Lucky Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Znam da je ova tehnologija, da tako kažemo, odavno prisutna, ali se dugo nisam bavio njome i ne znam dokle je dogurala. Ukratko, potreban mi je softver koji na remote zahtev "pali" kameru na laptopu i omogućava da vidiš ono što ta kamera vidi. Podrazumeva se da je komp na stalnom netu, da je uključen i da je "poklopac" podignut tj. da je kamera uperena u ono što se snima. Idealno je da se ono što kamera "vidi" ne vidi na samom računaru ako neko gleda u njega (mada nije nužno, može se uvek ugasiti kompletan ekran laptopa). I uslov je da bude za OS X, ali ne mora. Ne mora da bude ništa skriveno, komp se ne koristi, što znači da može i neka "seljačka" varijanta, tipa pokreneš običan program za snimanje webkamerom pa remote pristupiš računaru i vidiš standardni prozor za komunikaciju (ako se to strimuje preko VNC-a ili sličnog) ili pak ne znam, instalira se Skype i nekako stavi da automatski prihvati video poziv od strane nekog drugog korisnika pa uključi kameru, tako nešto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Probaj https://www.gotomypc.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 19, 2011 Author Report Share Posted October 19, 2011 A šta mu ovo dođe, pošto koliko vidim to je samo remote access? nema deo za kameru ili ja ne vidim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Laki oce da nagleda zaposlene u redakciji heheehaeheah Sad sam zamislio Gustavo Fringa iz Breaking Bad-a :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 19, 2011 Author Report Share Posted October 19, 2011 Da, pošto su zaposleni u redakciji debili, ono, laptop stoji okrenut ka njima u nekom neprirodnom položaju za bilo koga da na njemu radi :)) Nije zbog toga. U krajnjoj liniji imam ja neku IP kameru koju mogu da montiram, ali ne bih se sa time zezao ako postoji neko eleganci rešenje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 pazi sad pre godinu-dve je bilo u kratkom vremenskom rasponu nekoliko reportaža o ukradenim laptopovima koji su pronađeni zahvaljujući tom softveru, i svaki put su spominjali ime softvera (pretpostavljam da su bili plaćeni članci). mekovi su bili u pitanju. probaj da nađeš preko nekih "stolen laptop thief webcam found" upita, jebem li ga :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Vecina trojanaca je pre 10 godina imala opciju da vidis sta veb kamera vidi samo mislim da je tad bilo samo da slika. Probaj i tu varijantu da nadjes. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 skype i nov acount na tom kompu koji ima samo tebe u kontaktima options - calls- advanced options - answer incoming calls automaticly i start my video automaticly lupi mute na laptopu, smanji brightness na minimum i iskljuci screensaver, hybernate i slicno mozes i da dignes neki livecam, al mnogo je vece drndanje na pola posta videh datum, al aj mozda ti jos treba :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 heh kakva slucajnost,a ja tama krenuo da otvorim istu temu kad gle....vidim da i dalje nema odgovora btw meni treba isto neki softw koji moze da snima i da sacuva snimano na hdd to bi bilo odlicno voodoo apelujem na tebe :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 skype i nov acount na tom kompu koji ima samo tebe u kontaktima options - calls- advanced options - answer incoming calls automaticly i start my video automaticly lupi mute na laptopu, smanji brightness na minimum i iskljuci screensaver, hybernate i slicno mozes i da dignes neki livecam, al mnogo je vece drndanje na pola posta videh datum, al aj mozda ti jos treba :D dobra jeftina fora :) Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 1, 2011 Author Report Share Posted December 1, 2011 Ovo sa Skajpom nisam probao, hoću, i deluje kul. A možda se može preneti i na neki drugi softver, tipa MSN, i on mislim ima automatsko prihvatanje video razgovora od korisnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 evo u praksi kako to izgleda :D http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/komsije-napravile-teretanu-za-22-vek/20445.phtml Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 mene je ova lakijeva priča podsetila na scenu iz "american pie", kad lik treba da prca a ne može jer zna ga da snima kamera koja to sve uživo prenosi celom gradu fazon :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 http://victor-production.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojme Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Vidi ovde http://www.mss.rs/video-nadzor ,imaju uputstva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 kolko ti placaju da ih spamujes?ili stvarno ne vidis da je zadnji put pisano pre cele 4 godine 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts