Lucky Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Ja mislim da postoji varijanta da se postavi situacija tako da obojica budu krivi. Ovaj što izlazi iz sporednog puta a nije čekirao, a ovaj što pretiče gde ne sme. Isto kao kad se neko parkira na ulici gde ne sme, ti ga udariš na primer, ti si kriv jer si ga udario, a on je kriv jer se parkirao gde ne sme. I onda ide svakom njegova kazna za to što je uradio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 ali ako ovaj sme da pretice, a ovaj sme da se ukljucuje, onda gledas ko je zajebo. ako je ovaj bio u preticanju, pa ovaj odlucio da se ukljuci, nije proverio i skucali su se, onda je kriv gosn sporedni. ako je gosn sporedni cekirao i krenuo da se ukljucuje, a ovaj tek onda krenuo da pretice, onda je, naravno, kriv ovaj sto pretice. fazon je jedino ako ovaj ne sme da pretice tu (ako se racuna kao raskrsnica). Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 pa to je kljucno pitanje, da li se to racuna kao raskrsnica...drago mi je sto ste se uziveli u moje pitanje, muci me to vec dugo vremena:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 racuna se, as we suspected: clan 7: 19) raskrsnica je deo kolovoza na kome se ukrštaju, spajaju ili razdvajaju putevi u istom nivou Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 jos kad bi sve takve "raskrsnice" bile lepo obelezene bilo bi do jaja, ovako covek moze da krene da pretice i samo mu iz nekog zbuna izleti traktor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Član 10 ... 24) raskrsnica je površina na kojoj se ukrštaju ili spajaju dva puta ili više puteva, kao i šira saobraćajna površina (trgovi i sl.) koja nastaje ukrštanjem, odnosno spajanjem puteva; Član 10 Pojedini izrazi upotrebljeni u ovom zakonu imaju sledeća značenja: 1) put je svaki javni put i nekategorisani put na kojima se vrši saobraćaj; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 ahtung, ispravljam se, mozes da pretices ako si u duletovoj situaciji: Član 57. Vozač ne sme da pretiče drugo vozilo neposredno ispred raskrsnice ili na raskrsnici koja nije sa kružnim tokom saobraćaja. Neposredno ispred raskrsnice i na raskrsnici vozač u slučaju kada se kreće putem sa prvenstvom prolaza, sme da pretiče: 1) vozilo koje skreće u levo, a pretiče se sa desne strane, 2) vozilo koje skreće u desno, ali da pri tom svojim vozilom ne prelazi na deo kolovoza namenjen za saobraćaj vozila iz suprotnog smera, 3) vozilo koje se kreće na putu sa prvenstvom prolaza, 4) vozilo koje se kreće raskrsnicom na kojoj je saobraćaj regulisan svetlosnim saobraćajnim znakovima ili znacima koje daje policijski službenik, 5) bicikl, moped ili motocikl. ipak mejdzr put overrajduje sporedni kako god. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 vidis ti to, nisam znao da su te stvarcice neprecizne. U to se mozes lako uveriti sa bilo kojim gps uredjajem. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 sad sam dosao sa puta i na ibarskoj mog caleta zaustavila murija zato shto je preteko 2 vozila i to se naziva preticanje kolona vozila?! i naravno prekoracio je dozvoljenu brzinu... ali bio je razuman pandur i pustio ga, nit ga cale castio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 ipak mejdzr put overrajduje sporedni kako god. Duleja prosvetitelj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Po zakonu moraš da pretičeš vozilo po vozilo, kolonu ne smeš. Naravno to niko živ ne poštuje, ali ono, migavac, jedno vozilo, vratiš se u kolonu, migavac, drugo vozilo, vratiš se u kolonu, repeat. Ako se ne varam, to može mohi da potvrdi, isto je kao i motor onako na semaforu pretekne vozila pa izađe prvi do semafora. Iako to svi rade, ne znači da je dozvoljeno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 klasični frust vezan za vožnju van grada. ne smeš da pretekneš kolonu, a prva petorica iza kamiona su plašljive zeke koje su se nabile jedan drugom u branik i grčevito stežu volan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 ili nemaju auto dovoljno jak da bezbedno preteknu jebeni kamion :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 grdjo: preticanje je prolaženje učesnika u saobraćaju pored drugog učesnika u saobraćaju koji se kreće kolovozom u istom smeru dakle, smes samo jednog ucesnika, ne i 'ucesnikE' kolona vozila je niz od najmanje tri vozila koja su zaustavljena ili se kreću jedno iza drugog istom saobraćajnom trakom u istom smeru, čiji je način kretanja međusobno uslovljen i između kojih ne može bez ometanja ući drugo vozilo kad naidjes na kolonu, to znaci da prakticno ne mozes da pretices jednog po jednog ("bez ometanja") jer su preblizu i 'medjuzavisni'. tako da ne mozes da pretices uopste, jer smes samo jednog po jednog. logicno. znaci, ako ne mozes da se ufuljas izmedju, ne pretices. ako nije kolona u pitanju, a ne mozes da se ufuljas izmedju, opet ne smes da pretices, ali onda ti likovi prave sledece prekrsaje, jedan ili vise: Član 21. Vozač je dužan da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti saobraćaja, vozilo drži na takvom odstojanju i rastojanju od drugih vozila, odnosno učesnika u saobraćaju, da ne izaziva opasnost i ne ometa druge učesnike u saobraćaju. Ako vozač vozi sporo u meri u kojoj ometa normalan saobraćaj, dužan je da na prvom odgovarajućem mestu omogući da ga drugo vozilo bezbedno pretekne, obiđe ili prođe. Član 83. Kada se na javnom putu van naselja koji ima samo jednu saobraćajnu traku za saobraćaj vozila u jednom smeru, kreću jedno za drugim motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg ili čija je dužina veća od sedam metara, vozač takvog vozila je dužan da, osim kada vrši preticanje ili se priprema za preticanje, između svog i vozila koje se kreće ispred njega, drži odstojanje koje omogućava bezbedno preticanje od strane vozila koja se kreću iza njega. Odredba stava 1. ovog člana ne odnosi se na deo puta na kome je preticanje zabranjeno. medjutim, to sto oni prave prekrsaj, ne znaci da onda ti smes da pravis neki drugi prekrsaj zato sto su oni gej. naravno da ces to uraditi ako smaraju, ali onda pandur sasvim legitimno moze da te opajdari po novcaniku i to je rizik sa kojim svi mi sto vozimo racunamo. mislim, ne mozes da se ljutis ako napravis prekrsaj, a pandur te smori, bez obzira sto je 'onaj tamo' napravio dvaes prekrsaja ili 'vozi ko baba' ili sta sve ne. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 možeš da se duriš ako tebe zaustavi a njega ne, a još više ako policija nikad ne drka likove koji ometaju saobraćaj, nego samo ove slam dunk "pretekao si preko pune linije" izgrednike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 @doolio postoje grdja i grbitj :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 a sto to radis kad znas sta sam rekao? naravno da mozes da se duris, mozes uvek da se duris.... ali ako si napravio prekrsaj, onda si napravio prekrsaj, ne gleda se ni koliko je prekrsaj uobicajen ni da li je ovaj do tebe napravio mozda jos monstruozniji prekrsaj... ma daj, osecam se ko idiot kad pisem ove stvari... to nisu prekrsaji koji su u 'korelaciji', dakle ako neko puca na tebe, nije prekrsaj da ti pucas na njega u samoodbrani, da se tako izrazim. medjutim, ako neko vozi sporo u koloni, eto, da bi nervirao sve ostale, opet nemas pravo da pretices kolonu. a dal ce njih da kazne, to je druga prica, pa makar lik vozio deset na sat sa najvecim trolfejsom ikad. i jeste, to nervira, ali ja nisam tako shvatio ovaj topic. mozes da se duris, naravno, al to te nece odvesti nikud, osim ako te pandur ne pusti na 'zdrav razum', ali to vec, slozices se, nema veze sa zobsom. ako pricamo o zobsu pricamo o zobsu, dakle, resavamo pravne nedoumice i pitanja, a ne to sto nam je drzava sranje, sto je zobs sranje i sto su panduri sranje, to je tamo na upt. i ja rantujem kad mene smori, a onog lika u kajenu ne, al znas i sam da to nije poenta i da to nema veze sa odredbama i sa zobs.pdf koji je u pitanju. grbic se cudi sto je prekrsaj ono sto je njegov cale uradio, ja mu kazem zasto je prekrsaj i to je to. ili je nebitno onda sto kacimo odredbe zakona ili sta vec, ne razumem... al onda da znam, ocemo li o 'faktickom stanju i rantovanju i logici' ili cemo da tumacimo zobs, cisto da znam o cemu je topic, da se ne zajebem opet ovako ko sada i da citam i pejstujem zakon ko budala. @doolio postoje grdja i grbitj :D ajoj izvinjavam se Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 dule, stavio si pravničke amove na glavu i objasnio zašto je to prekršaj. ja ne znam kome to nije bilo jasno (ako takvih ima, spalite dozvole). poenta je da lik rantuje što ga panduri drkaju jer je to što je uradio suprotno slovu zakona, iako nije nebezbedno. ja sam se nadovezao na taj rant. mnogo si bre osetljiv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 doso covek na topic, cudi se sto ga pandur smara (koji ga je pustio pritom) i ja prirodno mislim da ne zna zakon i stavljam pravnicke amove na glavu. i sad cu isto staviti pravnicke amove na glavu i reci da nema veze sto nije nebezbedno, prekrsaj je i ti to znas. i kad radis to, znaci da si u sebi resio da ako te karaju, karace te. to sto stavljam pravnicke amove, to je zato sto ne moze da se tumaci zakon bez pravnickih amova jer ces onda uplitati fakticko stanje, rant, drzavu i ko zna sta, logiku neku internu, i dolazices do cesto pogresnog, a uvek individualnog resenja. a mogu i ja da rantujem, al to je kontraproduktivno ako tumacimo neki zakon. a osetljiv sam zbog upt, priznajem, jer je bio slican shoot the messenger scenario, napisao sam da je nesto dugogodisnji proces i dobio sam da sam nihilista ili sta god... mislim, valjda smo dovoljno veliki da ne moram da stavljam disklejmere 'sad objasnjavam zakon, ali i ja bih rantovao, bih bih mamu im jebem' pre nego sto napisem post, da ne bi ispalo da nosim pravnicke amove, delam u korist policije, ne razumem frust vozaca i tome slicno... sad sam dosao sa puta i na ibarskoj mog caleta zaustavila murija zato shto je preteko 2 vozila i to se naziva preticanje kolona vozila?! meni ovo ne deluje kao rant, nego kao cudjenje (tj rantasto cudjenje npr) i clash oli pandur u pravu ili grbic i zato sam stavio pravnicke amove, jer nije 'a sto bas mene' fazon nego 'sto si me zaustavio'. a ako sam pogresno skontao, onda opet, sta ce taj post ovde, a ne na pricajte:) dule je pitao jel sme da pretice blabla i mislio sam da se nastavlja u tom maniru. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 a zasto si ti uopste pretpostavio da on ne poznaje zakon, mozda se samo cudi sto ga panduri primenjuju i pogotovo taj deo o preticanju kolone od DVA automobila... bez razloga trosis tastaturu ponekad :) anyway, da bi vas pandur zaustavio mora da obezbedi mesto zaustavljanja cunjevima ? vi sto listate zakon, sta pise po ovom pitanju :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 a zasto si ti uopste pretpostavio da on ne poznaje zakon, mozda se samo cudi sto ga panduri primenjuju i pogotovo taj deo o preticanju kolone od DVA automobila... bez razloga trosis tastaturu ponekad :) zato sto ja kad sam rantovo, rantovo sam na pricajte, ja sam mislio da ovde drndamo pravne stvari, ko sto si ti sad pitao. ai pustio ga pandur, znaci ne rantuje sto su mu uzete pare, nego se cudi. panduri su UVEK primenjivali preticanje vise od jednog vozila, ako te uhvate, kao i preticanje preko pune. takodje, pandur je pogrsio (sto sam pejstovao) oko kolone, ali je i dalje covek napravio prekrsaj - za koji nije kaznjen, a cudi se, prirodno sto mislim da je cudjenje u smislu 'recite mi sto ovo', a ne u smislu 'majku mu jebem odro me'. i gej si, ako znas da treba da nas zaustavi cunjevima, pejstuj, a ne da trazimo mi od nule:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted June 13, 2011 Author Report Share Posted June 13, 2011 klasični frust vezan za vožnju van grada. ne smeš da pretekneš kolonu, a prva petorica iza kamiona su plašljive zeke koje su se nabile jedan drugom u branik i grčevito stežu volan. I ja potvrdjujem da je za ovo pre svega neophodna veca kubikazha, nelagodno je krenuti u preticanje vozilom koje se MUCI da pretekne vozilo koje ide 100km/h kao npr moj sluzbeni punto 1.2, neki stariji benzinac 1.6 nije nesto mnogo srecniji kod preticanja ali ovi noviji automobila (npr 1.5 sa 100 konja ili 2.0 ili jachi) su vec druga pricha.... Fora je da se prestrojis u levu traku gde zapocinjes preticanje i da znas da ces kada nabijesh gas auto da poleti napred sa 100 na 160kmh, onda mozes i kolonu da pretices i nadas se da iza prve okuke ne vreba troll-cop... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 ili kamion Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 koji to kamion ide 100 km/h, majke ti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 g: preleteo sam i nisam nasao nista o tome, verovatno je podvedeno pod 'nacin na koji blabla ce kasnije utvrditi ministar', otkud tebi to i od kada? moguce da ima nesto negde za to, pogotovo na autoputu, medjutim, nisam uspeo nista u zobsu da nadjem. jel to novo? sto cunjevi, da ih ne zgazis kad iskoce? Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts