brue Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Jedan ludak, bio sam kod njega, u vikend naselju kraj UE, drzi ovo dvoje u terarijumu. Na vratima od supe gde ih drzi, stao sam 10tak sec kad sam ih video i prepoznao, prvo proveravajuci da li je sve sigurno i da se ne vrzma jos nesto okolo (medju najotrovnijim zmijama na svetu, tipa 2 od top 10): imao je tad i 1 pitona, a u medjuvremenu je narucio 1 belog. Pitoni su gotiva i ne prave problem da se covek zeza sa njima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 (edited) mozda nije coral snake ima jedna bezotrovna zmija koja je kopira, mimikrija! true story, gledao na tv-u Edited September 22, 2011 by alpha Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Кажу тамо по форуму да 90% змија неће да прави проблем ако их као мале узимаш и смараш. Наравно, није то фазон ''ево га газда, волим га'' него, ''овај ми неће ништа, а и не вреди ми, јачи је''. И зато је фазон ваљда да их вадиш често и да се смараш са њима и грицкаће те док су мале, али не смеш да устукнеш јер су онда у фазону да је то готивна тактика, па ће стално да те репеллују уједањем. Овако истрпиш неко време грицкање и она одустане и навикне се. Што више читам о њима, све ми је готивнији трип. Наравно, не знам шта се ради са отровницама, са њима очигледно не може тако:) Исто тако пишу људи да су питони готивни, али зависи од врсте, неки су агресивни по дефаулту, а неки су мице и флегме. Међутим, интересантно је то што људи често интерпретирају стезање питона као неки агресивни чин, а у 90% случајева их не држе добро, па се питон усере да нема ослонац (типа ако га држиш онако преко рамена и рукама, онда је кул, али ако га узмеш једном руком, онда се укења) и онда оће да се стегне око руке да не би рокно доле, а ефекат је да се човек онда усере јер трипује да овај оће да га хаса:) Готиван фазон су ''лажне коралне змије'' које су неотровне, а исто су шарене ко цареви, скроз кул трип Мислим, не личе скроз, али је фазон што су ово набављиве код нас и као добре су за почетнике, неотровне су и мице су. Наравно, имају и оне што имитирају коралне змије, али тих ваљда нема код нас. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 nisam imao muda da je pitam a inace, zezao sam se sa tim pitonom, stvarno ok zmija, bar ta vrsta.. tbh nemam pojma koja. Najsmesnija prica koju sam cuo u vezi pitona je u NSu pre tipa 15 god: ortaci kupili liku za svadbu ogromnog pitona sa porukom "evo ti jos jedna zmija u kucu"... mlada mu jebala kevu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dullence_ks Posted September 22, 2011 Author Report Share Posted September 22, 2011 Ja se istripovao na ovog Leo.Geckona, mnogo su mi simpa.. Odustao od iguane, jer nemam prostora za nju :/ smor.. a ovi gekoni su skroz gotiva i kul.. A i topic se ispostavio kao hit :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 nisam imao muda da je pitam a inace, zezao sam se sa tim pitonom, stvarno ok zmija, bar ta vrsta.. tbh nemam pojma koja. Najsmesnija prica koju sam cuo u vezi pitona je u NSu pre tipa 15 god: ortaci kupili liku za svadbu ogromnog pitona sa porukom "evo ti jos jedna zmija u kucu"... mlada mu jebala kevu :) Ти што су флегме су ваљда лоптасти, дебели су и метар, метар и по дугачки и они само блеје, узмеш га и гледаш филм, а он кунта. То је ваљда једна од најчешћих змија код нас, зато што је мица и зато што није велики. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 gekon jbni :D mucili smo ih konstantno sad u grckoj. Mnogo kul reptil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Ово је беба лол Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 <3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 Ахахах како је готиван, већи од ове бебе питона:) Јел беше те њихове кудле смарају нешто? Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 Pa i ne bash... =] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 pa možda ne kod ove, ali valjda je poznata stvar da mogu čak i da ih "lansiraju" na protivnika kao prva linija odbrane pre ujeda i to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.M. Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 To tvoj? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 @lucky Pa neke vrste da, al' moze eventualno neshto da ti se desi jedino ako te iglice dodju u kontakt sa sluzokozom negde na telu, za shta nisu velike shanse poshto im je mali range... =P @DiappeLappe Yep ^^Btw, it's a she =P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dullence_ks Posted September 24, 2011 Author Report Share Posted September 24, 2011 koliko je stara kada si joj vec utvrdio pol .. ? :) prelepa je,, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.M. Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 @Riviera Ocaran sam. Bas je preinteresantno imati pauka za peta. Kako joj je ime? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Jedno glupo pitanje - poshto kapiram da pauk nije bash na vishim stepenicima evolucije, koliko on pokushava da pobegne kada je u ruci ili da ugrize, naprimer? Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 @dullenceeee Oko 3 i po godine. Usvojio sam je sa 2, pa mi je bilo recheno jer tada nisam imao blage veze kako se te stvari utvrdjuju... @DiappeLappe Zorica =D @ZerBah Verovao ili ne, zavisi od raspolozenja. Ne vadim je iz terarijuma kad je agresivna ili uplashena, al' kad je chill ponasha se skoro kao pravi pet... Btw, grize samo plen, nikad u defanzivi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.M. Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Istinski ocaran. Moji komplimenti Zorici. Prezanimljiva je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts