Jump to content

Need medical attention

Recommended Posts

mozda si alergican na nesto ako ti ne prolazi taj suvi kasalj, a nemas temp...a koliko mali broj s.aureus, jel pise?

Cisto sumnjam, devojka je takodje bila bolesna i kasljala je, samo je nju proslo redovno sve. Za s.aureus nazalost pise samo da je prisutno u malom broju. 

Anyway, ici cu danas ipak kod lekara posto nisam uopste spavao nocas i sad me vec zivcira. Javicu rezultate! 

Cisto sumnjam, devojka je takodje bila bolesna i kasljala je, samo je nju proslo redovno sve. Za s.aureus nazalost pise samo da je prisutno u malom broju. 

Anyway, ici cu danas ipak kod lekara posto nisam uopste spavao nocas i sad me vec zivcira. Javicu rezultate! 

Tako nesto sam ja imao do pre 2-3 nedelje i tad je koliko sam primetio dosta ljudi imalo to, a posto nisam mogao da docekam red kod lekara potpisao sam to pod virus i proslo je posle tri nedelje.

• Upvote (+1) 1

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

samo da se pridruzim, slicno kod mene. ja sam na nasonexu i aeriusu oko 3 meseca i ok je, osim jutarnjeg kaslja, ali jednom nisam pila lekove za vikend, zaboravila na poslu, i sve se vratilo

kakve veze ima nasonex sa kasljem ? na njemu sam vec jako dugo i sluzi mi za sinuse,aerius sam pio protiv tog kaslja koji je dolazio iznenada i bez razloga,i danas se zakasljem s vremena na vreme,verovatno neka alergija za koju me mrzi da proveravam koja je...inace,poslednjih 15-tak dana,kada se probudim boli me grlo i prodje kroz pola h/1h...kontam da mi se susi grlo posto cesto spavam otvorenih ustiju :/

Edited by mohr

ispao zeni ipad i slomio se ekran, u besu sam skidao cekicem isti da zamenim (imam spreman ekran sa alija u steku) i pokidao wifi antenu

Naravno sutra je jedini dan u 4 prethodne godina kada mi je ipad NEOPHODAN zbog ... da jedem govna, nije bitno, ali mi je bio potreban za sutra

Ima li meni leka

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Vec desetak dana dana me muci kasalj/grlo, sa tim da mi poslednjih 3-4 treba po dva-tri sata da zaspim zbog kaslja. Nemam temperaturu, ne boli me nista, samo kasljem (suvo) kao magarac kad sam u horizontali. 

Vadio sam bris privatno vec neki 4-5. dan i jedino je iskultivisan Staphylococcus aureus u malom broju. Jel vredi da uopste idem kod lekara? Kapiram da mi nece davati antibiotike, a ne verujem ni da imam upalu pluca, ali sa druge strane ovo ne popusta... 

samo da se pridruzim, slicno kod mene. ja sam na nasonexu i aeriusu oko 3 meseca i ok je, osim jutarnjeg kaslja, ali jednom nisam pila lekove za vikend, zaboravila na poslu, i sve se vratilo

Tako nesto sam ja imao do pre 2-3 nedelje i tad je koliko sam primetio dosta ljudi imalo to, a posto nisam mogao da docekam red kod lekara potpisao sam to pod virus i proslo je posle tri nedelje.

Pridruzujem se, 7 dan, kasalj u horizontali, uvece jaci, preko dana kul. Nesto je do aprila :/

Ovo pitanje je i za Duleta i za Stiju

Ruke me zbog posla (zapisnicar u sudu) bole od proslog leta, u poslednje vreme se prilicno pogorsalo. Osim bolova mi se i koce ruke, tj krenula sam znatno sporije da kucam, a otprilike sam inace medju najbrzima u sudu.

Inace imamo rocista svaki dan (a inace treba svaki drugi) ja direktno unosim u zapisnik ono sto stranke pricaju, ma koliko opsirno pricaju iako je kod drugih praksa da sudija skrati, izbaci nebitno i time skrati posao.

Bila sam kod fizijatra, dobila kremu da mazem, bila na terapijama ultrazvukom, elektroforezu imam zakazano tek od 20og. Na bolovanju sam bila dve nedelje, bez kontrole kod fizijatra (posto je zena na bolovanju sada) sam otisla da zakljucim bolovanje.

I, lekar nije hteo da mi napise doznaku da je u pitanju profesionalna bolest, vec je zaokruzio opciju isto kao kad npr imas grip pa ne ides na posao. Sto znaci da ce mi skidati od plate, a ako je doznaka na ime profesionalne bolesti onda primam 100% plate. Ja sam se pobunila, a pritom je pre bolovanja sam moj lekar opste prakse rekao da ce me ruke boleti dokle god budem radila ovaj posao. 

On mi je rekao samo kako on ne moze da mi napise da je profesionalna bolest iako sam mu rekla da on dobro zna da jeste, i da mogu eventualno da odem u Medicinu rada tamo da se zalim. 

Interesuje me da li su lekari po pravilniku ograniceni tako da stavljaju da je profesionalna bolest samo onda kada se covek nacisto upropasti na radu, ili ovaj moj lekar nece da mi da, ili lekari generalno ne smeju da stave da je profesionalna bolest jer se plase nekih posledica, da li da idem pravo u Medicinu rada ili da se obratim u svom domu zdravlja pravnoj sluzbi ili kako vec?

Ja necu da dozvolim da me neko eksploatise, da pritom imam zdravstvene probleme zbog posla i da zbog toga neko meni skida procenat od moje ionako bedne plate!

oO

Interesuje me da li su lekari po pravilniku ograniceni tako da stavljaju da je profesionalna bolest samo onda kada se covek nacisto upropasti na radu

ovo je u pitanju...mi na doznakama ne mozemo da pisemo da je profesionalno oboljenje niti povreda na radu (tu su bolovanja 100%) dok ne dobijemo nalaz od lekarske komisije da je tako (mora da se upise broj tog nalaza na doznaci da bi bila validna i prosla kao 100%)...za povredu na radu je lako, nosis povrednu listu da je popuni prvi lekar koji te je pogledao, pa onda to u firmi salju na komisiju koja uglavnom priznaje povrede na radu...a za profesionalo oboljenje je mnogo teze, samo se neke bolesti nalaze na tom spisku iako bi trebalo mnogo vise...i moras da ides na vanredni sistematski ili procenu radne sposobnosti kod specijaliste medicine rada i posle na komisiju verovatno da bi se to utvrdilo, mada retko kome to daju

srpskivojnik-3.jpg

• 2 weeks later...