Lucky Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Nešto razmišljam još i onog topica o blicu i svemu, i zanima me, kada bi čovek rekao - ok, neću da nosim dodatni fotoaparat, ali hoću da mogu da napravim što bolje slike mobilnim, koji bi to uređaj bio? Ovako iz glave, predpostavljam da je to Nokia N8 i eventualno iPhone4, ali ni sam nisam siguran. Jel ima neki da se skorije pojavio a da ima bolju kameru? Posebno ono, fotkanje uz slabo osvetljenje itd. Ili je neki vendor najavio za skoriju budućnost fontele koji će doneti bolji fotoaparat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 bilo je nekih koncepta sa teleskopskim objektivom, al ništa konkretno koliko znam. i ja kapiram da N8 pravi najbolje slike, ali je to symbian nokija, tako da poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Onaj Galaxy S II ima strasnu kameru koliko sam citao, on je kao ludilo po tom pitanju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 5, 2011 Author Report Share Posted July 5, 2011 Pa čitao sam i ja nešto o tom S2, ali i dalje mi se čini da je N8 kao bolji, barem sudeći po slikama na netu i to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) Mislim da je N8 trenutno ubedljivo najbolji. Ja imam S2 i više sam nego zadovoljan kamerom, mislim za ono što meni treba, a to je da uslikam kad vidim nešto interesantno i sl, i dalje mislim da ne bi mogao da zameni standardni, čak i idiot fotoaparat, ali je kamera svakako najbolja od svih koje sam do sada imao prilike da koristim na telefonu, mada nije da mi je to baš bitno... Evo dve fotke koje sam napravio ovih dana - ova prva su neki komunalni radovi, a druga je kruška koja je rodila ispred zgrade :) Generalno po dobrom svetlu i napolju su fotografije i više nego ok, za ovu drugu je išlo malo kontra svetlo. 2011-06-30 10.22.28 by mhetlerovic, on Flickr 2011-07-03 20.28.12 by mhetlerovic, on Flickr Edited July 5, 2011 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 (edited) To sa slabijim osvetljenjem ume da bude jebeno na vecini telefona... Elem, izlazi iPhone 5 u dve varjante ove godine, kapiram da ce im jos dodatno nadrkati kameru, na 4-ci se mogu raditi odlicne fotke ali je framerate na HD video snimcima po mojim kriterijumima bio nedovoljan, mislim da ce i to sada srediti a ako povecaju rezoluciju / pixels / whateva eto premium fotkanja sa fonom, cekamo da vidimo...... Evo kakve fotke je pravio iPhone 4 (ove nisu doradjivane): (ova je u full rezoluciji) HD 720p video klipovi snimljeni sa iPhone4 sample: Edited July 21, 2011 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 21, 2011 Author Report Share Posted July 21, 2011 ovaj video test za iphone 4 je u stvari - "vidite u kakvoj gajbi živim" :)) ali dobro, to su i dalje ti problemi standardni. Mada realno apple nema frku da nagruva kako hoće iphone kameru kad nemaju svoj fotoaparat. a pošto su sad uz Leon refreshovali Air i izbacili Macbook itd, što je sve trebalo da bude u septembru, onda deluje realno da će tada predstaviti i novi iphone, možda uz ipode, itunes cloud i to sve đuture. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts