Jump to content

Firefox 4

WuDu

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

i dalje ume da zabode na par sekundi, iako jebeno okupira 500mb rama

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Pre neki dan keva uzela neki mator komp, tipa 1.5Ghz, 512MB RAM i tako nesto, i ja sam bio u fazonu "ma opusteno, za office i internet ti ne treba vise". Ali tesko :) Kada je i najobicniji news sajt pun flash banera i dinamickog sadrzaja postaje bas zajebano... i bice sve vise i vise. Ali dobro, "browsovanje internetom" je prestalo da bude ono sto smo ranije zvali "surfovanje", a postalo je video on demand, online aplikacije, online igre, itd itd ... treba to sve CPU da sazvace. Pogotovu kada je brdo tabova otvoreno, i kada je 24/7 upaljen (a memorija curi na sve strane). Meni odavno browser nije pao ispod 6-7 tabova i ne secam se kada sam zadnji put restartovao isti.

Lol, opera ftw, ne secam se kad sam pao ispod 15ak tabova. Ne koristim bukmarke uopste, sve sto ce mi zatrebati uskoro ostavim otvoreno :D

tabovi.jpg

I ovako je vec jedno mesec dana +/- 5-10 tabova. POZ!

i dalje ume da zabode na par sekundi, iako jebeno okupira 500mb rama

Zato sto ako zauzima vise rama onda je stabilniji i brzi?

Poz softverski inzenjeru.

Edited by mohican

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

zbunio si se, ja sam masinski tehnicar, a ne softverski inzenjer ;)

i molim vas da se potrudimo da se thread ne pretvori u merenje pise izmedju opere i ff :)

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Mohican koristi Windows :(

inače nikad nisam razumeo poentu brda otvorenih tabova, ako je nešto zanimljivo pročitaću odmah i zatvoriti, ako nemam vremena neću ni tražiti zanimljive stvari po netu :)

jedino kada imam puno otvorenih tabova je kada debagujem / razvijam nešto pa moram da imam otvorenu raznu dokumentaciju o trenutoj stvari na kojoj radim, ali čim završim zatvorim sve

Mohican koristi Windows :(

inače nikad nisam razumeo poentu brda otvorenih tabova, ako je nešto zanimljivo pročitaću odmah i zatvoriti, ako nemam vremena neću ni tražiti zanimljive stvari po netu :)

jedino kada imam puno otvorenih tabova je kada debagujem / razvijam nešto pa moram da imam otvorenu raznu dokumentaciju o trenutoj stvari na kojoj radim, ali čim završim zatvorim sve

+1

Ne koristim bukmarke, radim na 3-4 projekta istovremeno (u nekom periodu) i u tabovima cuvam bitne linkove vezane za te projekte i gasim ih kad zavrsim projekat ili kada zavrsim deo na koji se taj link odnosi.

Edited by mohican

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Bogami, malo sam još testirao FF, pokazao se baš dobrim, u odnosu na ono što mi je smetalo u prethodnim verzijama, tako da će Chrome morati da uzvrati nekim odgovorom u slučaju da hoće da ostane primarni browser, u mom slučaju, a kapiram da nisam jedini.

ja za operu koristim 4x5 speed dial za sajtove koje redovno posecujem i pravim session grupice slicnih sajtova pa kada mi zatreba vrlo lako otvorim sve sto je slicnog sadrzaja ... e da , opera ima history search direktno u adress baru to i kombinacija ovog duygmeta za vracanje ugasenih tabova je super ... tako da gasim tabove kada zavrsim sa njima.

Edited by StormScion

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will