Jump to content

CD-ROM

FreeDooM

Recommended Posts

Ali zar nije dovoljno što je izvadio napajanje, tada valjda isto komp kapira da nema DVD? Mada mi je teško da razumem šta čovek pita, a pročitao sam više puta.

Deluje kao da njemu iz nekog razloga kad iščupa kabl iz DVD-ja neće da se butuje komp?

A pročitavši vaše ovo, možda i lupam :)

Reci mi samo da ti je taj HDD na istom kablu :tf:

Gledaj ovako, postuj ti nama lepo OS, konfiguraciju kablova i uređaja u kućištu, sliku legalne ženske rodbine a onda će vudi da ti kaže šta je problem :tf:

A usput nam reci, dokle stigne boot

a) Ne dešava se ništa.

b) Vrte se ventilatori, crn ekran.

c) Prođe POST i prijavi grešku pre učitavanja OSa

d) Prijavi grešku pri učitavanju OSa

e) Nemam pojma.

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Podesi džampere da hard bude master ako je sam na kablu. Koje je marke hard? WD ima malo retardirana podešavanja - džamper u sredini znači da je hard master i i ima slejva, a kada izvadiš džamper skroz, onda je master bez slejva. Kod Maxtora je već drugačije, ali ovo mi deluje kao WD slučaj...

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Go for it! Ako neće, napiši ovde tačno gde komp stane, koja je zadnja poruka koju da, i da li skroz "zamrzne" i neće dalje, ili i dalje reaguje na komande. Npr, hoće li da se restaruje na "ctrl+alt+del" ili ne, gasi li na dodir power dugmeta, ili mora da se zadrži 4-5 sec, itd...

EDIT: U stvari, tebi treba "single master" položaj, koji je kod WD-a, valjda, kad nema džampera. Za svaki slučaj ti pogledaj na hardu crtež i postavi ono što daje "single master", a ne "master with slave", "slave" "cable select (cs)" itd... Kod Maxtora ti je skroz drugačije, npr. bez džampera je "slave"...

I kako nemaš konektora za napajanje, kad nema napajanja koje nema bar 4 komada, a ti imaš, kako sam razumeo, samo hard i cd-rom na jednom ata kablu???

Edited by milanche

Ali on koristi ata hard i CDROM, tako da to ne može biti novija konfiguracija, pa ni novije napajanje, kaže logika :-)

Ajde što sam ja 2006. na, za to vreme, prilično pristojnoj konfiguraciji imao cdrom, ipak je to druga priča, tad je dvdrw koštao 50tak eura, a ne 16 kao sad. :-)

nova napajanja nemaju 4pin molexe više od 1-2, sve sata power :)

To ne valja nikako, ima da prođu ta napajanja kao i one "pametnjakovićke" matične ploče iz 2006-2007 što su išle bez PCI slotova :-)

Edited by milanche

Sredio sam,zahvalio bih se svima na pomoci a posebno milanchetu totalno sam zaboravio na dzamper :) A sto se tice napajanja ATX 450w koje ima samo 3 4pin molex-a za hdd mi treba 1 i za graficku 2.Jos da napomenem da nije CD-ROM vec DWDRW i on mi sluzi samo za dizanje windowsa a ne znam sta bih :) Pozz