Dule_smor Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 jao, mislim da znam...austrougarski izvidjacki avioni su bacali bombe na fabriku oruzja u kragujevcu, pocetkom ww1...tu je cak i oboren jedan avion, sto je prvi slucaj obaranja aviona sa zemlje u istoriji...e sad nisam siguran da li je to bilo i prvo vazdusno bombardovanje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Ne znam zašto, ali mislim da će pre biti iz balona/cepelina nego aviona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 pa valjda je napoleon planirao da bombarduje britaniju iz balona, mada se ne secam da je i pokushao...ajde da lupim-gent? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 da vidis, baloni mi nisu pali na pamet:)...btw, ovo moje pitanje je malo teze, al ajde mozda ce neko znati...u pitanju je bio jedan od najboljih vojskovodja prvog svetskog rata, posebno se istakao na italijanskom frontu na reci sochi, bio nosilac dva ordena marije terezije i jedini juzni sloven koji je dogurao do cina feldmarsala u austrougarskoj vojsci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Svetozar Borovic? Ali on se valjda izjasnio kao Hrvat. :) Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milutin_mica Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 jao, mislim da znam...austrougarski izvidjacki avioni su bacali bombe na fabriku oruzja u kragujevcu, pocetkom ww1...tu je cak i oboren jedan avion, sto je prvi slucaj obaranja aviona sa zemlje u istoriji...e sad nisam siguran da li je to bilo i prvo vazdusno bombardovanje jesu austrijanci i, sto neko rece, jeste cepelin, ali mnogo pre nego ovo tvoje vreme dule :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 cekaj zar cepelin nije izmishljen otprilike kad i avion? kako onda mnogo pre? i sigurno nije balon? :) Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 (edited) opet ja bio ulogovan na gibin profil, svaki put se zajebem Edited May 16, 2011 by nikola kralj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milutin_mica Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 pa dobro, ~70 godina pre prvog svetskog rata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Svetozar Borovic? Ali on se valjda izjasnio kao Hrvat. :) tako je dzek, postavljaj! moze da se izjasnjava kako hoce, kad je bio srbin, jel tako drale!:) http://en.wikipedia.org/wiki/Svetozar_Boroevi%C4%87 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Koji je jedini nemacki general iz drugog svetskog rata bio pravoslavne vere? Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milutin_mica Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 pa dobro, ~70 godina pre prvog svetskog rata. ajde da odgovorim da se ne mesaju pitanja. 1849 austrijanci bombardovali veneciju iz cepelina. to je bilo u eri budjenja nacija u evropi. italijani su se kurobecali austrijancima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Koji je jedini nemacki general iz drugog svetskog rata bio pravoslavne vere? znaci bas nemacki, ne od nekog nazi puppet saveznika...nemam pojma, da nije bio neki luzicki srbin:)...mada oni nisu pravoslavni koliko znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 hint: Otac mu je bio nemac, a majka pravoslavna. Rodjen na teritoriji danasnje Rumunije. Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 (edited) ajde da odgovorim da se ne mesaju pitanja. 1849 austrijanci bombardovali veneciju iz cepelina. to je bilo u eri budjenja nacija u evropi. italijani su se kurobecali austrijancima. izvinjavam se shto smaram, samo da napishem-cepelin je izmishljen(napravljen) 1900-te, pa je ovo bombardovanje bilo iz balona(i to bez posade) My link nishta zlonamerno, naravno a za generala opet nemam pojma :) Edited May 17, 2011 by nikola kralj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milutin_mica Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 tako je, balona, neko je bio pominjao cepelin, cini mi se, pa mi zaostalo u memoriji :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 hehe, daki ima memory leak! znaci rumun je u pitanju jack, trebalo je da pretpostavim, al i dalje nemam pojma ko je:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Aleksandra fon Ler (Alexander Löhr). http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80_%D0%9B%D0%B5%D1%80 Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 heh, ladno Ler :)U životu ne bih pogodio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 ladno panzerlehr heee:D btw, cuo sam za njega, pominjali su ga posto je bio na nasim prostorima, al nisam imao pojma da je bio pravoslavac...nek postavlja ko oce! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted May 22, 2011 Author Report Share Posted May 22, 2011 ladno panzerlehr heee:D btw, cuo sam za njega, pominjali su ga posto je bio na nasim prostorima, al nisam imao pojma da je bio pravoslavac...nek postavlja ko oce! Na danasnji dan se 1939. uoci WWII desio jedan bitan dogadjaj - koji? Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
milutin_mica Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 znam, al me mrzi da smisljam sledece, ako neko zeli da postavlja ja cu odgovoriti! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milutin_mica Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 jebite se :D italijani i nemci su potpisali pakt. ja moram na fax, nece me biti do uvece, nek postavi neko neko hajducko pitanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted May 23, 2011 Author Report Share Posted May 23, 2011 jebite se :D italijani i nemci su potpisali pakt. ja moram na fax, nece me biti do uvece, nek postavi neko neko hajducko pitanje. Stvarno ocaj :D Na jucerasnji dan Nemacka i Italija su potpisali takozvani "Pact of steel" na period od 10 godina. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 pa postavljaj daki kad se vratis! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts