juicer. Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 E ovako drugari , planiram da pazarim neki fotoaparat , izbor sam sveo na neki dobar prozoomer ili neki entry level dslr. Konkretno ovaj prozoomer mi je zapao za okano http://www.olympusamerica.com/cpg_section/product.asp?product=1501 Planiram da fotkam sve i svasta , potpuni sam noob sto se tice fotografije ali zelim da krenem da se igram. Verujem da na ruru ima xyz ljudi koji se bave fotografijom , amaterski/pro pa molim dobre duse da pomognu :) U Americi sam trenutno planiram da potrosim oko 500$ pa ono pomagajte drugari volim vas sve. Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Ja ne znam puno o fotkanju, ali znam neke ljude koji znaju, pa većina njih mi je rekla da se među tim skupljim aparatima kupuje ili Nikon ili Canon i to je to. Sad, možda je to sindrom "nemački auto najbolji" ali realno i kad bacim pogled, većina tih fotografa zapravo i koristi Nikon ili Canon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted July 24, 2011 Author Report Share Posted July 24, 2011 Od kako sam krenuo u potragu gde god da sam pitao dobio sam isti odgovor , tako da mora da ima tu nesto :) Nikon takodje ima odlicne aparate za ne tako mnogo novca , trenutno gledam sta Canon nudi , nadam se da ce se pojaviti neki photographer lvl 70 da baci neku mudru izreku. Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Pa znaš kako, još su mi dalje rekli da "nije fotoaparat nego fotograf" kao ono "boj ne bije svetlo oružje", tako da sa entry-level DSLR-om nećeš omanuti. Ja bih sada lično kada bih uzimao za sebe gledao da li ima mogućnost da snima i HD video, što su krenuli da ubacuju u DSLR-ove, jer to može da ispadne korisno. Ali evo recimo mi po redakciji furamo D40 i D40x, znači osnovni modeli, mislim da se možda više ni ne prave, i onda smo neko vreme fotkali i sa D5000, koji je bio u jednom trenutku sigurno dva puta skuplji, i na ameterskom nivou razlike nema. Osim što D5000 može da snima video i ima ekran koji se rotira :) I naravno gomilu drugih boljih stvari, ali koje znači profi fotografima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dullence_ks Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Nisam hteo da otvaram novu temu da ne spamujem, elem, pazario sam skoro - http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s2950/specifications/ Jer za bolje novaca nisam imao, takodje mislim da mi bolje na mom nivou nije potrebno, elem, razlog mog pisanja je taj sto mi je potrebna pomoc oko namestanja manual moda, tacnije shutter speeda, tako da, ako se neko iole razume, bio bih mu zahvalan da mi pomogne .. poy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 nikon d3100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Ja sam pazario d70 polovni, isto sam nub u fotografisanju pa polako ucim preko njega Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Zgrabi neki polovni d40/d60/d3000 ili canon rebel xs - aparati su relativno laki za korišćenje, ali jednom kad ih savladaš možeš fenomenalne fotografije da izvlačiš iz njih Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Evo ovde jedan test http://www.insidehw.com/Reviews/Digital-cameras/Camera-Roundup-Nine-Best-in-Sub-250-Range.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 ja sam cuo dosta dobrog o canon sx20 .. super je za pocetnike, ima megazoom, i mozes da menjas lens/blic ako se primis Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEGE Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 polovni d40 ili d60 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Sad tek videh da si u SAD - imaš na Best Buy, Amazonu i sličnim radnjama refurbished fotoaparate. Za nekih 400$-500$ uzmeš neki od aparata koje sam gore naveo, torbu, rezervnu bateriju i još neke sitnice. Downside je što na takve aparate daju 90 dana garancije, ali su mnogo jeftiniji od novih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts