Lucky Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 E drugari, Toshiba U200, Core2Duo, ATA hard, 3GB RAM, Windows 7. Sve je šljakalo ok do pre nekoliko meseci, nakon čega hard kreće da ore konstantno bez pauze sve vreme rada, odlazak u hibernaciju/sleep je nekada pravo mučenje, a shut down s vremena na vreme hoće po 5 minuta da "tera". Događa se i da se sam od sebe probudi iz sleepa u neka suluda vremena. C: particija ima 8GB slobodno, a što je najcrnje, nije komp "nakrkan" bilo čime, ima Office i CD Burner XP od dodatnih programa, 2-3 neke igre (koje stoje od vajkada) i to je zapravo sve. Jel mu odlazi hard disk, pa se zato muči, ili je nešto drugo po sredi? Pošto nema ništa spec na njemu lako ću ga ja reinstalirati, ali ne bih da reinstaliram ako riknjava hard, daj da prvo onda backupujem, zamenim ga, šta god. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 Istini za volju, tu Toshibu imam od početka 2007. godine i šljaka ok sve ove godine :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 eh... tesko je bez voodooa :( sta ja znam, mozda defrag za pocetak? to drljanje mi lici na neki indexing, mozda i ovako nesto pomogne http://windows7themes.net/disable-windows-7-indexing.html? ako ti je ukljucen SMART (a trebalo bi da jeste) mozda moze neki utility tipa http://www.hdtune.com/ da ti kaze sta se desava sa hardom, ako sumnjas na njega a mozda je i neki virus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 MOZDA imas nelegalan softver!? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 moja toshiba se posle godinu dana pocela gasiti sama od sebe, tj gasi se samo display i ne moze da se upali i jedino je hard reset resavao problem... sto ce reci nikad vise toshibu (pronasao sam da je u pitanju greska u proizvodnji i da resenja za dati problem nema) - A200 c2d 2 ghz bekapuj ti to na vrema Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 17, 2011 Author Report Share Posted June 17, 2011 Što je najcrnje, softver je legalan :) Ali moraću backup pa da menjam hard, tako mi deluje izgleda :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 E ovako, bekapovao sam sve, reinstalirao komp od nule itd. I sad, vidljivo je poboljšanje brzine, čak i nema te tripove sa gašenjem etc etc. Doduše, i dalje on nešto ore, ali možda je samo glasniji hard pa kod ovog laptopa to primetim dok kod drugih ne (ono standardno Windowsovo "idle" oranje), pa moguće da se ta prošla verzija Windowsa nešto pokarambasila ili je pak bio neki rusvi, nije nemoguće. Videćemo već ... mada sad nešto razmišljam o nekom SSD-u, kapiram da bi to bilo kul za laptop, ali sa druge strane i čitam onaj topic oko SSD-ova pa ni sam nisam siguran. A i možda su SSD-ovi za laptopve skuplji od običnih, baš pojma nemam. Sve u svemu, deluje da je problem rešen, stvarno radi brže, bolje i nema tripove sa gašenjem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts