Jump to content

Teretana topik!

nikita_

Recommended Posts

@Dende

Jesi se bavio nekim sportom pre teretane? 192-3cm sa 100kg na tom bfu bi trebalo da je blizu tvog genetskog maksimuma..? Sebi sam nesto pre par meseci racunao po ovim formulama http://www.weightrainer.net/potential.html i sa mojih 194cm na 10%bf mi je 97.nesto kila bilo cini mi se... Daj neke brojke za dl cucanj bench zgibove press sa koliko radis trenutno

Edited by primo

Jesam,kosarkom 4-5 godina,ali to slabo ima veze sa teretanom.Trenirao sam plivanje od 1. do 5. osnovne,verovatno sam zbog toga i porastao jer unazad 3-4 kolena sam najvisi na obe strane porodice.

Jeste,prosle godine u ovo vreme sam bio skoro isti,razliku primetim samo ja i to su sitnice,tako da mislim da je to stvarno moj genetski maksimum.Primera radi,kada sam masovao zimus imao sam 111-112kg koliko god da sam jeo,znaci vise od toga naturalno ne mogu imati,a posle definicije to spadne na 99-101 i to bi bilo to.Sad mi je cilj  da dobijem misicnu gustinu i eventualno popravim neke particije,ali to je projekcija na nivou 3-4 godine.

Maksimalno ikada sam dizao 185x3 cucanj,210x1 mrtvo i 132.5x1 benc,35kgx3 siroki zgib kad sam radio snagu.Sad mogu mozda 80-85% od toga,ali trenutno ne radim 1RM nego kruzni trening za vise particija,ali nekad volim da oprzim malo i 1-3RM ;)

Genetski maksimum nikad neces znati koliki je dok ga ne dostignes,ali to ti je otprilike to,zavisi mnogo od konstitutucije.Ja sam oduvek nekako bio tezi nego sto sam izgledao,mozda zato sto imam jake noge,ne znam.

• Upvote (+1) 1

Koliko okvirno imas masti?Nesto mi mnogo deluje 10kg misica vise :)

Ja sam "buknuo" kad sam uradio 3m mase + 5 nedelja snage + 3m mase.Posle toga sam uradio lagano definiciju 8 nedelja i cista razlika je bila 4.8kg,na jos manjem procentu masti.Ove godine sam dobio mozda 0.5kg misica i to uglavnom gledano po slikama i obimima,tako da vrlo verovatno je da sam dostigao svoj genetski potencijal.

Onda je i moguce.

Pripazi na formu kod osnovnih vezbi,ti kao visok covek moras vise da slusas svoje telo,pogotovo jer si vec imao povrede.Generalno,nama visima je sve teze u teretani.Idealna visina za teretana baticu je 180-185cm tops : D

Edited by Dende

Te dve i po godine od avgusta '09. do novembra '11. mogu da stanu u 4-5 meseci dobro isplaniranog i posvecenog treninga,tako da eto,tehnicki treniram tri godine :)

btw evo slike kada sam krenuo u januaru 2012. pa mi reci da li izgledam kao da liftujem:

SDC11616.jpg

SDC11619.jpg

Imam 80kg na 1.87cm. Idem od februara u teretanu i ima napretka i u jacini i estetici misica. Medjutim, nabacio sam malo masnoce koje zelim da se otarasim kako bi misici dosli do izrazaja, a da pritom i misici napreduju. Spreman sam na radikalni rezim ishrane, tako da zelim par saveta vezanih za ishranu.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster, for when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you." - Friedrich Nietzsche

radi kardio, izbegavaj slatkiše.

je l kardio moze da zameni basket ili trcanje? Edited by Милан

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster, for when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you." - Friedrich Nietzsche