Jump to content

Need medical attention

Recommended Posts

užasno je. Čeprkao sam mu po historiju, isključivo čita o bolestima i onda ih "ima"

Što je najgore svestan je da je to loše, ali ne može da se odvoji od kompa.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Sad sam sjeb sa anemijom. Feritin 2.52 (referentne vrednosti 20-280), gvozdje 5, pa svako jutro i vece po tri leka, plus na svu muku imam tahikardiju, tako da eto i kardiloskog leka, doduse cetvrtina dva puta dnevno. I ta terapija mi se smesi narednih 6 meseci (hematoloska, kardioloska do daljnjeg).

Jel znao kardiolog da imas anemiju kad ti je prepisivao antiaritmik? ^^

Imam sinusnu tahikardiju, u miru frekvenca je bila i do 110. Bez "lupanja i preskakanja (ekstrasistola)". Pritisak ~ 100/60, uradjen ultrazvuk srca sve okej. Prepisala mi je propranolol od 40mg 2x1/4. (beta blokator)

Od simptoma je bio samo premor, malaksalost, ponekad vrtoglavica.. Na preporuku kardiologa sam dala krv za biohemizam, kks sa Fe, feritinom i depoima Fe, hormone stitne zlezde. Kks u rasulu, fT3 i fT4 poviseni, dok je TSH bio normalan (uradila UZ stitne zlezde, sve je okej).

i'm not fat, i'm just easy to see..

I to znam. :) Nedelju dana nakon prvog nalaza povisenih fT3, fT4 i TSH u normali, drugi je bio iznenadjujuce dobar! Sve u granicama normale (hormoni stitne zlezde). Tog dana uradila UZ stitne zlezde i sve je okej. Ponovim s'vremena na vreme komplet analize krvi, ako nesto ne valja pojurim odgovarajuceg lekara.. makar mi je to pristupacno.. ;)

i'm not fat, i'm just easy to see..

prvi put cujem za hejt izmedju lekara i sestara, pre je vazilo da se prcaju u nocnim smenama?

gde je zapelo? oko podele mita heheheh?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy