravite kao sniclice i isprzite ukusno a prosto & jeftino Edited November 29, 2011 by Dz Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Ima taj miks u Maksiju, baš se zove "Kineski miks". Jedino što ima više proizvođača a tu ume da varira kvalitet, pa ne znam koji je baš kupio Kruks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruko Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 e ja sam neki levi, reci cu vam koji je da ne kupujete. Quote Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on". Link to comment Share on other sites More sharing options...
w()()() Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 namaz koji nema ime -750 gr kisele pavlake -2 kesice krem chorbe od pechuraka -poshto je sad zimnica aktuelna mozhe kisela paprika, krastavchici, karfiol, shargarepa... shta god -biber povrce se isecka shto sitnije (mozhe i da se izrenda) i pomesha sa pavlakom u to sve idu 2 kesice krem chorbe i malo bibera u kombinaciji sa tortiljom je vrh! jeftino, brzo se pravi i ukusno je, shto je i najbitnije Quote na terasi se spasi lesli se vraca kruci Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted November 29, 2011 Author Report Share Posted November 29, 2011 (edited) E, baguje prvi post, izgleda zbog velikog broja linkova, sta sad ? Edited November 29, 2011 by reiser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 sad novi topic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted November 29, 2011 Author Report Share Posted November 29, 2011 u stvari, ne baguje, nego sam ja ispustio " kod urla pa posla toga nije lepo parsovao sredjeno sada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.