beep Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Ako živite u bilo kojem većem mestu, i često šetate centrom grada, sasvim sigurno ste se više nego jednom susreli sa tim “Izvini, jel mogu nešto da te pitam”. Pisao sam i ja o tome, imamo onu što već 10 godina skuplja pare da se vrati autobusom u Leskovac, pa onu sa slepom sestrom, pa onog što je “evo baš pre sat vremena otpušten sa kliničkog centra, evo ima i otpusnu listu” i tako dalje. Tu je naravno i grupa ovih manje ili više kreativnih koji traže novac za raznorazne stvari, ali moram priznati da me je jedan potpuno iznenadio pre nekoliko dana (možda sad već i nedelju-dve, zapravo). Gledam ja tako svoja posla u Kralja Petra, skrećem levo u Zmaja od Noćaja (mislim da se taj deo i dalje tako zove, onaj mračniji deo, koji vodi do Cara Uroša), rano jutro, oko 9, vikend, kad mi u susret dolazi neki lik, potpuno “usplahiren” i “brz”: Lik: E jao, ćao, izvini, jel mogu nešto da te pitam? Ja: (već znam šta da očekujem) Reci? Lik: Jel si vozač? Ja: Ne! Lik: Uf, dobro, ništa … … (pet sec kasnije se okreće i vraća za mnom) E, nema veze, nema veze, slušaj, moram nešto da te pitam. Znaš, ja se bavim prodajom knjiga, i prodajem knjige tamo u Kosovskoj, svaki dan sam tamo od osam do dvadeset časova, stalno sam tamo, ono, svi me znaju tamo i to. To može da se proveri. I sad sam bio dole, u Strahinjića Bana, i neka žena mi prodala knjige, preko 70 knjiga sam sad kupio od nje … i taman da krenem od nje kad – NEMAM VIŠE BENZINA! Ja: Mhm… Lik: I spustim se ja dole do benzinske pumpe, u Cara Dušana, i pogledam, kad imam para samo za litar ipo benzina! I zamolim ovog lika sa pumpe ako može da mi sipa litar ipo benzina – ON NEĆE! Kaže, ne može, DVE litre su minimum, kao da mu tražim krv da mi da a ne benzin, zamisli molim te! I sad ne mogu da prebacim to do Kosovske, ovaj neće da mi da litar i po benzina. Ja: Imaš ovde pumpu u Zmaja od Noćaja odmah iza kod parka, možda će ti oni sipati. Lik: … … … I on mi ladno ne da litar i po da sipam, a moram da vozim nazad do Kosovske, i sad ne znam šta da radim. Ja: Pa kažem ti, imaš pumpu u Zmaja od Noćaja, možda će oni hteti da ti sipaju. Lik: … … I sad ne znam gde ću, ne znam šta ću. Eno tamo dole kod žene sam sad kupio knjige, preko 70 knjiga, i stoje mi u kolima, kola stoje ispred, ne mogu tu da ih ostavim… Ja: Nemoj da brineš, neće knjige niko da dira, da si kupio tehniku pa da kaže čovek, knjige mogu da ti stoje u kolima, niko ih neće ni pogledati, to je problem današnjeg društva. Lik: … A moram da idem da ih prodajem tamo kod Kosovske, i tamo mi čuvaju mesto, i sad kola su mi dole, ovaj na pumpi ne daje ispod 2 litre, ja imam samo za litar i po, a ženi sam već platio onih 70 knjiga, sve sam stavio u kola već, spakovao, i da krenem, ono neće! Ja: Pa vrati se nazad kod žene, vrati joj jednu knjigu, nek ti da nazad pare za nju i taman ćeš imati za benzin. Ili je zamoli da ti ona pozajmi za benzin pa joj vrati popodne. Lik: … pa sam se pitao ako možeš da mi pomogneš, eto, da mi daš za taj litar benzina, da imam samo da sipam u kola da odem do Kosovske tamo? Ja: Jel ti mene zezaš? Pa valjda si do sad skapirao da neću da ti dam pare? Lik: … …. … E, pa šta se ovo dešava, ne mogu da verujem … pa za litar benzina samo! Ja: Pa malopre je bilo pola litre? A i dao sam ti nekoliko saveta kako da izađeš iz te nezgodne situacije. Kao da si prvi koji je krenuo da saleće ljude sa istom pričom, šta je sa tobom? Lik: … Ništa, hvala ti, idem dalje! Kasnije sam ga naravno video da i dalje žicka od ljudi po ulici, pošto sam se nešto motao po gradu. Baš me zanima koliko mu tako jedna “tura” donese novca. Ali mi nije jasno ni što se odlučuju da pitaju mlađe ljude, koji su samim tim sasvim sigurno “promićurniji” i znaju da ih ovi nešto “leraju”. Nije za džabe onaj kviz na radiju okrenut penzionerima, ono zvanje na “nagradne večere” takođe…. Moj savet tim što traže pare, neka traže od starijih ljudi, postoji dobra šansa da će proći. Tako sam isto sedeo jednom prigodom na Trgu Nikole Pašića, neko troje prilično normalno obučenih ljudi (dve ribe i jedan tip) su došli, seli, i onda krenuli da smaraju sve koji prolaze da im daju pare. Doduše, oni su tražili za pivo, to je barem lepo sa njihove strane. I svi su ih kulirali, dok nije naišao neki šmeksi od jedno 50-60 godina, koji je izvadio 200 kinti i dao im. Valjda se setio svoje mladosti. p.s. Ah da, za prvi april namerno ništa nisam hteo da pišem, jer iovako svaki drugi post deluje kao neka prvoaprilska šala. Šalji dalje! Pogledajte ceo članak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Sledeći put mu daš hiljadarku i broj telefona, i uzmeš ličnu kartu. Ako je prevarant odbiće, pošto nova karta košta 2000 plus maltretiranje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 haha, brate, kao da bih se ja petljao sa ličnom kartom nekog narkomana :) mogu eventualno da mu dam tih 150 dinara ali da tražim ličnu kartu, ako bi tad dao, znači da je stvarno čovek u problemu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Inače tom liku sam prošle godine dao 200 kinti - presreo me kod podvožnjaka za 25. maj i krenuo da me smara sa pričom o knjigama u Kosovskoj, a ja sav srećan što sam sabio ispit tutnuo mu novčanicu i odskakutao dalje bez da sačekam da kao zapiše moj broj moba :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaurin Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 y u no write about it Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 U Novom Sadu je bio "popularan" gari sto je prodavao stalno istu pricu kako mu devojka putuje nazad u neki grad, ali nemaju para za kartu, pa ako mogu da mu ljudi ulete sa 500 din. