rockdudbg Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Resio sam da kupim neke stvari koje sam nasao na amazon.com . U pitanju su neki posteri, knjige, itd... Interesuje da li je neko od vas vec kupovao nesto preko njih i da li je bilo nekih problema? Vezano za placanje prvenstveno, a onda i u vezi dostave. Planiram da platim karticom, posto vidim da su u opticaju sve moguce(master,diners,visa,...) Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 naručivao i nije bilo problema, osim što ne traže cvv2 :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Nikakvih problema nema, osim sto ces se poprilicno nacekati da ti stigne. Najbrze sto je meni stigla isporuka (uvek sam knjige narucivao) je 10 dana, najsporije mesec dana. 3 nedelje uglavnom treba. Takodje, ako narucujes pakete koji kostaju vise od 30$ budi spreman da platis carinu (oko nekih 600 din, mada jos i vise, sto je skuplji paket). Knjige ne bi trebalo da su podlozne carinjenju, ali to ti je APP porez nase poste i ne mozes nista tu da uradis... Tako da moj savet ti je narucujes do 25-30$ cene i samo ce ti doneti na vrata (meni se desilo da ako nisam tu, ostave mi ispod otiraca). Ja narucujem paralelno sa amazona i http://www.bookdepository.co.uk/ . Depository ponekad ima jeftinije knjige, brze stizu isporuke (3 dana dok prodje packaging i slicno i jos 7-10 dana isporuke) i nema postarine, nego placas samo ono sto pise na sajtu. Mozda ti uzmu tipa 60 dinara za postarinu, ali nista preko toga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Trebalo bi da znaš da amazon.com šalje samo knjige i stripove u Srbiju, kao i da postoji određeni limit u veličini samog paketa. Sasvim ok rade i Barnes and Noble i amazon.co.uk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 Dobro je da si mi napomenuo da salju samo knjige i stripove u Srbiju, posto sam hteo i neke art printove da narucim. Al' dobro, nacicu to preko amazon.co.uk Sto se tice cekanja, to je najmanji problem. Samo, i pored svega sto pise na sajtu, hteo sam da proverim vezano za porez, velicinu paketa i slicne stvari. Hvala drugari ;) Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 (edited) Problem je sto ej sve jako skuplje na amazon.co.uk jer ono sto je na .com u dolarima, na uk je u funtama. Edited January 21, 2011 by Sinistral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Pa ti probaj i te art printove. :) Ima i knjiga i stripova koje neće da šalju. Samo piše "Undeliverable to your address" pored. I ozbiljno gađaj da ti vrednost paketa bude oko 30$ + shipping and handling da ti ne bi uzeli pare na ime poreza i carine. Generalno je .co.uk dosta skuplji od .com-a, svakako, ali mogu da se nađu jeftinije stvari uz dosta truda. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan~ Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Kada sam hteo da kupim slusalice, nasio sam na http://amazon-ship-to.blogspot.com/ Izabere se Yugoslavia (jos nema Srbija) i u searchu kucas sta hoces i imas check shipping. Quote "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Pa ti probaj i te art printove. :) Ima i knjiga i stripova koje neće da šalju. Samo piše "Undeliverable to your address" pored. I ozbiljno gađaj da ti vrednost paketa bude oko 30$ + shipping and handling da ti ne bi uzeli pare na ime poreza i carine. Generalno je .co.uk dosta skuplji od .com-a, svakako, ali mogu da se nađu jeftinije stvari uz dosta truda. :) Ja ciljam da cena paketa + shipping and handling ne predje 30$, jer tad ne naplacuju nikad nista. Cak ni za 30$ nisam siguran jer nisam skoro u toj vrednosti nista narucivao, ali za 25$ iz prve ruke znam da nema carine. Danas bas narucih nesto za 30$ pa cemo da vidimo da li ce biti carine za to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Nekada je limit bio 100 dolara da se ne carini paket. Onda su ga spustili na 20 evra. Osnovica za carinjenje jeste ukupna vrednost paketa sa shippingom. Ali ukupna cena između 30 i 45$ je lutrija. Zavisi od carinika. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Nekerman je sve sjebao ako se ne varam :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 Upravo sam narucio preko amazon.com neke dve stvari koje su ukupno izasle oko 27$(ukljucujuci shipping and handling). Sa napomenom dostave izmedju 7.-15. februara. Eto, javljam kad stigne da li ce da mi traze jos neke novce :)) Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
vix Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Ja sam narucivao i nesto skuplje porudzbine, do $50 sa shipping and handling, i nisu mi naplacivali carinu. Postar mi donese na ruke ili ostavi na pragu :). Kupovao sam stripove i DVD-ove sa filmovima/serijama. Jednom su mi naplatili carinu ali vrednost paketa je bila $250+ i papreno me odrali - 4000 dingera. Znaci ne moras obavezno da ides ispod $30, moze i preko ali granica je poznata samo cika careniku. Paketi stizu u proseku za 2 nedelje, nekad brze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 kako vam to postar ostavlja ispred vrata ?!?!? :) zar ne treba da ostavi kartoncic sa kojim vas obavestava da imate posiljku i koji ponesete u postu zarad preuzimanja paketa :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Moze ili to, moze da ti da na ruke ili ako ga mrzi da pise, ostavi ti na vratima u nadi da ti niko nece ukrasti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Tako i ti dođi u poštu i ostavi račun na šalteru u nadi da će ti ga neko platiti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 (edited) prvi put cujem za to ostavljanje paketa ispred vrata, strasno...uzeo bih paket i namerno bih otisao i rekao da je neko ukrao jer su debili...bas ovo sto vudu kaze, kad ti stigne racun kazes da si im ostavio pare ispred poste, misliiiim... Edited January 21, 2011 by vlada_ Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Meni se, bogme, u 10+ godina naručivanja preko neta nikada nije desilo da mi ostave paket ispred vrata. :) Ili na ruke, ako ima nekoga kod kuće, ili mi ostave papirče, pa idem u poštu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 Gde vi zivite kad su vam postari paori?:) Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 U PAORLENDU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 narucivao knjige, stize bez problema posle 3 nedelje Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 znaju poštari kome mogu da ostave na pragu a kome je bolje da napišu izveštaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Otkud ti to znaš, torimejkse? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 .uzeo bih paket i namerno bih otisao i rekao da je neko ukrao jer su debili I sta mislis da bi se desilo? Vratili bi ti pare? Kupili novi? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 israo bih im se na salter Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts