darko m Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Laki nugati gotovi odlicno su ispali. Samo za drugi put se premisljam koja salata moze uz to da ide, tacnije preliv.Pomfrit definitinvno sada kada sam se najeo. :). Taman ostane ulja u tiganju. Mozda preliv od mozzarele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Iju kad pre! Pa super, drago mi je da je sve ispalo kako valja :) Od salate, šta ga znam, meni je dovoljno da ih umočim u kečap i ne treba mi salata :) tj. preliv. Ali idu super i uz onaj "sos" što napraviš recimo za umakanje šargarepe i tako to, ili recimo pilećih krilaca :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko m Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Moze preliv od belog luka ali me to uvek mrzi da spemam:). Btw pravio sam sa c senfom mrzelo me da trazim taj a bas mi je recept izgledao dobar. Ispalo dobro ne znam koja je razlika sa onim tvojim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Сад сам се и ја заинтересовао, али то је ипак компликованије, па ћу сутра или кад будем имо пилетину:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Pa dijon je nekako malo, hm, kiselkastiji, ne znam kako bih pojasnio, pa je samim tim malo intenzivniji ukus, ali rekoh može i sa običnim, realno fora je u tom "kontrastu" meda i senfa, a opet i "ovamo" mesa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 moracu i nugate i trouglove sto pre da probam inaceuz standardne bolonjeze dosta gotivim i karbonare samo mi treba period "oporavka" od njih. Uglavnom ih pravim po ovom receptu, slican je onom duliovom sa tunjevinom ovo bi trebalo da je za 4 osobe: 50 g kisele pavlake (mada ja stavim dosta vise, tipa 200gr, bas zbog tripa koji je dulio napomenuo (pulen)) 100 g parmezana 100 g pančete 1 čena belog luka 2 kašika maslinovog ulja po ukusu bibera i vegete 400 g špageta slanina se isprzi dok otprilike ne postane hrskava, i posle se jos malo porprzi sa lukom, biberom i vegetom i potom se to sve izmesa sa pavlakom parmezanom i spagetama. Mogu otprilike jednom na mesec dva da ih jedem posto generalno lose podnosim masnu hranu i ovo me bas sokira, al ne prestajem sa jelom dok mi ne postane muka od jacine (jako brzo) :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Za dve osobe: 4 fileta (2 para pilecih grudi) senf 100 g gorgonzole pavlaka za KUVANJE (malo pakovanje, velicina kao sokic u tetrapaku) Filete namazati senfom sa obe strane i peci na BAS malo ulja u tiganju da porumene sa obe strane. Kad su gotovi, dodati u tiganj pavlaku i gorgonozolu i mesati sve dok se masa ne sjedini i postane gusta i lepljiva. Gotovo. Nikad jednostavnije - a ukusno i dosta jako da drzi lepo dobar deo dana. Ako neko oce da se bakce sa komplikovanim stvarima nek napise, da podelim - posto kuvam ceo zivot :) Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Ae, kad me vucete za jezik... Dakle, najbolji recept za brownies-e ikad....i vrlo jednostavan (doduse, nije preterano jeftin zbog kolicine cokolade koja ide u njega) :) Cokolada ide za kuvanje (bese neka nemacka od 300 grama da se kupi ranije po prodavnicama, ta je bila najbolja) BROWNIES (мере за плех 30 x40 цм) ТЕСТО 1. У посуду ставити: - 250 гр. брашна - 40 гр. какао праха - 1 кашичицу соде бикарбоне - 1,5 кашичицу прашка за пециво - 250 гр. ораха (претходни крупније самлевених или исецканих) 2. Истопити: - 170 гр. путера - 300 гр. чоколаде Скинути са ватре, па у то додати: - 300 гр. шећера - 3 јаја (претходно мало умућена) - 120 гр. киселе павлаке Помешати прву и другу масу дрвеном варјачом, сипати у намашћен плех и пећу окп 30 минута на 180 степени. ПРЕЛИВ Истопити 200 гр. чоколаде, скинути је са ватре, па у њу додати 180 гр. киселе павлаке, умутити жицом и прелити преко теста. Одозго посути 50 гр. исецканих ораха 500 gr cokolade 3 jaja 300 gr pavlake 300 gr oraha 170 gr putera 40 gr secera 300 gr secera Naravno, recept za kiflice (koje su neki i probali) nosim sa sobom u grob :D Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted November 9, 2011 Author Report Share Posted November 9, 2011 E, ovu portugalsku salatu od makarona nisam jeo godinama, a znam da je vrhunska, moracu da pravim ovih dana :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko m Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Za dve osobe: 4 fileta (2 para pilecih grudi) senf 100 g gorgonzole pavlaka za KUVANJE (malo pakovanje, velicina kao sokic u tetrapaku) Filete namazati senfom sa obe strane i peci na BAS malo ulja u tiganju da porumene sa obe strane. Kad su gotovi, dodati u tiganj pavlaku i gorgonozolu i mesati sve dok se masa ne sjedini i postane gusta i lepljiva. Gotovo. Nikad jednostavnije - a ukusno i dosta jako da drzi lepo dobar deo dana. Ako neko oce da se bakce sa komplikovanim stvarima nek napise, da podelim - posto kuvam ceo zivot :) Moze slobodno komplikovane stvari posto isto kuvam ceo zivot. Tacnije od prve fakas 5 god. Sta je po tebi komplikovano. Me ni je sada sve ok na pocetku jbg bilo mi je zeznuto malo pasulj kada sam ga pravio prvi put ali sada bilo sta pravim bez problema. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Ја исто кухам неколко година интензивно:) Ко и свако, плашио сам се ''јела'', после сконташ да је лакше да направиш лонац курца и палца него било шта друго... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko m Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Evo malo slatkisa. Chees cake sastojci 300g mlevenog plazma keksa (obavezno on probao sam i sa onim isto bambi jeftinijim zlatni pek ali se ne uhvati dobro) 100gr putera 150ml mleka 500gr ella sira 2 case pavlake kisele 200gr secera 30g zelatina 30gr vanil secera 1 zumance To je za fil sve se plazme i putera ona je za koru E sada za premaz ono gore :) 1kg voce 200gr secera 30g zelatina Nacin pravljenja. Kora se pravi tako sto se istopi na pari margarin i onda smesi sa plazmom. Sredina Sve ovo nabrojano umutite i napunite sredinu Preliv Skuvati voce i secer zajedno i onda preliti ps ako neko ne zna kako da omeksa zelatin napisacu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Koje ste zene Eo kako ja spremam PEKARSKI KROMPIR Sastojci: roshtiljska kobasica krompir crni luk beli luk kocka supe vegeta aleva paprika krompir iseci na kolutove crni luk na rebarca (dosta crnog luka) zagrejati kocku supe vegetu(ja stavljam uvek umesto soli) i alevu papriku da se rastvori (neka bude podosta aleve, dovoljno da kasnije 'oboji' smesu u narandzasto-crvenkasto) iseci kobasicu na nekoliko delova tj ne na kolutice nego recimo 3-4 cm duzine sve to pomesati u nekoj serpi sa celim chenom ili vise belog luka i sa biberom petji u rerni na masti Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 (edited) tako je matjora, reci im \o/ btw, evo jeftina i brza fora, valja imati u frizideru ovo za one "samo da gricnem nesto malo" trenutke... PASTETA OD SARDINE u ciniju ili plasticnu posudu izruciti jednu kutiju feta sira (ako je manja onda ide 1 konzerva sardine ako je ona duplo veca onda idu 2 konzerve...) i izmeljati sir viljuskom da bude skoro kao krem sir. zatim u to dodati sardinu koju ste prethodno iscedili od ulja (ne mora skroz, nek ostane malko ulja) i opet viljuskom gnjecati to sve da se dobije ujednacena masa bez grudvica sira ili komadica ribe, znaci bas kao pasteta.... I to je to! Ustekajte u frizider to i imate backup uvek JER ovo najbolje ide preko PREPECENOG HLEBA i nenormalno je ukusno a krajnje je jednostavno, tako da imate onaj "me gusta" izraz lica dok jedete... Edited November 10, 2011 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 To stvarno deluje kao jednostavan recept a kul. Samo da smislim kako da malo uredim ovaj topic da bude nekako ujednačen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Linkuj sve postove koje sadrze recept u prvi post, npr. Pohovan piton u soja sosu by Doolio ili tako nekako Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 valja imati u frizideru ovo za one "samo da gricnem nesto malo" trenutke... za te trenutke je najbolje da nemaš ništa u frižideru :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 fatboy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 "samo da gricnem nesto malo" "nisam gladan ali bih mogao nešto da pojedem" Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Ako neko primeti da sam nešto izostavio u prvom postu ili pogrešno linkovao, neka viče. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cetonx Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 (edited) Ne znam da li si namerno ovo stavio ili si se presao, napisacu recept i za kiflice :D Fatboy mi dade ideju da otvorim ovakav topic, nadam se da ima jos ljudi koji kuvaju ovde, pa podelite svoje vestine :) RECEPTI RUR KOMUNE: ------------------------------- 3. Kiflice by Nemke Oblanda sa keksom i orasima. Potrebni sastojci: - Oblanda (kupuje se u prodavnici) - 1 margarin - 500g secera (moze i vise a moze i manje, zavisi od ukusa) - 200g mlevenih oraha - 300g mlevenog keksa - 200ml mleka Nacin spremanja: Staviti mleko da se zagreje, dodati 1 margarin i 500g secera, kada se to sjedini izmaknuti sa ringle, zatim dodati 300g mlevenog keksa i 200g mlevenih oraha i svim tim isfilovati oblandu, posle toga moze da se jede :D Edited November 13, 2011 by cetoNx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted November 13, 2011 Author Report Share Posted November 13, 2011 (edited) Edited November 13, 2011 by reiser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cetonx Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Sta je smesno dotapickuperu? xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shpanac Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Ae drugari da uletim sa pitanjem, posle cu pokusati da nadomestim receptom :) Jel ima neko da zna da pravi srneca ledja(kolac ovaj put), da baci na pm neki pametan savet :) Internet recepti ne deluju teski tho... Quote ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted November 13, 2011 Author Report Share Posted November 13, 2011 (edited) Ovaj subtle troll sa kiflicama :D Enivej, izgubio mi se recept za sos za spagete/makarone Za dvoje, potrebno - 1 tomatelo od 250g - 200g onog kajmaka u zelenom pakovanju (ima da se kupi u svakom maxiju, veru itd) - 200g sunke - 2 cena belog luka - pola manje glavice crnog luka - zacini (vegeta, secer, persun, origano, bosiljak, biber) - crno vino, 0.05 deci Priprema Iseckati beli i crni luk na sitne komade i uprziti na ulju, dodati zacine po zelji i 0.05deci vina, uprziti to jos malo, zatim dodati ceo tomatelo i 2-3 prstohvata secera da ubije ukusa kiselosti u paradajzu, sacekati da se to zagreje, zatim dodati sunke i kajmaka, sve to mesati na umerenoj vatri dok se ne dobije homogena crveno-roze () smesa, om nom nom Inace, osvezavacu prvi post kad god stignem, ako neko doda novi recept Edited November 13, 2011 by reiser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.