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 mene je lik startovao pre par godina sa slicnom pricom, ali na trgu. predstavljao se kao savija(vodja navijaca zvezde) i isti je fazon bio, trebalo mu za benzin. Litar benzina je tada kosta 60-80 dinara, nisam siguran. Posle 5 minuta neke njegove price o tome kako on moze da me uvede na bilo koju tekmu, kako je uvodio ljude na tekmu protiv milana(ili bajerna), fali mu samo pola litre-litar benzine, moj drug je stigao, lik se i njemu predstavio kao savija(inace drugar je redovan na severu i zna coveka kako izgleda), ponudio mu je 50 din(dovoljno za to sto mu je kao trebalo), da bi lik bio u fazonu "50? Sta ja sada da radim sa tim? Koji ce mi ovoliko? Ne mogu nista" a ima i neka likusa oko beogradjanke koja vuce dete i svaki put ga vodi hitno u bolnicu, muz je ostavio, tako nesto... inace pristojno izgleda, da par puta nisam cuo pricu od raznih ljudi, nikad ne bih rekao da je taj tip zickarosa. Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LESkOpoz Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 predstavljao se kao savija(vodja navijaca zvezde) hahaha, pa da li je bre moguce. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 (edited) moguce, ista situacija je bila i sa mojim bratom od tetke, startovao ga lik u sred parka izmedju dolaznog i odlaznog perona na autobuskoj (BG) koji se isto tako predstavio kao shavija i prislonio mu nozh i trazhio pare....brat mu dao neku sitju samo da ga se otarasi....nikad ne znash na shta je spreman ovaj... Edited April 3, 2011 by InfernOwn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladica^.^ Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Meni su 2 lika kod pravnog faksa isto tako prišla sa pričom da im je stao auto tamo negde dole (ne sećam se gde rekoše) i da im treba 200 dinara za benzin xD Onako na brzinu me savataše a ja sa devojkom i ja kažem: "imam samo 100" i oni "MA MOŽE!!" i onda tek shvatim u trenutku dok sam im davao da su neki narkosi otprilike (jer su se tresli na 100 dinara :D). A inače nudili si mi kao telefon tj. verujem broj telefona :] Svejedno nek' im je sa srećom... Quote "This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Mene je ovaj sto valja knjige startovao jedno 2 puta, caleta 3. Sa istom ovom pricom... Mrsavi, visoki lik, uspeo sam da vidim da je oba puta drzao u ruci kljuc od kola, nekog folksvagena cini mi se... A ovaj drugi mali ali sirok "shavija" me startovao isto jedno 2-3 puta, ali me je prvo pitao za neku ulicu u Zemunu, i kad mu kazem da ne znam gde je, on onda kao razvije neku spiku kako mu fali jedno 2000din, da bi platio neki telefon jer su ga zajebali ovi iz mts/telenor-a, a taj telefon koristi kao vodja, organizuje sve preko njega, ceo sever... Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Onda treba razviti strategiju, kad vidiš da će ovi početi da te smaraju za keš, ti njih iscimaš prvi i pitaš da ti daju 100 dinara za benzin. Baš da vidimo kako bi reagovali :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Ortak i njegov buraz su imali situaciju sa tim što se predstavlja kao navijač, i to u sred bela dana u Knezu nožem je pretio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 hahaha odradiću to sa ovima što valjaju čestitke hahah Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Onda treba razviti strategiju, kad vidiš da će ovi početi da te smaraju za keš, ti njih iscimaš prvi i pitaš da ti daju 100 dinara za benzin. Baš da vidimo kako bi reagovali :) E daju na keca! Mi smo u srednjoj (ZG) imali uvek coporcic cigancica koji idu i ono zapitkuju "das 5 dinara", i onda nalete na ortaka koji ih presece sa "das ti meni 5 dinara" i oni kao kul "evo" i daju ... opusteno skroz. Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 (edited) Bio je jedan lik shto je stalno zikcao za kartu za nocni bus na Trgu republike (tipa fali mi 5/20 dinara za kartu ondak kad je karta bila jeftinija :P). I jednom moj dobar drugar stoji tako na stanici, planira da se shvercuje jer je propio sve pare, i dolazi taj lik i pita ga da mu da 5 dinara za kartu. Moj ortak kaze nemam brate, moracu i ja da se shvercujem jebiga 0 dinara. Lik ni pet ni shest izvadi svezanj novcanica od 20 dinara i da mu kesh za kartu, i kaze brate evo ti nemoj da se shvercujesh . edit - jebote koliko greshaka u kucanju... Edited April 4, 2011 by Sting Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 To to to ... fair and square :D Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 to je klasicna prica narkomana: "Jel imas 56dinara treba mi za benzin stala mi kola" ili "23 dinara za infuziju keva mi bolesna" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts