Jump to content

iPad 2 sa 3G-om u Srbalja

Lucky

Recommended Posts

Pošto ja ne znam odgovor na ovo pitanje, moram da se obratim veću RUR mudraca.

Naime, iPad 2 ima (kao i iPad 1 jelda) onu WiFi + 3G verziju. U 3G verziji se nudi za Verizon i AT&T.

Pitanje je, da li, izuzev microSIM kartice koja mora da se iseče od "obične", iPad 2 može da šljaka sa domaćim operaterima mobilnih mreža ili ne?

Na Apple sajtu piše da su verzije iPada "lockovane" za AT&T odnosno Verizon, pa predpostavljam da bi morao da se jailbreakuje uređaj + koja beše od ove dve mreže nije GSM tj. ne bi ni moglo da šljaka kod nas?

Ili najprostije moguće, jel znate nekoga ko ima iPad 1 ili 2 a da je sa 3G opcijom i da taj 3G koristi kod nas u Srbiji preko Telekoma, Telenora ili VIP-a.

Danke!

Verizon nije GSM koliko znam, a mislim da bi iPad 2 shljakao bez ikakvih problema sa 3g mrezhom, i to na svim nasim operaterima.

iPad 1 sljaka odlichno svima koji imaju taj 3g model, mislim da Tasa ima ipad 2 3g pa nek ti on kaze kako shljaka i taj model kod nas!

verizon je CDMA, AT&T je GSM znaci mora da ga jailbrakujesh to je jednostavno al mora da uradis unlock sa ultran0w-om da bi mogao da ti radi na drugim mrezama. Telenor ima micro sim tako da ne mora da se sece. Znam da ipad2 moze se jailbrakuje al ne znam dal moze da se uknlockuje. Tako da se raspitaj prvo za to pa onda pazari.

Pazi ja znam da provereno radi jer sam video da radi :) U Telenoru znam 100% da možeš da uzmeš micro SIM karticu na zahtev (tipa ne moraš da je sečeš :) i staviš i to radi. E sad kako je taj iPad nabavljen i da li ako bi uzeo AT&T verziju u americi bi to radilo kod nas ne znam tačno. Logika da je da bi radilo pošto oni koriste GSM, dok Verizon korsiti kao što neko reče CDMA (što je isto kao što Orion Telekom prodaje "fiksne" telefone i internet kod nas). A tipa video sam da prodaju i kod nas u Metrou Ipad WiFi+3G, ne verujem da bi ga prodavali tako ako ne radi. U svakom slučaju sigurnije bi bilo da se uzme negde iz Evrope jer je tu garantovano mreža ista kao kod nas.

Heghlu'meH QaQ jajvam